agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Avokado (Persea americana) Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/735.htm)

arsakay 18-08-2006 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ERHAN_
artık kimse bu bölümle ilgilenmiyor. yeni konu açsak iyi olur...!

Merhaba daha önce de belirtildiği gibi sürekli
sitede olup takip yapabilmemiz mümkün değil.
Ayrı ayrı konular hakkında bilgi sahibi olduğumuz için de
sitede olduğumuz zamanlarda hepimizin
tüm sorulara yanıt verebilmesi mümkün değil. :)

Yazdıklarınızı okuyunca bilgi mi veriyorsunuz
yoksa soru soruyorsunuz tam anlayamadım.
Bitkinizin saksı değişim zamanının gelmiş olduğunu
düşünüyorum.
Güneşe dayanamama sorunundan tam emin değilim.
Hangi saatlerde güneş aldığınıyazmamışsınız.
Bu konuda biraz daha ayrınıtı verin.

Bir de lütfen hepimizin anlayabileceği tanımlar
kullanarak yazın.

Skala 19-08-2006 14:58

Avokado Bitkimizden Bonsai Yapmak.

Avokado bitkimizi tohumdan yetiştirdik.
Bütün büyütme teknik aşamalarımız bitirdikten sonra bonsai yapabiliriz.
Yapmamız gereken İyi bir düz saksı seçimi ve avokado bitkimizi düz kendi zevkimize göre almış olduğumuz saksımıza biraz gövdeyi yatık dikmek biraz gövdenin üstünü saçak kök yapmasını sağlayarak doğal bir estetik katmamız faydalı olacaktır.İster aşılı ister aşısız bonsai yapalım bitkimizin gövde ve yapısına göre şekil vermemiz daha uygun olacaktır.Bazen bir eğik bir dalın görünüşü bize çekiçi gelebilir bazende bu eyik dalı kesmek kurtulmak isteye biliriz. Bonsai sabır isteyen bir tekniktir.Her bonsai uygulaması iyi sonuç vermeye bilir.
Elinizdeki Avokado bitkinizi nasıl hoşunuza gidiyorsa ona göre şekil verin bir örneğe bağlı kalmadan kendi Avokado bonsainizi yaratın.
Kaynak : Kendi Yorumum.

Cycas 19-08-2006 15:35

Avokado Bitkimizi Bahçeye Dikmek.

Avokado bitkisi kivi bitkisi gibi çiçek tozlaşmasını seven bir ağaçtır.
Arıların bu tozlaşma olayına katkıları çok büyüktür.
Avokado bitkimizi bahçemize dikmeden önce güzelce bir keşif yapmamız gerekmektedir.
Bu keşif rüzgarın etkisi güneş cepesi gibi durumların iyi seçilmesi gerekir.
bitkinizi dikeceğiniz yerin çok rüzgarlı ve çok güneş alan bir yer olmamasına ve çok nemli bir ortama dikerseniz fidanınızın dal, gövdede mantar sorunuyla karşılaşırsınız dikkat edin ve mutlaka bahçenize 1/5 metre aralıklarla birbirini görecek şekilde dikin.
Bu mesafe olayını kediniz gözünüzle kestirin pek yakın olmasın fidanlar birbirine.
Dikerken unutulmaması gereken avokado fidanlarını dikerken biraz fazla olmamak kaydıyla biraz kök kısmını darbeleyip toprağı iyi kavramasını sağlamış oluyorsunuz.
Dikim aşamasında yanmış çiflik gübresi kullanın pek aşırı dikim çukuruna dökmeyin fidanınızı yakarsınız.Fidanınız kurur.
Önemli hatırlatma asla inek gübresi bahçenizde fidan dikimlerinde dikim çukurlarında kullanmak için almayın inek gübresi pislik böcekleri topluyor bahçede sorun çıkarıyor.
Dikim yılından itibaren büyüme süreci devamında biraz boylanınca gövdesine biraz kıvamlıca kireç sürerek böceklerden koruyun bitkinizi ilerki zamanlarda budama zamanı gelince bilinçli budama yapın kuvvetsiz dalları ,gereksiz gördüğünüz dalları kesin kuvvetli dalları asla kesmeyin.
Çiçeklenme ve meyve hasat zamanlarında tarım ilaçlarıyla ilaçlama yapmayın. Gerekirse bir ziraatçiye danışın.
Saksıda yetiştirip bahçeye tahsis ettiğiniz fidanınızda çevresel etkiler olacaktır normaldir. Yapraklarının pürüzlenmesi su isteğinin artması topragın sertlik derecesinin fazla olması bitkinizin gelişiminde çok fazla etkisi vardır.
Mutlaka gövdelerine destek tahta veya çıtalarla sabitleyin. Gövdenin darbe almaması için gaste ile biraz gövdeyi sarın faydalı olacaktır.

Kaynak : Deneyimlerim ve Uygulamalarım.

cemada 20-08-2006 11:32

yıl 1980 çocuklar, iyi dinleyin.
kuzinim almanya dan bana habire tropikal meyveler ya da çekirdeklerini gönderiyor. aklımda kalan üç tanesiydi sanırım, çekirdeğinden yetiştirdim. çekirdek dediysem, tohum elbette.
başarılı şekilde çimlenip büyüyen avokado, kiwi ve liçiydi.
resimlerinizi gördüm, hele sizin bu işi yapalı bir kaç gün, bir kaç ay olduğunu okudum da, 26 yıl önceye gittim, ne heyecan verici günlerdi, hey gidi.

avokado çimlenmesi anlatıldığı ve resmedildiği gibidir. ama sonra aşılanması gerekiyor tabii. yabani formların (çekirdekten çıkıp büyüyen) gelişmesi ve meyve verimi bazen tesadüflere bağlı olabilir.

Skala 20-08-2006 15:36

Avokado Tohumumuzu Gevrek Tutmak İçin Uygulayacağımız Teknik.

Avokado Satın aldık tohumunu çıkardık.
Çimlendirme tekniklerini uygulayacağız.
Birde ne görelim tohumumuz gevrek değil.
Burda yapılması gerekenleri aktarıcam.
İlk önce Avokado satın alırken biraz dış et yüzeyinin gevrek olmasına dikkat edin.Baktınız biraz yumuşamsı Avokadolar bütün manavlardaki avokadolara saldırmayın.
Tek yapmanız gereken biraz hızlıca manavcıyı germeden bir veya iki tane avokado alıp çıkmak.
Eve geldiniz Avokadonuzu çimlendireceksiniz karpuz gibi ikiye bölmeyin. Dikkatlice çekirdegi çıkarıp aldıktan sonra cay bardagı temin edin dikkat edin .Eşinize veya Annenize yakalanmayın. Ben yakalandım baya azar işittim.
Çay bardağını tüm mücadelerle temin ettininiz. Birde limon temin edin.
Sanmayın salata yapıcaz.Çay bardağına su yeterli seviyede koyup suyun içine 1 damla limon suyu damlatın ve tohumunuzu kürdanla sabitleyin.
Limon suyu damlatmamızın nedeni Avokado tohumumuz 1 damla limon suyu damlatmamızla gevrek kalacaktır. Çimlenmesi için sabırla bekleyin.

Skala 20-08-2006 15:52

İnce Talaşta Avokado Tohumu Çimlendirme Tekniği

İnce Talaşta Avokado Çimlendirme Tekniği

Bu tekniği uygulamak için marongozdan temiz ince talaş alınır.
Talaşın hangi ağaçtan olduğu önemli değildir.
Evden düz bir tepsi temin edilir.
İnce talaş tepsi seviyesini geçmeyecek şekilde tepsiye yayılır.
İnce talaş suyla iyice ıslatılır ve su talaşa iyice emdirilir.
Avokado tohumu talaşın ortasına fazla derince olmayacak şekilde dikey gömülür. Ve sürekli talaş ıslatılır nemli tutulur.
Ve asla güneşli bir ortamda bu teknik uygulanmaz. Ara sıra elinizle hafifce kontrol ediniz kök gelişmesinin nasıl olduğu hakkında bilği almak için.
Köklenince tepsinin içinden dikkatlice avucunuzla biraz talaşlıca saksıya alıp dikiniz.
Keyfinize baka bilirsiniz.

cemada 21-08-2006 15:05

Alıntı:

artık kimse bu bölümle ilgilenmiyor. yeni konu açsak iyi olur...!

böylesine hevesli ve yoğun çalışmanın olduğu bir bölümü siz açmadınız, geliştirmediniz ki böyle bir söz sarfetme hakkınız olsun sayın erhan!
yarım asır sonra geldim ve keşfettim bu bölümü. daha bakmadığım o kadar yer var oysa.

ERHAN_ 22-08-2006 09:50

tamam düzelttim.:dilli:

malina 22-08-2006 10:04

Alıntı:

sitede böyle saçma işlerle uğraşanın işi yok hem kimin hesabına o seni ilgilendirmez .haddini bil..!

Erkan, bu forumda böyle yazışmalara izin vermiyoruz. Yazını değiştirerek durumu toparlamanı ve tekrar böyle davranmamanı öneririm.

ERHAN_ 22-08-2006 12:08

tamam ama kendisini neden ilgilendiriyor. sinirden yazdım onu nasıl silicem?_

malina 22-08-2006 13:25

Alıntı:

tamam ama kendisini neden ilgilendiriyor. sinirden yazdım onu nasıl silicem?_

Ama girip düzeltmen bile işe yarayacak gibi görünmüyor. Çünkü hala onu neden ilgilendiriyor diyorsun. Herkes aynı zamanda her şeyle ilgili... Biri yanlış yapsa sen seyredecek misin?

Aynı şeyi boyuna tekrarlamak istemiyorum bu yüzden son kez hatırlıyorum. Diğer üyelerle yazışırken kullanacağın dile dikkat etmek zorundasın. Burada haklı değilsin ama bu üslupta yazarsan, haklı olduğun yerde bile haksız duruma düşersin.

ERHAN_ 25-08-2006 11:21

selam ben avokadonun saksısını değiştirdim. değiştirirken köküyle birlikte çıktı acaba bir zararı olurmu? birde büyük saksıya diktim. sizce bitki ölürmü? selamlar_!

arsakay 25-08-2006 11:33

Alıntı:

selam ben avokadonun saksısını değiştirdim. değiştirirken köküyle birlikte çıktı acaba bir zararı olurmu? birde büyük saksıya diktim. sizce bitki ölürmü? selamlar_!

Önceki saksısından çok büyük bir saksıya dikmediyseniz
bir sorun olmaz. Daha önce de yazdım,
genelde 1 numara büyük saksı tavsiye ediliyor.

Köküyle beraber çıkmak derken neyi kastediyorsunuz?

ERHAN_ 25-08-2006 11:40

yani topraktan olduğu gibi çıkmadı. topraklar döküldü kökler açıkta kaldı . yani havayı görmesinin bir zararı oluyormu? ayrıca çok büyük bir saksıya diktim:(

arsakay 25-08-2006 11:46

Çok büyük saksıya dikmek
bitkinin kök gelişimini artırıp gövde gelişimini
azalttığı için önerilmiyor.

Uzun süre bekletip de kurutmadıysanız
köklerin havayla temasının zararı olmaz.
Bir de toprağa dikerken köklerin kırılmamasına
dikkat etmişseniz hiç sorun yok.

ERHAN_ 25-08-2006 11:54

ya çok üzüldüm şimdi napıcam. gelişmezse! moralim bozuldu. !

arsakay 25-08-2006 12:06

Alıntı:

ya çok üzüldüm şimdi napıcam. gelişmezse! moralim bozuldu. !

Gelişmez demedim.
Bitki kök gelişimine ağırlık veriyor dedim.
Sakın tekrar değişiklik yapmaya kalkma.
Bırak yerine alışsıni keyiflesin avokadon.

ERHAN_ 25-08-2006 12:58

bilgilerin için sağol istersen msn de görüşelim olurmu? adresim: erhan_ctc@hotmail.com selamlar_!

ERHAN_ 25-08-2006 15:21

bir de bitkimi güneşe çıkarınca hemen soluyor. ne yapmam gerekir . güneşe hiç alışkın değil!,_

ERHAN_ 26-08-2006 09:25

Güzel Bitkim

1 Eklenti(ler)
evet gerçekten çok güzel.;) kamera ile çektiğim için çok kalitesiz:(

arsakay 28-08-2006 10:29

Fotoğraf kötü olmakla beraber
sanırım bitkiniz sağlıklı.
Ben kendi avokadolarımı hiç güneşe koymadım.
Sadece sabah saatlerinde güneş alıyorlar ve
hiç sorunları omadı :)

ERHAN_ 28-08-2006 12:32

ama 2 yaprağında kuruma ve sararmalar meydana geldi. o yapraklar. içe doğru büküldüler. ne yapmam gerekir.? kuruyor ve sonunda çatlaklar meydana geliyor!...

ERHAN_ 28-08-2006 12:34

vakit bulursanız msnde görüşelim lütfen!

malina 28-08-2006 12:41

Özel mesajlarınızı, forum mesajlaşmasını kullanarak iletmelisiniz. Genele yazarak değil...

ERHAN_ 28-08-2006 13:37

bu yazışmalar. incelenecek değil!

ERHAN_ 28-08-2006 13:40

birisi birşey yapıyor. ona söz buna söz . yani insan artık yazmaya çekiniyor.ayrıca öyle yazmamın hiçbir sakıncası yok sanırım! gayet normal birşey. burada sadece ben yokum tamam mı? benden başka konuşanlarda var! ayrıca siz başka şeylerle ilgileniyorsunuz! burası doğa severlerin sitesi!...

arsakay 28-08-2006 13:44

Alıntı:

bu yazışmalar. incelenecek değil!

Sayın Erhan,
bana özelden yazdığınız soru ve ona verdiğim yanıttan sonra
buradaki tavrınızı anlamam mümkün değil. Buradaki yazılar
tarafımızca heran inceleniyor ve incelenmeye devam edecek.
Bu site krallara uyan herkesin sitesi.
Tekrar ediyorum kurallara uyan herkesin sitesi.

Zaman zaman yapılan uyarıları kişiselleştiren veya
ciddiye almayan üyelerimiz oluyor. Sonunnda hem onlar
hem de bizler üzülüyoruz. Lütfen dikkat edin.

arsakay 28-08-2006 13:58

Sayın Erhan son mesajımı
sizin son mesajınızı görmeden yolladım.
Size sadece yol göstermek için yapılan bir uyarıyı
kişiselleştirerek gereksiz tartışma ortamı yaratıyorsunuz.
kaldı ki hiç tanımadığınız bir kişi hakkında
"siz başak şeylerle uğraşıyorsunuz" diyerek ithamda bulunuyorsunuz.
Bir süre bu konuyu düşünün lütfen.

malina 28-08-2006 14:19

Alıntı:

bilgilerin için sağol istersen msn de görüşelim olurmu? adresim: erhan_ctc@hotmail.com selamlar_!

Alıntı:

vakit bulursanız msnde görüşelim lütfen!

Kimse sizin, birisiyle MSN'de görüşme taleplerinizi okumak zorunda değil ! Forumda bu iş için kullanılacak olan özel mesajlaşma sistemi var.

Bunu söylenmeden bilmeniz gerekirken, hatırlatınca sinirleniyorsunuz.

Alıntı:

burası doğa severlerin sitesi!...
En azından bana hatırlatmanıza gerek yok çünkü site sahibi benim !

Bir kez daha bu biçimde davranırsanız, hiç istememe rağmen sizi engellemek zorunda kalacağım

ERHAN_ 28-08-2006 15:42

yaa tamam büyütmeyelim ya .konu kapanmıştır ! lütfen konuyu açmayalım. burada bilgi paylaşalım lütfen!

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025