agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Pepino (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/5358.htm)

Süha Şendoğan 07-11-2008 09:28

Sevgili Susam,
Senin pepinonun meyvalarıda tadılacak kıvama gelmiş ama koparmağa kıyamıyorsan sende haklısın ilk veren meyvaları bende koparmağa pek kıyamıyorum.

Asiye 07-11-2008 10:20

Merhaba..

Acaba, Ankarada yetiştirebilirmiyim.

Olursa ben fidelerden rica edeceğim.Sanırım bu konuda daha sonra bilgi vereceksiniz.

susam 07-11-2008 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 311874)
Sevgili Susam,
Senin pepinonun meyvalarıda tadılacak kıvama gelmiş ama koparmağa kıyamıyorsan sende haklısın ilk veren meyvaları bende koparmağa pek kıyamıyorum.

Sayın Turco. Fidanı aldığım kişi meyvelerin henüz olgunlaşmadığını söylemişti. Şu anda yeşil domates sertliğindeler. Zamanla yumuşarlar diye bekliyorum. Bu haldeyken mi yeniyor :D?

Süha Şendoğan 07-11-2008 13:26

Benim pepinolar busene meyvaya durmadıklarından tatma imkanım olmadı ama seninkinin fotografına göre yeterli olgunluğa ulaşmış.
İstersen biraz daha bekle belki tadı değişir.

susam 07-11-2008 19:04

Bak şimdi. İçime kurt düştü. Olgunlaşmış dediniz ya, ben daha dayanabilirmiyim. Hiç olmazsa bir tanesinin tadına bir bakayım. Yarına neye benzediğini yazarım.

sınıf 07-11-2008 22:30

Merhaba,
ben de hobi olarak bir yıldır pepino yetiştiriyorum.İki saksı ile başladım.Kışın korudum.Baharda çoğaltmaya başladım. Üç yüz kadar olmuştu.Birazını sattım,arkadaşlarıma verdim. Meyvelerini de yedik.Bahçede olan pepinolar havanın serinlemesiyle meyve vermeye başladı.Şu anda limon kadar meyveler var.

sınıf 07-11-2008 22:39

3 Eklenti(ler)
Resimleri göndermeye çalışıyorum umarım başarırım

sınıf 07-11-2008 22:43

Bu meyveler yazın olgunlaştı.Tatları da çok güzeldi.

Süha Şendoğan 08-11-2008 07:47

Pepinoseverler çoğalmağa başladı bu güzel bir haber.
Demekki baharda değiş tokuş yapacak çok üye olacak.Bende de şu anda çelikle çoğaltılmış yirmi civarı kök var ama son durumda ne haldeler bilemiyorum yarın kontrol etme imkanım olacak.

Oğuzhan 08-11-2008 09:08

Birde ben meyve alabilsem.Henüz bir hareket yok.Çiçek oluşumu yok .

ismailkaymaz 08-11-2008 10:19

Temmuz ayı ortalarında diktiğim fideler küçükte olsalar meyve verdiler. Fideleri aldığımda meyvesinden de almıştım. Kendi ürettiğimdenmidir bilmem ama tatları aldığım meyvelerden daha güzel, kavun ananas karışımı güzl bir tadı ve aromatik kokusu bir harika. Fakat şu kırmızı örümcek ve mozaik virüsü yaprakları mahvetti. Şimdi b5a sıvı gübresini uyguluyorum. Yeni çıkan yapraklar daha düzgün görünüyorlar. Bu sene havalar çok soğuk olmazsa ısıtma sistemimde yeterli gelecek, kışın meyve verimi nasıl onu görmüş olacağım.

susam 08-11-2008 10:43

Arkadaşlar. Pepinonun tadına bakma konusunda siftah yaptım. Doğru zamandamı yemiş bulundum bilmiyorum ama bildiğimiz kelek tadı vardı. Açıkçası benim çok hoşuma gitti. Hatta uyumuş olan çocuklarıma da uyku arasında zorla tattırdım :D. Sizin anlayacağınız ailecek sevdik biz bu pepinoyu.

Orkun Kırcı 08-11-2008 11:46

Pepinomun alt yaprakları sararıp kuruyordu sabah bi baktım sararan yaprağın arkasında minicik davetsiz misafirler acaba bunlar yaprak biti denen şey mi? Sabunlu suyla banyo yaptırdım inşallah yanlış bişey yapmamışımdır.

Süha Şendoğan 08-11-2008 12:20

Sn.Susam tadı beğenmiş demekki kelek tadı bile güzel.
Sn.Orkunkırcı yaprak bitleri için arap sabunlu püskürtme yapabilirsin **** tek tek ayıklayacaksın başka çare yok.

Orkun Kırcı 08-11-2008 12:38

Zaten pepinom daha küçük bir fide tek tek ayıklamak çok kolay olacak teşekkür ederim.

susam 08-11-2008 13:29

Güzel olmazmı turco. İnsanın kendisinin yetiştirdiğinin tadı bir başka oluyor. Gerçi bana üstünde meyveleri var olduğu halde hediye edildi. Ama olsun. Sonuçta benim balkonumda duruyor ya... Asıl güzel olan bu. :dilli:

adem_09 08-11-2008 17:03

syn sınıf pepinolarınız çok güzel benim pepinolarımda meyveleri oldu
Aydının neresinde oturuyorsunuz bende Aydınlıyım belki görüşme imkanımız olur
ben ticaret maksadıyla ugrasıyorum fidan satıyorum tanısmak işterim sizinle

sınıf 09-11-2008 20:49

Bugün çekmiş olduğum fotoğrafları da eklemek istiyorum:

sınıf 09-11-2008 21:00

3 Eklenti(ler)
pepino

Kudret 09-11-2008 21:26

2 Eklenti(ler)
Eylül ayından bu yana, havaların serinlemesiyle benim pepinolarım da bol bol çiçek ve meyve vermeye başladı. Ancak şunu da belirteyim, benim damak tadıma pek uymuyor. Şekerli patlıcan gibi geliyor bana.:p

Eklenti 52412
Eklenti 52413

Süha Şendoğan 10-11-2008 09:52

Pepinocular meyvalı resimler basmış demekki meyva alamayan bir tek ben kaldım.Bende hevesimi seneye alırım.

susam 10-11-2008 11:19

Kudret Bey. Çok hassas bir damak tadınız var. Maşallah diyelim. Zira pepino esasen patlıcangiller familyasına giriyor. Siz yinede yemeye çalışın. Gerçekten faydaları saymakla bitmez.

susam 10-11-2008 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adem_09 (Mesaj 312597)
syn sınıf pepinolarınız çok güzel benim pepinolarımda meyveleri oldu
Aydının neresinde oturuyorsunuz bende Aydınlıyım belki görüşme imkanımız olur
ben ticaret maksadıyla ugrasıyorum fidan satıyorum tanısmak işterim sizinle

Adem Bey. Pepino fidanıda satıyormusunuz? Satıyorsanız fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz? Denizli'deki akrabalarıma pepino yetiştirmeleri konusunu açtığımda çok ilgilendiler. Özellikle annemin mücadele ettiği hastalıkta yardımcı olacağını düşünüyorum. O yüzden çok önemli. Bildirirseniz sevinirim.

adem_09 10-11-2008 14:58

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi susam (Mesaj 313323)
Adem Bey. Pepino fidanıda satıyormusunuz? Satıyorsanız fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz? Denizli'deki akrabalarıma pepino yetiştirmeleri konusunu açtığımda çok ilgilendiler. Özellikle annemin mücadele ettiği hastalıkta yardımcı olacağını düşünüyorum. O yüzden çok önemli. Bildirirseniz sevinirim.

evet satıyorum fidanların resimlerini yüklüyorum ikinci resim baharda satacağım fidanlarım

adem_09 10-11-2008 15:15

3 Eklenti(ler)
pepinolarımın resimlerinden bir bölümünü yüklüyorum

Kudret 10-11-2008 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi susam (Mesaj 313320)
Kudret Bey. Çok hassas bir damak tadınız var. Maşallah diyelim. Zira pepino esasen patlıcangiller familyasına giriyor. Siz yinede yemeye çalışın. Gerçekten faydaları saymakla bitmez.

Patlıcangillere girdiğini bildiğimden bana öyle geliyor olabilir. Yoksa damak tadım pek hassas değildir.:o Faydalı ise yemeye çalışmaya devam edeyim.:)

susam 10-11-2008 17:19

Sayın Kudret. Faydası saymakla tükenmiyor. Yiyin tabi. Herkes yemeli.

sercan1969 10-11-2008 19:48

Pepino Yararları

1. Kolestrol ve şekeri düşürür.
2.Kalsiyum deposudur.Kemiklerin gelişimine büyük katkısı vardır.
3.Kemik erimesine karşı çok etkilidir
4.Eklem romatizmasında büyük yararları görülmüştür.
5.Hemofili rahatsızlığına iyi gelir
6.Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücudun direncini arttırır.
7.Bol miktarda A,C ve B vitaminlerini içerir.
8.Kalp krizine karşı koruyucu etkisi vardır.
9.Dalak yetmezliğine karşı iyi gelir.
10.Şeker hastalıların ve kiloluların rahatlıkla yiyebileceği bir meyvedir.

sercan1969 10-11-2008 19:52

Pepino fidesi

Fidelerin tanesini kaç liradan vermeyi düşünüyorsunuz?

Süha Şendoğan 11-11-2008 08:25

Sevgili Adem,
Pepinoların gerçekten çok güzel baharda sana sipariş verecek birkaç arkadaşa adını verdim seninle temasa geçecekler.

adem_09 11-11-2008 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 313959)
Sevgili Adem,
Pepinoların gerçekten çok güzel baharda sana sipariş verecek birkaç arkadaşa adını verdim seninle temasa geçecekler.

teşekkür ederim syn turco
pepinonun en önemli noktası güneş görmesi bıdamasını yapmak birde hava sıcaklığı çok önemli bunlardan sadece ikisi bizim elimizde bıdaması ve güneş görmesini ayarlaya biliriz sadece kışın sıcaklığını ayarlayabiliriz herkese bol ürünler

fellez 11-11-2008 22:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adem_09 (Mesaj 314095)
teşekkür ederim syn turco
pepinonun en önemli noktası güneş görmesi bıdamasını yapmak birde hava sıcaklığı çok önemli bunlardan sadece ikisi bizim elimizde bıdaması ve güneş görmesini ayarlaya biliriz sadece kışın sıcaklığını ayarlayabiliriz herkese bol ürünler

iyi akşamlar budaması konusunda biraz bilgi verebilir misiniz? şimdiden teşekkürler. bir de kışın dondan korumak için ne yapmalıyız?

adem_09 12-11-2008 08:35

pepinoyu ana gövde olarak en fazla üç dal bırakacaksınız yanlardan çıkan filizlerini kıracaksınız büyütmeyeceksiniz büyütünce pepinonun dal oranı yüksek olunca çiçekler tutmuyor benim gözlemlerim bu bıdamasını yapınca çiçekleri kuvvet fazla gidiyor çiçeklerinde çok fark oluyor çiçeklerinin boyları büyüyor canlı oluyorlar
denemesinide yaptım benim gözlemlerim

Süha Şendoğan 12-11-2008 08:39

Pepinonun yan dallarının fazla gelişmemesi için devamlı budama işinin yapılmasını Bursa'lı üreticilerde tavsiye ediyor.

AgacSevdalisi 13-11-2008 08:02

selam arkadaşlar ben bu siteyi yeni keşfettim.bunada çok memnun oldum ben bahçe ve saksı bitkileri yetiştirmeye meraklı bir insanım.elimden geldiği kadarıyla yapıyorum.pepino ile ilgili yazıları okudum çok ilgimi çekti.ben yozgatın çandır ilçesinde yaşıyorum.yani burası karasal bir iklim kışları çok sert geçer.öncelikle evde saksıda yetiştirmek istiyorum.ilk denememde bana çelik veya tohum gönderebilecek arkadaşlar varsa beni çok mutlu ederler.bu mevsimde çelikten çoğaltma yapılabilirmi?herkese saygılar sevgiler

sercan1969 13-11-2008 09:34

Budama

Pepinonun budamasını tek gövde olacak şekilde yapsak nasıl olur acaba?
3 gövde zor olmaz mı? Ana gövde üzerinde oluşan meyveler bence yeterli olur.Üç gövdeyi ayakta tutmak gerek sırıkla gerekse iple bence çok zor...Sırık domates gibi tek gövde ve onun üzerinde oluşan meyveler daha iri ve sağlıklı olur bence...

adem_09 13-11-2008 11:17

tek gövde yapsanızda olur ****** o zaman daha iyi olur genelde 3 dal olarak yapıldıgından öyle söyledim sırığa zor olurda sera içinde veya açık arazide ipi ağdılırsa bakımı kolay oluyor

Süha Şendoğan 13-11-2008 14:03

Yalova pazarında (iskelenin karşısındaki) her hafta üzeri meyvalı pepinolar satılıyor arayıpta bulamayanlara tavsiye ederim.

AgacSevdalisi 13-11-2008 14:09

ben yozgatta olduğum için burada o tür tropik meyveleri bulmak çok zor ben baharın yozgat-kayseri bölgesinde yetişmeyi deneyeceğim nasıl bir sonuç alacağımı bilmiyorum ama başarırsam bu bölgedede seri üretim yapılabilir.onun için tohuma ihtiyacım var ama hiçbir yerden bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Süha Şendoğan 13-11-2008 14:19

Bakın bende birkaç tohum var ama Bursa'da, şu anda bir müddetten beri Yalova'dayım sizin bu isteğinizi ancak bir ay sonra yerine getirebilirim.Sabırlı iseniz bir ay sonra benle temasa geçin lütfen.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025