agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Avokado (Persea americana) Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/735.htm)

ayhat 13-02-2008 10:25

Sanırım artık avakado kısmıyla pek ilgilenen kalmamış ama merak ettiklerimiz var, mesela akşam avakado düzeneğini kurdum, şimdi başladım beklemeye, bu şekilde üretipte meyva alınıyormu onu merak ediyorum, umarım bi göz atan çıkar buralara...

limon51 13-02-2008 11:04

Merhaba;
aynı şekilde bende avakado çimlendirdim. Oldukça büyüdü. Meyve alma konusuna gelince gerçek avakado gibi olmayacaktır, aşılamak gerekir. Tabi bunun için bi süre sabretmelisiniz...

ayhat 13-02-2008 12:33

Teşekkür ederim Sn. Limon, ben büyüdükçe resimlerini ekleyeceğim, inşallah o günleridie görürüz.

cybel 04-05-2008 18:53

merhabalar geç bi cevap belki ama izmirde bahçemizde çekirdekten yetiştirdiğimiz iki tane avokado ağacımız var yaklaşık10 sene oldu ama meyve vermedi.kişisel bi deneyi aktarayım istedim.uzman arkadaşlar varsa yardımcı olurlar bence
kolay gelsin

Aycem66 15-05-2008 16:16

Avakado

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cybel (Mesaj 232333)
merhabalar geç bi cevap belki ama izmirde bahçemizde çekirdekten yetiştirdiğimiz iki tane avokado ağacımız var yaklaşık10 sene oldu ama meyve vermedi.kişisel bi deneyi aktarayım istedim.uzman arkadaşlar varsa yardımcı olurlar bence
kolay gelsin

Merhaba ben Adana dan katılıyorum. dediklerinize katılıyorum. ben 1996 tarihinde ekmiş olduğum ağacımın çiçeklerini üç yıldır görüyorum. meyva alamadım bu yıl tavsiye üzerine meyve veren bir ağacın çiçekli bir dalını ağacıma bağladım. şu an üzerinde minik bir meyve var. ainşaallah dökmez. ayrıca ilgilenen arkadaşlara.. avakado yaprağının çayı böbrek rahatsızlıkları (taş,kum,iltihap v.s.) na iyi geliyor.doktoru diyebilirim.

cybel 16-05-2008 06:52

sevgili aycem66 çok haklısın avakado yaprakları kaynatılıp süzüldükten sonra günde bir kahve fincanı içmek böbrek rahatsızlıklarına çok iyi geliyor. ama tansiyonu düşük olanların fazla içmemeleri gerekiyor. baş dönmesine neden olabiliyor. annemde bu hikmetini öğrendiğinden beri etrafındakilere yapraklardan dağatır. bol şifalı günler.bu arada meyvelerinize çok sevindim afiyet ile yersiniz.

LuNa 19-05-2008 17:18

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar

Iki gündür sizlerin yazdiklarini okuyup duruyorum. Bugün bende gidip bir avokado ve bir mango aldim. Cimlendirmeyi denicem. (Mangoyu diger baslikta anlatmistim zeten) Avokado nun cekirdegini cikarip yikadim ve sizlerin yaptigi gibi üc yerden kürdan sokup, yarisi suda olucak sekilde bardaga yerlestirdim. Cimlenicek mi cok merak ediyorum. Sonuclari buraya bildiririm.

Eklenti 37791

cybel 20-05-2008 08:03

merhaba luna avakado çekirdeğin kısa bir sürede çimlenir.umarım istediğin gibi sağlıklı bir avakadon olur.bu arada mango başlığını hiç okumadım ben bide ona bakayım.kolay gelsin.

LILYUM 21-05-2008 11:28

Merhaba, ben de yeni üye oldum.
Ancak, yazdıklarınızı daha önceden okumuştum.
Tam hatırlayamıyorum, ocak mı yoksa şubat mı idi ama tamamen ya tutarsa diye 2 avakado çekirdeğini yan yana evde boş duran bir saksıma gömdüm ve sulamaya başladım. bir aya kalmadan yeşil küçük yapraklar çıkmaya başladı ilk önce 2 sonra 4 ve arttı. Ancak bunlar ınternette gördüğüm avakado yaprağına benzemiyordu. Tam bu konu üzerinde araştırdığım sıralarda o yeşil yaprakların arasından kahve rengi dal kadar sert değil ama kalın bir gövde belirdi ve uzadı şimdi topraktan 25cm falan yüksekliğe ulaştı ve üzerinde 5-6 büyük yaprak var ve o kahve rengi gövde 2 ayrı dala ayrılmak üzere.
Bitkimin gözünün içine bakıyorum bir şey olmasın diye. Bu noktadan sonra ne yapacağımıda pek bilmiyorum. Bu ana kadar toprağını nemli tutatcak kadar suladım. şimdi gübre gerekir mi, saksını, toprağını değiştirmelimiyim bilemiyorum. Havalar ısındı en azından gündüzleri balkona çıkarsam ne olur bilemiyorum.

Aranızda bana yardımcı olabilecek, konuyla ilgili bilgisini bana aktarabileceklerin yardımını rica ediyorum.

sakinol 21-05-2008 14:49

merhaba arkadaşlar lütfen bu sorduklarıma cevap verin:D

ben adanada yaşıyorum.ve bir bidonun içinde 75 cm lik bir avakadom var.bu senenin başında pek gelişemedi (kışın soğuk geçtiğinden olabilir) fakat hala yaprak açıyor.ben bu avakadoya aşı yapabilirmiyim?**** yaptırabilirmiyim?ben bu fidanımı 2 sene sonra yazlığa ekmeyi düşünüyorum.adana-ceyhanın bir köyü.denize 15 km uzakta.toğrağa sert ve kireçli.fakat ekerken 3 metre çukur açıp içine hazır çiçek toprağa döküp öyle ekmeyi düşünüyorum.sizce tutarmı?ve meyve verirmi:D

sakinol 21-05-2008 15:13

kim yardım edeceeeek bana:(

sakinol 21-05-2008 19:19

birde bitkilerin kök salması için işte kalsiyum ve minarallere ihtiyacı varmış ya.ben haftada 1ilitre süt veriyorum ve kökünü biraz açıp 1 demir vitamini koyuyorum.faydası olurmu acaba?

LuNa 21-05-2008 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cybel (Mesaj 237797)
merhaba luna avakado çekirdeğin kısa bir sürede çimlenir.umarım istediğin gibi sağlıklı bir avakadon olur.bu arada mango başlığını hiç okumadım ben bide ona bakayım.kolay gelsin.

Selamlar

Cevabin icin tesekkürler cybel. Cekirdegi suya koyali birkac gün oldu daha, simdilik bir hareket yok, koydugum gibi duruyor. Avokado cekirdegi cimlendiren arkadaslar cevap verirse sevinirim sizlerinki yaklasik kac günde cimlendi.

LuNa 02-06-2008 01:14

Benim avakadomda bir hareket yok. Hala bardakta suda bekliyor.

sabri zeki 06-07-2008 08:23

Benim 2007 de kasım ayında direk topraga gömdügüm sadece tepe ucları açıkta olan çekirdekler mayıs 2008 de uyandılar şu anda 25 santim yaklaşık boyları üç adet ekmiştim üçü de çıktılar tabi toprağı devamlı nemli tutuyorum yalnız benim ülkem sıcak Gazi magösadan sevgiler

mecitg 06-07-2008 09:29

5 Eklenti(ler)
Merhaba,

Yaklaşık 5 ay önce marketten aldığım 2 adet avokado meyvesinin tohumlarından birini kenarlarına kürdan batırarak suda çimlendirmeyi denedim, diğerini de annem direkt saksıya ekti. Sonuç olarak benim sudaki avokadom maalesef çürüdü, ama annemin saksıya ektiği tuttu ve boyu yaklaşık 30 cm. e geldi (ne varsa eskilerde var:) . Üzerinde de 7 tane yaprağı var. İlk ekilen saksı (beyaz saksı) artık boyut olarak yetersiz gelmeye başladığından olacak yapraklarında aşağıya doğru sarkmalar başladı (bunu da sizin yorumlarınıdan öğrenmiştim), biz de bugün annemle beraber saksısını değiştirdik, gerçekten de kökleri eski saksının tabanına değmeye başlamıştı. Gelişim aşamalarını resimledim. Konu hakkında daha bilgili arkadaşlar inceleyip görüşlerini ve yapılması gereken başkaca işlem varsa yönlerdirirlerse sevinirim.

Feza Sanıvar 10-07-2008 09:56

avakado

Ben de çekirdekten avakado bitkisine sahip oldum. Ben iki adet çekirdeğini bahçeye öylesine ekmiştim ya tutar ya tutmaz diye şimdi 50 cm olan bitkim günden güne boy atıp güzelleşiyor. Fazla güneş almayan bir yer. Fakat onu söküp yeni taşınacağım evin bahçesine götürmeyi düşünüyorum. Kurumasından da korkuyorum . şimdilik beklemedeyim.

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

hexus 22-07-2008 16:11

yaklaşık 15 yıl önce Avokado yetiştirdim ve Şu An Ağacı tahmini olarak 20 m boyunda . iki Yılda Bir Meyve Veriyor Meyve Verimi Oldukça Düşük.
Meyvelerin Tohumlarından 2 Adet Genç Fidanım Var Onlarda İyi Durumda Bu Arada Sivri Ucun Yuka Gelme Koşulu Yok Aslında Sivri Uş Yatık Olarakda Ekimi Yapılabiliyor. Topragın Hava almaması için iyice bastırılması İyi Sonuç Veriyor.

huricandan 26-07-2008 18:35

*** ben de resim ararken sitenizi buldum ben boludan 5 ay önce babamın getirdiği avakadoyu derya baykal da gördüğüm gibi suda çimlendirdim çimlenmesi çok zaman aldı daha sonra toprağa dikince bir ayda 20 cm uzadı şimdi saksını ikinci kere büyütecez yalnız bahçeye dikmek istemiyorum burası soğuk mevsim ne yapsam evde büyük saksıdamı bekletsem tavsiye bekliyorum

ischmann 28-07-2008 16:22

Avakado zahmetsiz yeşerir

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halit Togay (Mesaj 67198)
Benimki bu 4 ay kadar oldu yanılmıyorsam. Sizin tarif ettiğiniz yöntemleri hiç uygulamadım; doğrudan toprağa ektim ve bitti. Acaba sizler bu kadar zahmete boşuna mı katlanıyorsunuz?

Ben de katılıyorum. Eğer Avakado'nun çekirdeğini toprağa yarısı dışarıda kalacak şekilde ekip her gün toprağın nemini kotrol ederseniz. Kendi kendine yeşeriyor ve büyüyor. Siteye yerleştirilen tüm fotoğraflarda yapraklarının aşağıya sarkık olduğunu görüyorum. Oysa Avakadonun suyunu yeterince verirseniz. Tüm yapraklar son derece dik ve gevrek olarak yukarıya doğru yönleniyor. Bu benim üçüncü avakado yetiştirişim. Üçünü de yanı şekilde yetiştrdim ve meyva aldım.
:cool:

neconeco 28-07-2008 19:10

selamlar arkadaşlar ben bilmeden yetiştirdiğim avakado ağacım şu an 1,5 metreye ulaştı vede zaman zaman budama yapıyorum ekimi direk toprağa diktim vede maydonozların arasına kendiliğinden büyüdü suyu seviyor direk güneş işığı istemiyor resmini bu nedir bölümüne koymuştum.. saygılarımla

huricandan 06-08-2008 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ischmann (Mesaj 262974)
Ben de katılıyorum. Eğer Avakado'nun çekirdeğini toprağa yarısı dışarıda kalacak şekilde ekip her gün toprağın nemini kotrol ederseniz. Kendi kendine yeşeriyor ve büyüyor. Siteye yerleştirilen tüm fotoğraflarda yapraklarının aşağıya sarkık olduğunu görüyorum. Oysa Avakadonun suyunu yeterince verirseniz. Tüm yapraklar son derece dik ve gevrek olarak yukarıya doğru yönleniyor. Bu benim üçüncü avakado yetiştirişim. Üçünü de yanı şekilde yetiştrdim ve meyva aldım.

meyve almayı nasıl başardın ben boluda oturuyorum burası soğuk oluyor dışarı dikmeye korkuyorum donar diye ne önerirsin verim almam için

Jronur 06-08-2008 19:51

2.5 hafta oldu ama hala bir hareket yok bekliyorum...

neconeco 06-08-2008 21:44

selamlar , malina, yaklaşık 1,5 metre boyunda avkado fidanım var, uzadıkça uzuyor malum balkon ufak. budayıp bonsai yapmak istıyorum.

Yaklaşık 5 yaşıda alt dallarını budamıştım tekrar filizlenirler mi acaba?.hürmetlerimle

neconeco 06-08-2008 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ischmann (Mesaj 262974)

selamlar 5 yaşında bir fidanım var ,fakat meyvelerini daha göremedik, henüz erkenmi acaba? kaç yaşında meyve vermeye başlar . kesip bonsai yapmayı düşünüyorum . Kararsız kaldım..saygılarımla

komutan_2 10-08-2008 18:22

arkadaşlar yazılarınızı takip ettim hep sabıdan bahsediyorsunuz ama okurken sabırsız davranıyor hisine kapıdım.benimde bir fikrim var bende avakado çerdeği aldım sizlerin yaptğınız yöntemleri yaptım,bende başlangıçtan buyana deneyim im şöyle pazardan aldığım yumuşak avakodo'yu çekideği çıkartım ama ondan sonra kürdanla iki yerinden batırdım bardağın içine yerleştirdim6-7 aysonra anca köklenmeyi başardım ve köklendikten sonra saksıya aldım şimdi üsten filiz verdi ama sizlerin gittiğiyol güzelmiş sizlerden güzel şeler öğrendim teşekürü bir borç biliyorum.ama sabırlı olmak benim düşüncem,çeirdek leri hemen atmayın demek istiyorum saygılarımla...

newyorker 17-08-2008 22:20

arkadaşlar bana tohum gönderecek biri yok mu?

spring 03-09-2008 14:50

avokado filizini ne tür toprağa gömmeliyim?

Klasik kürdan ve bardakta su yöntemi ile yeşil yapraklı filizlerim olmuştu. Saksıya taşıdığım zaman öldüler.
Ne tür saksı ve toprak lazım? Ne sıklıkta sulanmalı.
Yeniden yetiştirmeye başladım.
Teşekkürler

moso 20-09-2008 10:55

Bugün sabah ilk işim manava gidip 2 adet avakado almak oldu. İki meyve birbirinden farklı... Birinin gözenekleri daha büyük ve yeşil, diğerisini gözenekleri küçük ve rengi de koyu yeşil... Bi tanesi bardakta bi tanesi de saksıda... Kendime bol şans diliyorum:o Forumda yazılanları okudum uygulamaya çalışıyorum, bakalım ne olcak

http://img81.imageshack.us/img81/586...fffffffft0.jpg

moso 20-09-2008 13:23

Daha sabah çekirdeklerini diktim. Daha şimdiden her ikisinin tepesindeki sivri kısımda çatlama var:( Sanırım bu hayra alamet değil.... **** elimin sihirinden midir nedir :D benim avakadonlar erken çimlenecek..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025