![]() |
1 Eklenti(ler)
3 pepinodan biri mor çizgi oluşumunu tamamlayıp dış renk değişimine yani hasat olgunluğuna gelmek üzre. Şimdi de koparılıp oda sıcaklığında 3/4 hafta bekletilebilir. Ancak tüketmeden önce 1/2 gün buzdolabında soğutulup ondan sonra tüketilirse daha iyi oluyor. Sağ tarafta hafif krem rengi almış olanı yaklaşık 2 hafta sonra koparacağım. Bu yıl sözde turşusunu deneyecektik ama yer sıkıntısından fazlaca yetiştiremedik.
|
Pepinomun cicekleri tutmuyor dökülüyor neden olabilir ?
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Pepino fidemi soğuklar başlayınca içeri almıştım uç yaprakları kurumaya başladı. Yerini sevmedi belliki. Tekrar balkona alıcam. Kışı orda geçirecek mecbur. Karadenizin kışına dayanırmıki? Kış iyice bastırınca üstünü örtsem?
|
Alıntı:
Bu yıl damlama boruların geçtiği yere biraz pepino dikmiştim. Sonradan çok güzel oldu. Bir tanesini bir kişiye verdim. Bir başkasına da bir tane vereceğim. Kalanları soğuklar başlamadan saksı içine alıp içeriye almam lazım. Beş kadar meyve hasadı yapıp iyi kötü yedik. İlk olan içlerinde en güzel olandı. Çok tatlı olmasa da biraz kavuna benzer tadı vardı. Şimdi kalanları olgunlaşmayanları sizin turşusunu denemeniz gibi denesek olur mu? Şimdiye kadar hiç pepino turşusu duymamıştım. Üzeri pürüzsüz olunca turşuda sıkıntı olur mu? Siz bu konuyu araştırmışsınızdır. |
Sn Muda;
Bu yıl bizim burada mevsim iyice şaşırıp hava sıcaklığı hala 20 derece ve üstü seyir halinde olduğu için hasat sonrası da ürün almaya devam ettik. Cevizden az büyük yeşil pepinoların yaklaşık 6-7 tanesini yeni kurmuş olduğumuz hıyar turşusunun içine koyduk. Tabii az miktarda olduğu için unuttuk bile. Geçenlerde bidondan turşu çıkarırken tesadüfen elime geldi. Tadına baktık hevesle. Ama ben beğendiğimi söyleyemeyeceğim. İlk olarak çekirdek yuvası boş olduğu için taneyi ısırarak tüketirken içine aldığı suyu fışkırtarak dilimlenerek yenmesi gerektiğini öğrenmiş olduk. Tabii bu bir sorun değil. Tadı farklı, aroması farklı. Ayrıca yerken şambrel lastiği çiğniyormuş gibi ses çıkarmasını da yabana atmamak lazım. Özel olarak pepino turşusu kurar mıyım? Hayır... Başka turşunun içine çeşit olsun diye koyar mıyım? Hayır... Bir başkasına denemesi için ön ayak olur muyum? Buna da hayır... Sadece merak giderilsin diye , ham pepinoları atmayalım da ne yapalım diye düşünenlere belki bir meşgale olarak önerilebilir bence. Tabii bu benim fikrim, damak tadıma uymadı anlayacağınız. Size bir tiyo...Pepinoya biraz kavun muamelesi yapın. Renk dönüşümünden sonra sulamayı kesin ve renklenme başlamadan önce 2 haftada bir güvercin gübresi şerbeti verin, farkı görün.... |
Bursada çok rahat bir şekilde yetişiyor (-5°C ye kadar dayanabiliyor )( bizim burda -3 e bile nadiren düşüyor )
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Bizim burada ilk soğuklarda gittiler. Eksi beş altına muhtemelen düşmeden öldüler. Bir tanesini tanıdığıma vermiştim. Onun yeri Afyonkarahisar seviyesinde aşağılarda olduğu ve ev de destek çıktığı için sanırım bir tek o yaşıyordu.
|
Benim pepinolarım ( yerde olanlar daha güzel oldu )
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...635eea730f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bc73faacee.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ed574e2737.jpg GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Benim pepinolar meyve vermiyor bende sadece 2 tanesini kendime bırakıp diğerlerini de tanıdıklarıma verdim [emoji846]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Sn siflera12, duzenli budama yaptiniz mi hic? Yaprak koltugundaki surgunleri surekli almak lazim yoksa meyve zor alinir. Ayrica saksiniz biraz kucuk , buyukce bir saksiya gecirip duzenli surgun alin. Mutlaka meyvesini gorursunuz.
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Peki bitki çok gelisiyor muydu?
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
O zaman çiçeklenme zamani geldiginde el ile tozlamayi deneyin. Çok ilginç, mutlak meyve görmeniz gerekirdi. Acaba saksı icinde kadi lokmasi veya tel kurdu falan mi var? Baska da bir sey gelmiyor aklima.
|
Sn.Şiflera bende merak ettim neden olmadığını..Acaba fidelerinizi tohumdan mi yetistirdiniz?
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Bende evvelki sene 10 adet fide almıstim..bakımıyla ilgili tecrübem yoktu ******..ve o sene 3 kasa meyvesi olmustu.Donlardan dolayi erken toplamak zorunda kaldım.Ama nerdeyse 2 ay boyunca olgunlasan meyveleri yedik.Bu sene patates böcegi yüzünden gelisimi iyi olmadi..birkac meyve ancak oldu.
|
Eğer bu bitkinin soğuklardan etkilenmeyen (-15C gibi) bir türü olsa tam da yetiştirilebilir bir bitki diyeceğim :) Ama soğuk gördümü dağılıyor.
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Belkide vardır soğuğa dayanıklı bir türü? Passiflora gibi çeşitleri varsa bence olabilir. Ya da aşı yapılıp daha dayanıklı hale getirilebilir. Araştırmak gerek aslında...
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Bunlarda Kolombiya dan 2 farklı pepino çeşidi https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0f01fca0d0.jpg
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Bu sene yapabilirsem aşı yapıp bir test yapayım bakalım kaç dereceye kadar dayanacak.
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
Önceden bizim burada lapa lapa kar yağardı şimdi ise bazen hiç yağmıyor yağsada tutmuyor [emoji846] GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Sanırım pepinolarım tamamen ölmüş , zaten meyve vermiyordu ama genede üzüldüm , havalar iyice ısındığı zaman belli olur ölüp ölmediği [emoji17]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Dün baktım ve pepinoların tamamen öldüğünü gördüm [emoji57]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Diyabet hastalarına iyi geliyormuş pepino meyvesi kan şekerini düşürüyormuş.
|
2 Eklenti(ler)
15 aralıkta fide satışı yapan bir firmadan 2 adet pepino fidesi aldım. resimleri aşağıdaki gibi. fidelerden biri onca yolu bir misafirle geldi :) fotoğraflarını ekliyorum onun da. sonra nasıl büyütmem gerek araştırma yaptım biraz. çelikle rahatça çoğaltılabildiğini gördüm. 2 tane uzun dalı 4 er parçaya keserek her birini toprağa sapladım. zaten etrafı kurumuş kök gibi çıkıntılarla doluydu. hemen hepsi tuttu diyebilirim ve çok arsız hemen büyümeye başladı. Bugünkü durumlarını da fotoğrafladım onları da ekliyorum. Fidenin birinde yapraklarda tuhaflık olduğunu farkettim. Yapraklar yenmiş gibi kıvrık vb. yakından bakayım dedim bir de ne göreyim. Yaprağın içinde kurtçuk. Hemen kurtlu yaprakları koparıp attım fakat yeni oluşan yapraklarda da bu oluşum devam eder mi bilmiyorum.
ilk fotoğraf uzunca bir kutuda gelen fideler. paketleme iyiydi gerçekten. 2. fotoğraf uzaklardan gelen misafir :) |
4 Eklenti(ler)
Resimlerin hepsini aynı anda yükleyemedim .ekliyorum.
1. fotoğraf fidelerin ilk geldiği gün 15 Aralık 2. fotoğraf 1 dalı kestim ,3 tane çelik dikmişim bu saksıya, 2 si çok iyi diğerinde kök var fakat yaprak çıkartmadı. 3. fotoğraf bugünkü hali 30.01.2021 , yine saksının altındaki yapraklar 1 dalı kestim 4 parçaya şimdilik oralara çelik yaptım ,1-2 ay sonra bahçeye götürüp dikme niyetim var. 4. ve son fotoğraf yaprakta oluşan kurtçuk , böyle 4-5 yaprakta oluşmuştu .yaprağı içerden yiyor gibi. |
http://www.agaclar.net/forum/ic-meka...ilar/10808.htm
O şekilde olan yaprakları koparıp çöpe atarak da temizleyebilirsiniz. |
Pepino
Pepino saksıda yetişti fakat bahçede daha iyi olur.
Dalından tutuyor zaten kolay kokleniyor. Kışın mutlaka soğuk yerlerde eve alınmalı Don olmayan bir yere konulmalı. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025