![]() |
Alıntı:
sitede olup takip yapabilmemiz mümkün değil. Ayrı ayrı konular hakkında bilgi sahibi olduğumuz için de sitede olduğumuz zamanlarda hepimizin tüm sorulara yanıt verebilmesi mümkün değil. :) Yazdıklarınızı okuyunca bilgi mi veriyorsunuz yoksa soru soruyorsunuz tam anlayamadım. Bitkinizin saksı değişim zamanının gelmiş olduğunu düşünüyorum. Güneşe dayanamama sorunundan tam emin değilim. Hangi saatlerde güneş aldığınıyazmamışsınız. Bu konuda biraz daha ayrınıtı verin. Bir de lütfen hepimizin anlayabileceği tanımlar kullanarak yazın. |
Avokado Bitkimizden Bonsai Yapmak.
Avokado bitkimizi tohumdan yetiştirdik.
Bütün büyütme teknik aşamalarımız bitirdikten sonra bonsai yapabiliriz. Yapmamız gereken İyi bir düz saksı seçimi ve avokado bitkimizi düz kendi zevkimize göre almış olduğumuz saksımıza biraz gövdeyi yatık dikmek biraz gövdenin üstünü saçak kök yapmasını sağlayarak doğal bir estetik katmamız faydalı olacaktır.İster aşılı ister aşısız bonsai yapalım bitkimizin gövde ve yapısına göre şekil vermemiz daha uygun olacaktır.Bazen bir eğik bir dalın görünüşü bize çekiçi gelebilir bazende bu eyik dalı kesmek kurtulmak isteye biliriz. Bonsai sabır isteyen bir tekniktir.Her bonsai uygulaması iyi sonuç vermeye bilir. Elinizdeki Avokado bitkinizi nasıl hoşunuza gidiyorsa ona göre şekil verin bir örneğe bağlı kalmadan kendi Avokado bonsainizi yaratın. Kaynak : Kendi Yorumum. |
Avokado Bitkimizi Bahçeye Dikmek.
Avokado bitkisi kivi bitkisi gibi çiçek tozlaşmasını seven bir ağaçtır.
Arıların bu tozlaşma olayına katkıları çok büyüktür. Avokado bitkimizi bahçemize dikmeden önce güzelce bir keşif yapmamız gerekmektedir. Bu keşif rüzgarın etkisi güneş cepesi gibi durumların iyi seçilmesi gerekir. bitkinizi dikeceğiniz yerin çok rüzgarlı ve çok güneş alan bir yer olmamasına ve çok nemli bir ortama dikerseniz fidanınızın dal, gövdede mantar sorunuyla karşılaşırsınız dikkat edin ve mutlaka bahçenize 1/5 metre aralıklarla birbirini görecek şekilde dikin. Bu mesafe olayını kediniz gözünüzle kestirin pek yakın olmasın fidanlar birbirine. Dikerken unutulmaması gereken avokado fidanlarını dikerken biraz fazla olmamak kaydıyla biraz kök kısmını darbeleyip toprağı iyi kavramasını sağlamış oluyorsunuz. Dikim aşamasında yanmış çiflik gübresi kullanın pek aşırı dikim çukuruna dökmeyin fidanınızı yakarsınız.Fidanınız kurur. Önemli hatırlatma asla inek gübresi bahçenizde fidan dikimlerinde dikim çukurlarında kullanmak için almayın inek gübresi pislik böcekleri topluyor bahçede sorun çıkarıyor. Dikim yılından itibaren büyüme süreci devamında biraz boylanınca gövdesine biraz kıvamlıca kireç sürerek böceklerden koruyun bitkinizi ilerki zamanlarda budama zamanı gelince bilinçli budama yapın kuvvetsiz dalları ,gereksiz gördüğünüz dalları kesin kuvvetli dalları asla kesmeyin. Çiçeklenme ve meyve hasat zamanlarında tarım ilaçlarıyla ilaçlama yapmayın. Gerekirse bir ziraatçiye danışın. Saksıda yetiştirip bahçeye tahsis ettiğiniz fidanınızda çevresel etkiler olacaktır normaldir. Yapraklarının pürüzlenmesi su isteğinin artması topragın sertlik derecesinin fazla olması bitkinizin gelişiminde çok fazla etkisi vardır. Mutlaka gövdelerine destek tahta veya çıtalarla sabitleyin. Gövdenin darbe almaması için gaste ile biraz gövdeyi sarın faydalı olacaktır. Kaynak : Deneyimlerim ve Uygulamalarım. |
yıl 1980 çocuklar, iyi dinleyin.
kuzinim almanya dan bana habire tropikal meyveler ya da çekirdeklerini gönderiyor. aklımda kalan üç tanesiydi sanırım, çekirdeğinden yetiştirdim. çekirdek dediysem, tohum elbette. başarılı şekilde çimlenip büyüyen avokado, kiwi ve liçiydi. resimlerinizi gördüm, hele sizin bu işi yapalı bir kaç gün, bir kaç ay olduğunu okudum da, 26 yıl önceye gittim, ne heyecan verici günlerdi, hey gidi. avokado çimlenmesi anlatıldığı ve resmedildiği gibidir. ama sonra aşılanması gerekiyor tabii. yabani formların (çekirdekten çıkıp büyüyen) gelişmesi ve meyve verimi bazen tesadüflere bağlı olabilir. |
Avokado Tohumumuzu Gevrek Tutmak İçin Uygulayacağımız Teknik.
Avokado Satın aldık tohumunu çıkardık.
Çimlendirme tekniklerini uygulayacağız. Birde ne görelim tohumumuz gevrek değil. Burda yapılması gerekenleri aktarıcam. İlk önce Avokado satın alırken biraz dış et yüzeyinin gevrek olmasına dikkat edin.Baktınız biraz yumuşamsı Avokadolar bütün manavlardaki avokadolara saldırmayın. Tek yapmanız gereken biraz hızlıca manavcıyı germeden bir veya iki tane avokado alıp çıkmak. Eve geldiniz Avokadonuzu çimlendireceksiniz karpuz gibi ikiye bölmeyin. Dikkatlice çekirdegi çıkarıp aldıktan sonra cay bardagı temin edin dikkat edin .Eşinize veya Annenize yakalanmayın. Ben yakalandım baya azar işittim. Çay bardağını tüm mücadelerle temin ettininiz. Birde limon temin edin. Sanmayın salata yapıcaz.Çay bardağına su yeterli seviyede koyup suyun içine 1 damla limon suyu damlatın ve tohumunuzu kürdanla sabitleyin. Limon suyu damlatmamızın nedeni Avokado tohumumuz 1 damla limon suyu damlatmamızla gevrek kalacaktır. Çimlenmesi için sabırla bekleyin. Kaynak : Deneyimlerim ve Uygulamalarım. |
İnce Talaşta Avokado Tohumu Çimlendirme Tekniği
İnce Talaşta Avokado Çimlendirme Tekniği
Bu tekniği uygulamak için marongozdan temiz ince talaş alınır. Talaşın hangi ağaçtan olduğu önemli değildir. Evden düz bir tepsi temin edilir. İnce talaş tepsi seviyesini geçmeyecek şekilde tepsiye yayılır. İnce talaş suyla iyice ıslatılır ve su talaşa iyice emdirilir. Avokado tohumu talaşın ortasına fazla derince olmayacak şekilde dikey gömülür. Ve sürekli talaş ıslatılır nemli tutulur. Ve asla güneşli bir ortamda bu teknik uygulanmaz. Ara sıra elinizle hafifce kontrol ediniz kök gelişmesinin nasıl olduğu hakkında bilği almak için. Köklenince tepsinin içinden dikkatlice avucunuzla biraz talaşlıca saksıya alıp dikiniz. Keyfinize baka bilirsiniz. Kaynak : Deneyimlerim ve Uygulamalarım. |
Alıntı:
yarım asır sonra geldim ve keşfettim bu bölümü. daha bakmadığım o kadar yer var oysa. |
tamam düzelttim.:dilli:
|
Alıntı:
|
tamam ama kendisini neden ilgilendiriyor. sinirden yazdım onu nasıl silicem?_
|
Alıntı:
Aynı şeyi boyuna tekrarlamak istemiyorum bu yüzden son kez hatırlıyorum. Diğer üyelerle yazışırken kullanacağın dile dikkat etmek zorundasın. Burada haklı değilsin ama bu üslupta yazarsan, haklı olduğun yerde bile haksız duruma düşersin. |
selam ben avokadonun saksısını değiştirdim. değiştirirken köküyle birlikte çıktı acaba bir zararı olurmu? birde büyük saksıya diktim. sizce bitki ölürmü? selamlar_!
|
Alıntı:
bir sorun olmaz. Daha önce de yazdım, genelde 1 numara büyük saksı tavsiye ediliyor. Köküyle beraber çıkmak derken neyi kastediyorsunuz? |
yani topraktan olduğu gibi çıkmadı. topraklar döküldü kökler açıkta kaldı . yani havayı görmesinin bir zararı oluyormu? ayrıca çok büyük bir saksıya diktim:(
|
Çok büyük saksıya dikmek
bitkinin kök gelişimini artırıp gövde gelişimini azalttığı için önerilmiyor. Uzun süre bekletip de kurutmadıysanız köklerin havayla temasının zararı olmaz. Bir de toprağa dikerken köklerin kırılmamasına dikkat etmişseniz hiç sorun yok. |
ya çok üzüldüm şimdi napıcam. gelişmezse! moralim bozuldu. !
|
Alıntı:
Bitki kök gelişimine ağırlık veriyor dedim. Sakın tekrar değişiklik yapmaya kalkma. Bırak yerine alışsıni keyiflesin avokadon. |
bilgilerin için sağol istersen msn de görüşelim olurmu? adresim: erhan_ctc@hotmail.com selamlar_!
|
bir de bitkimi güneşe çıkarınca hemen soluyor. ne yapmam gerekir . güneşe hiç alışkın değil!,_
|
Güzel Bitkim
1 Eklenti(ler)
evet gerçekten çok güzel.;) kamera ile çektiğim için çok kalitesiz:(
|
Fotoğraf kötü olmakla beraber
sanırım bitkiniz sağlıklı. Ben kendi avokadolarımı hiç güneşe koymadım. Sadece sabah saatlerinde güneş alıyorlar ve hiç sorunları omadı :) |
ama 2 yaprağında kuruma ve sararmalar meydana geldi. o yapraklar. içe doğru büküldüler. ne yapmam gerekir.? kuruyor ve sonunda çatlaklar meydana geliyor!...
|
vakit bulursanız msnde görüşelim lütfen!
|
Özel mesajlarınızı, forum mesajlaşmasını kullanarak iletmelisiniz. Genele yazarak değil...
|
bu yazışmalar. incelenecek değil!
|
birisi birşey yapıyor. ona söz buna söz . yani insan artık yazmaya çekiniyor.ayrıca öyle yazmamın hiçbir sakıncası yok sanırım! gayet normal birşey. burada sadece ben yokum tamam mı? benden başka konuşanlarda var! ayrıca siz başka şeylerle ilgileniyorsunuz! burası doğa severlerin sitesi!...
|
Alıntı:
bana özelden yazdığınız soru ve ona verdiğim yanıttan sonra buradaki tavrınızı anlamam mümkün değil. Buradaki yazılar tarafımızca heran inceleniyor ve incelenmeye devam edecek. Bu site krallara uyan herkesin sitesi. Tekrar ediyorum kurallara uyan herkesin sitesi. Zaman zaman yapılan uyarıları kişiselleştiren veya ciddiye almayan üyelerimiz oluyor. Sonunnda hem onlar hem de bizler üzülüyoruz. Lütfen dikkat edin. |
Sayın Erhan son mesajımı
sizin son mesajınızı görmeden yolladım. Size sadece yol göstermek için yapılan bir uyarıyı kişiselleştirerek gereksiz tartışma ortamı yaratıyorsunuz. kaldı ki hiç tanımadığınız bir kişi hakkında "siz başak şeylerle uğraşıyorsunuz" diyerek ithamda bulunuyorsunuz. Bir süre bu konuyu düşünün lütfen. |
Alıntı:
Alıntı:
Bunu söylenmeden bilmeniz gerekirken, hatırlatınca sinirleniyorsunuz. Alıntı:
Bir kez daha bu biçimde davranırsanız, hiç istememe rağmen sizi engellemek zorunda kalacağım |
yaa tamam büyütmeyelim ya .konu kapanmıştır ! lütfen konuyu açmayalım. burada bilgi paylaşalım lütfen!
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025