![]() |
Verdiğin bilgiler için teşekkürler Skala.
Tekrar aramıza uğramanızı bekliyoruz. |
benım avokadolarım en guzel avokadolarrr
:D benim cok guzel yetısen ıkı adet avokadom var kesınlıkle herkese tavsıye dsıyorum cok zevklı bı ugras halıne geldı...ılk onceler uzun bı sure sabırla bekledım sonra ıcınden fılızler cıktı ve sımdı neredeyse agac olucaklar.en kısa zamanda resımlerını burada gosterıcem....:D
|
Avokado Tohum Yetiştirme Tekniklerinin Hızlı Bir Şekilde Artması.
2 Eklenti(ler)
Eklenti 3470
Eklenti 3473 Avokadomla bir pazar günü tanıştım markette tüm parlaklığıyla avuçlarımın içinde bana merhaba der gibiydi.Evimin en güzel mekanlarında hayata merhaba dedi.Tüm sevinci ve bereketiyle mücadele veriyordu. Her su verişimde hayat bulup burdayım ilğini esirgeme der gibi bakışları etkileyiciydi. Uzun yıllar geçti aradan bir gün yollarımız ayrıldı. Eski ev sahibimizin bahçesinde aradan yıllar geçmesine ragmen bir gün buluştuk. Her ziyaretimde gülümsüyordu.Gölgesinde oturup çay içmek hoşuma gidiyordu. İlk doğduğu günü dün gibi hatırlarım evimin en güzel mekanında biz bizeydik. Her gidişimde ziyaretine gövdesini saygıyla okşayıp rahmetini esirgeme diyordum. Camdan bakan komşular beni ağaca aşık sanıyorlardı. Bir kara gün geldi çattı. Mersinde 13.09.2000 yılında şimşek çarpması sonucu aramızdan ayrıldı. Umarım şimdi gök yüzünde mutludur. Bu siteyi ve bu bölümü hazırlayanlara ellerinize sağlık.Teşekkür ediyorum. Not : Bu kadar güzel dostlarımla benim için en önemli Avokado hatıramı paylaştım. Değerli Dostum ibuprofen Sürekli yenilenen Avokado resimlerini dikkatle izlemekteyim. Avokado yetiştiriciliğinde hızlı adımlarla ilerlemektesin. Avokado bitkisini sever bir kişi olarak sürekli olarak Avokado tekniklerini takip etmen ve uygulamanla gösterdiğin hassasiyet çok önemli avokado bölümümüzdeki diğer dostlarımızın Avokado bitkisini sevmelerinde en büyük etken olacaktır. Günümüzde Avokado yetiştirme teknikleri hızla artmakla birlikte merak edilen Avokado bitkisinin Meyvamı, Sebzemi olduğu sürekli gündeme gelmektedir.Her türlü bitkinin karekteristik özellikleri doğaya mükemmel bir uyum sağlamakla birlikte biz Avokado severlerin hiç bir maddi durum gözetmeksizin bu nadide bitkiyi tohumdan yetiştirmemiz bizlerin manevi duygularını en yüksek tutmamıza doğaya duyduğumuz saygının bir ifadesi olarak ele almamıza nedendir. Avokado Resimlerini sürekli güncel tutmam bizlere yeni teknikleri bulmamıza ve uygulama alanlarımızın büyümesine katkıda buluncaktır. Avokado bölümümüzdeki teknikleri uygulaman başarı sağlayacaktır. Kaynak : Deneyimlerim ve Uygulamalarım. |
Avokado Çimlenmesinde Embiryo ( Bitki Taslağı )
3 Eklenti(ler)
Eklenti 3488
Gülen Avokado Çimlendirmem Avokadomun üzerine yüz çizdim kuru boya kalemiyle. Eklenti 3471 Benim En kıymetli Avokadom. Eklenti 3472 Kıyamadım yemeğe doğanın bizlere verdiği nimetleri seyretmek çok güzel. Avokado Çimlenmesi esnasında fazla tohuma batırılan kürdanlar embiryo zarını delerek bitki taslagını meydana getiren pul zarın zarar görerek çimlenme özelliğinin körelmesine neden oluyor. Kaynak : Deneyimlerime göre. |
arkadaşlar benim bu formdan haberim olmadan avakoda yetiştirme tecrübem oldu daha sonra ne yapmam gerektiği konusunda araştırma yaparken burayı buldum benim 2 adet avakodom var,çimlendirdikten sonra toprağa ektim büyüyünce yer dar geldi başka bir saksıya aldım ikisinide ayrı ayrı fakat bir tanesi bana küstü heralde daha tam canlanmadı ne yapabilirim birde aşılamak için aşı çeliklerini nereden bulucam ve ne zaman aşılıyacam resimlerinide yollıyacaktım ama 70 byt sınırı var çözünürlüklerini düşürüp ileride yollarım
|
1 Eklenti(ler)
resimlerinide gönderiyorum,sağ taraftaki için ne yapabilirim ***.
|
Avokado Bitkisinde Gelişimin Durması
Avokado bitkinizde hareket, canlılık belirtisi yoksa veya yaprakların renginde bozulma varsa.
Bitkinize piyasada satılan Yapraksı bitkiler için besin çubukları var 1 adet çubuğu serce parmagınızı topraga batırıp bir oyuk oluşturup besin cubuğunu bitkinin köküne yerleştiriyorsunuz ve bir ay çok sıcak olmamakla beraber yarı ılık suyla can suyu verip besin çubuğunun eriyerek bitkinin yoksun olan zengin mineral karışımını emerek tekrar eski canlılığına dönmesini sağlıyorsunuz. Kaynak : Deneyimlerime göre. |
Avokado Aşılama Teknikleri
Avokado nezaman aşılanır kısaca deneyimlerimi aktararayım.
Avokado aşılama takvimi 21 Mart ve 28 Mart dır. İki tür aşılama tekniği vardır. 1 ncisi Göz ile aşılama 2 ncisi yanaştırma usulüyle aşı. Göz aşısında ilk önce iyibir cins Avokado ağacında aşı çeliği alınır. Alırken ve aşılama tekniklerini uygularken mutlaka aşı çakısının siterilize edilmiş hijenik olması gerekmektedir.Yoksa aşnızı mikroplu bir bıçakla yaptıgınızda ileriki zamanlarda aşı yerinde gövde zamklanması yani pas hastalığı meydana gelerek Avokado fidanınızın gövde içinin enfeksiyon kapması sonucu hareketi ve iyi sonuç almanızın mümkün olmayacağını anlarsınız. Aşılama Çeliğinden Göz aşısı yapmak istiyorsak ilk önce iyi bir cinsden almış olduğunuz Avokado çeliğinde göz şeklinde yaprak dibi olan kısımdan biraz etlice göz şeklinde keserek kendi fidanınızdan göz gibi bir kesik yaparak ana çelikten almış olduğunuz yapraklı gözü kendi fidanınızın gözüne teması sağlayıp iki parcanın ekleme esnasında yüzey ve eklenecek parcanın aynı gözü kapatacak şekilde bastırıp sıkıca bir ip veya bez sargıyla güzelce sarılır. ve 2 ay sonra fidanımıza aşı yaptığımız bölgenin ipi çözülerek aşı bölgesi kontrol edlip sonuç başarılıysa aşıyı tam layılıyla yapmışsınız demektir. Not: Tavsiye edilen 1 nci tip Göz aşısıdır. 2 nci tip aşı yanaştırma ise aşı yapacağınız fidanınızın bir yüzünü biraz etlice 5 veya 8 cm. kesik oluşturarak anaç aldığınız çeliğide biraz bir yüzünden keserek her iki çelik ve fidanın kesik yüzlerini bir gövde oluşturacak şekilde bastırıp bir bez ile sarıp 2 ay aşı bağını çözmüyorsunuz. 2 nci ayı 15 gün geçtikten sonra çözüp kaynama noktasının fidanın tepe kısmını keserek aşı kısımına hareketlilik sağlıyorsunuz aşı işlemi tamamdır. Kaynak : Deneyimlerime göre. |
Avokado Çimlenmesi Sürecinde Tohumun Bozulması
Sayın İbuprofen
Resimdeki Avokado Resmini inceledim. Çimlendirdiğin Avokadon Tam gevrek değildi büyük ihtimalle bunun nedeni biraz avokado tohumunun yumuşak etli olmasından kaynaklanmış. Benim sana pratik bir önerim var bu gibi durumlar meydana geldiğinde bardaktan avokado tohumunu dikkatlice bardaktan çıkar ve kürdanların alt kısmından bir paket lastiği temin ederek tohumun gövdesine geçir. Paket lastiği tohumunun ikiye ayrılarak bardagın dibine düşmesini önler. Not : Avokado Filizi gelişimi sürecinde paket lastiği tohumun gövdesinde esneyerek filizin normal gelişimini tamamlamasına engel teşkil etmez. Kaynak : Deneyimlerime göre. |
Avokadonuzu Filizlendirdiniz Dikecekseniz Önemli Bilgi
Arkadaşlar Avokado Bitkinizi filizlendirme işlemi tamamlandıktan sonra saksıya dikerken mutlaka ( perlit ) maddesi alarak dikeceğiniz toprakla harmanlayıp dikin perlitin amacı topragın fazla hava alarak bitki gelişiminde çok büyük yeri vardır.
**** toprak alırken perlit karışımlı alın. Daha olmadı aşadaki verdiğim ölçülerle kendi topragınızı kendiniz hazırlayın. 1 paketin yarım kilosunu bir torbaya dökün daha sonra yumuşak odunsu yapıda olan bir toprak alarak 1 kgr. topragıda perlitli torbaya döküp ikisini birden güzelze harmanlayıp bitkinizi bu zengin karışım topragıyla saksıya dikin bitki gelişiminde topragın hava alması önemlidir kökü çürümelere karşı korur. Kaynak : Deneyimlerime göre. |
Avokado Bitkisinin Saksı Değişimi
İlk önce şunu bilmek gerekir Avokado bitkisinin saksısını değiştirirken kademe kademe değiştirilir.
Kısacası Avokadonun dikildiği saksının 1 numara geniş saksıya dikilir. Dikerken Avokado bitkisinin kök çeperlerinin saksının iç yüzeyine değmemesi gerekir. Saksının iç yüzüne kökler değerse bitkinin gelişimi zayıflar. Bunun sonucu Avokado bitkisi topragı iyi kavrayamaz ve bitkinin kökü saksının alt deliklerinde çıkarak bulunduğu saksının konduğu yere kök uzatarak kendini bitki kurtarmaya çalışır. Bunun sonucunda saksıyla beraber yere köklenir. Kaynak : Deneyimlerime göre. |
Skala ve Cycas sizlere çok teşekkür ediyorum, gerçekten çok faydalı nüanslar veriyorsunuz ve çok işime yarıyorlar (muhtemelen diğer üyelerin de öyledir), sitenin sizin gibi bilgili, tecrübeli profesyonellere ihtiyacı var, kıymetinizin bilinmesi ve aktarımlarınızın devam etmesi dileğiyle...
|
Evet; bazı yerlerde aynı cümleleri kuran, avakado profesyonelleri olarak ben de onları dikkatle izliyorum :)
|
Avokado Meyvasının Yararları
1 Eklenti(ler)
Eklenti 3405
Avokado içerik enziminde bulundurduğu E vitamini sayesinde insan vücudunda bulunan önemli organların korunmasını sağlar. Kalbimiz ve dış deri tabakamız avokado tüketimiyle sürekli yaşamsal fonksiyonlarımız avokado meyvasının içinde yer alan proteinle sağlıklı düzenli çalışır. Vücudumuzda deri tabakasının yaşlanma belirtilerini ortaya çıkaran hüçre yapı taşlarını onarır. Yaşlanmayı yavaşlatır. Avokado protein yönünden zengin olmasıyla birlikte fazla aşırı tüketilmemesi gerekir. Belirli aralıklarla tüketilmesi vücudumuzun kilo fazlalığının oluşmamasını sağlar. Potasyum vücudumuzun kemik gelişiminde önemli rol oynar. Potasyum B6 vitamini meyvanın iç enziminde fazlasıyla mevcuttur. Kanser hüçrelerinin vücutta moleküler olarak hızla gelişimini yavaşlatarak kanser riskini ortadan kaldırır. Kaynak : Kendi Yorumum. |
Avokado Tohumunun Yapısı
AVOKADO TOHUMUNUN YAPISI :
Tohum bellibaşlı üç bölümden meydana gelir : Bitki taslağı yumurta akı ve zar. BİTKİ TASLAĞI : Tohumun en önemli bölümüdür. Meydana gelecek yeni bitkinin küçük bir örneği sayılır. Bitki taslağının bölümleri şunlardır. Kökleri meydana getiren ..kökçük.. Kökçüğün ters yönünde aşağıdan yukarıya doğru uzayarak bitkinin topraküstü bölümünü meydana getiren .. Sapçık... Etkin hücrelerden meydana gelen sapın uzamasını ve çenek denilen yaprakçıl uzantıların çıkmasını sağlayan Sapçık kökü.Avokado gibi bitkilerde çenekler bitki taslağı için çok önemli olan besin yedeklerini kapsarlar. BESİDOKUSU : Çimlenme dönemi sırasında embriyonu beslemekle görevlidir. Avokado tohumunda yumurtaakı maddesi boldur. ZAR : Tohumu çevreleyen bu koruyucu kılıf topraktaki besleyici maddelerin tohumun içine sızmasına da elverişlidir. Avokado bitkisinin kesitleri şunlardır : 1 Zar 2 Besindokusu 3 Çenek yaprakçığı 4 Sapçık kökü 5 Sapçık 6 Kökçük Tohumun içindeki yedek cevherler embriyonun dışındadır. Çenek yaprakçığı çimlenme sırasında besi dokudaki yumutra akı maddesini emerek genç bitki taslağını bütün bölümlerine dağıtır. TOHUMUN OLGUNLAŞMASI : Bitki taslağı öğeleriyle birlikte bütünüyle oluştuğu ve gerekli besin yedeklerini biriktirdiği zaman tohum olgunlaşmış sayılır. Artık çimlenme başlayabilir. Genellikle bitkilerde meyva ve tohum aynı zamanda olgunluğa erişirler. ÇİÇEKTEN MEYVAYA DOĞRU : Çiçeğin kısa ömrü vardır. Onun görevi yumurtalıkta döllenme denilen olayın meydana gelmesini sağlamaktadır. Yumurtalık çiçeğin ana bölümüdür. Tozlaşma yoluyla etrafa yayılan çiçek tozları yumurtalıkta döllendikten sonra meyvanın oluşumu başlar. Çiçeğin bu oluşuma katılmayan bölümleri dökülürler. Gerçek bir meyva yumurtalıktan oluşur. MEYVANIN ÖNEMİ : Meyvanın en önemli görevi şüphesiz kendi türünün devamını sağlamaktır. Bu da meyvanın içindeki tohumlar aracılığıyla olur. Meyva kendi soyunun devamını sağlayan ve tohum denilen bu nazik yapılıştaki parçayı koruyucu özelliktedir. Meyvaların çok çeşitli yapılışta olmalarının sebebi şudur. Her bitki türü kendine en uygun çoğalma yani tohumlarını yayma usulüne başvurma zorundadır. Bu da tohum kılflarının yani meyvaların çok çeşitli olmasına yol açar. Kaynak : Kendi Yorumum. |
Alıntı:
Bu fikre kesinlikle katılmıyorum. Saksıyla temas ederek bekleyen sular sonucu üreyen mantarlar nedeniyle canı oldukça yanmış birisi olarak bu yöntemi doğpru bulmadım. Eğer bir arkadaşınıza emanet ediyorsanız bu sisteme zaten gerek yok. :)) Sevgili arkadaşlar, başka bir yerden alıntı yapılırsa kaynak gösterilir. Deneyimleriniz sizden ayrı bir varlık olmadığına göre "Kaynak=ben" demiş oluyorsunuz. Fikrin kendinizden kaynaklandığını belirtmek istiyorsanız, daha başta "Deneyimlerime göre..." diyerek başlayabilirsiniz. :) |
Sanırım uzun bir zaman sonra avakado üretmeye çalışan birisi daha girdi bu ailenin içine.
Herkeze selam. Dün başladım yalnız fotoğraf makinası sıkıntısındayım resimleri çekemiyorum.Aldığım çekirdek daha dikmeden çatlamış bakalım ne olacak |
Alıntı:
|
öncelikle merhaba ben onun kuzeni değilim bana mesaj gönderdi. bende karşılığını verdim. lütfen böyle şeylerle ilgilenmeyelim. siz bana sorun ben size sorayım.bitki yetiştirmeyi seviyorum. bilginizi benle paylaşırsanız sevinirim. ayrıca bende avokado yetiştiriyorum. en kısa zamanda resmini yollayacağım...
|
Alıntı:
|
Avokadonuzun saksısını mı değiştireceksiniz?
Buna gerek olduğuna emin misiniz? |
evt çok gelişti ve artık gelişimi durdu..
|
yaprakları büyüdü.artık eğiliyor. bende soymuk borusuna zarar gelmesin diye bir çubuğa bağladım.dik duruyor. ancak 2 aydır gelişimi durdu. saksısı. 15 cm boyunda ve 8 cm genişliğinde. altından kökler çıkmaya başladı...
|
Saksının dışına taşmaya başlayan kökler varsa ve mevsim toprak değişimine uygun değilse yapacağınız en uygun şey, toprak ve köklere hiç dokunmadan olduğu gibi çıkarıp daha büyük bir saksıya dikmektir.
|
peki güneşe çıkarınca hemen soluyor. e ben bunu bahçeme dikince ne olucak. güneşe dayanamıyor. her gün güneşe çıkarıpalıştırmak istiyorum. ama yine sonuç aynı oluyor.hiç güneş istemiyor.gelişimi 2 ay dır durdu.ben en iyisi saksıyı değişmeliyim. birde gübreleyeceğim toprağın içine amonyum sülfat,çinko sülfat ve anti fungisit koymayı düşündüm . belki faydalı olur...
|
Erhan Bey kolay gelsin,
Üyelerimizin aklında yanlış kalmaması için bir düzeltme yapmak isterim, anti fungusit değil de fungusit demelisiniz. Fungusit mantari hastalıkları öldürücü ilaçların genel adıdır. Anti fungusit yoktur. :) Selamlar. |
*** bilgileriniz için teşekkürler. ama benim bitkimin yaprakları güneş ve rüzgar görünce soluyor.ne yapmam gerekir? ayrıca resim gönderemiyorum. nasıl göndereceğim...selamlar...!
|
benim avokadom balkonda duruyor hem de sıcakta
şimdilik sağlıklı gözüküyor belki de bitkinin sorunu güneş değildir nasıl fotoğraf ekleneceğine dair bilgi için buraya bakabilirsiniz |
Alıntı:
|
artık kimse bu bölümle ilgilenmiyor. yeni konu açsak iyi olur...!
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025