![]() |
Pepino fidelerinin kök boğazından bir haşerat kesiyor. Bir bakıyorum pepino solmuş, elimle dokununca bakıyorum dipten kopmuş. Bü ikinci pepino son dört gün içinde. Ne yapabilir bu davranışı.
|
büyük ihtimalle danaburnu kesiyordur pepinolarınızı.
danaburnu ile mücadele hakkında güzel bilgiler var forumda. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4258 |
Çevresine tuz ektim. Bakalım ne olacak. Gece ışıkla kontrol ettim bişey görmedim.
|
1 Eklenti(ler)
Pepinomun ilk hasadını yaptım. Henüz tadına bakmadım. Yumşaması için bir iki gün bekleteceğim.Aynı fidem üzerinde hasadı bekleyen altı pepinom daha var.:D
|
pepinolarım durmadan çiçek açıyor ama meyve tutmuyor ne yapabilirim.
|
arkadaşlar saksıda yetiştirdiğim pepinolar çiçeklerini dökünüyo neden olabilir acaba_?
Çiçek zamanı sulamadan olabilir mi_? |
bu sene aşırı yaprak çıkarıyrlar.havalar çok yagışlı gidiyor.benimkilerde açıkta aynı sorunu yasıyorum.sanırım bu hafta içinde düzelirler.
|
Merhaba,
Dalı kırılıp bana verilen pepinoyu bahçeye diktim tutar mı acaba bu mevsimde? |
Alıntı:
|
Pepino yetiştirmek istiyorum bende. Bana yollamak isteyen olabilir mi? Ankarada başarılı olabilirim sanırım.
|
sayın limon sever merak etme çok rahatlıkla tutar.bende hala dikimimi yapıyorum.kurutma yeter.suyunu eksik etme
|
Teşekkür ederim "krgz" ve "tamaşa". Bugünlerde yağmurlu havalar ben ayrıca su döküyorum. Toprak sürekli nemli. Salı sabah dikmiştim şimdilik yeşil duruyor. Kök oluşturur inşallah.
|
Pepino yakıcı güneş altında durabilir mi? Nisbi nem çok düşükse!
Yanıt alamazsam ben deneyeceğim. |
sevgili nariçi bende sabah güneşi görenlerin durumu tam zamanlı güneş görenlere göre daha iyi.umarım sizin için bir ölçü olabilir
|
Evet, öğlen sonu güneşi yakıcı oluyor. Bütün bitkiler de sabah güneşi iyi geliyor. Ondan bile etkilenen yaprağı solan var. Ben de pepinoları çam ağacı gölgesine koyacağım, bu alan yarı güneşli gibi siper altı sayılır.
|
sevgili nariçi bu konuda daha iyi fikir edinebilmen için yarı güneş ve tam güneş gören yerlerde deneme yapabilirsin.
|
Çiçek açıyorlar, meyve tutmuyorlar. Fazla sıcaktan da hoşlanmıyorlar.
|
sıcaktan dolayı çiçeklerini döküyorlar.meyve tutumuna geçseler kendilerini kurtarırlar.
|
Diktiğim pepino kök oluşturmuş sanırım dallarda yeni oluşan açık yeşil yapraklar gördüm.
|
hayırlı olsun limon sever.kendisini kurtarmış artık.
|
teşekkür ederim. ortalama kaç günde çiçek açar üzerinde küçük yapraklar var yeni yeni.
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Aşağıda resimelerini eklediğim peponi bitkisi sevdiğim bir arkadaşımın. 2-3 haftadan beri yapraklarında bir cansızlaşma, aşağı doğru sarkma varmış. Günde bir kez sulama yapıyor ve bitki öğleden akşama kadarda güneş alıyormuş. Ne yapılabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. |
sayın mehmetyuksel siz pepino yetiştiriciliğini profesyonel anlamda yapıyorsunuz sanırım.sizden biraz bilgi rica edeceğim.benim 10 adet pepino fidem var 8 tanesi serda 2 tanesi saksıda dışarıda.saksıdaki pepino çiçek açtı ve hepsini döktü.bir türlü meyve tutmadı.sebebi ne olabilir?ikincisi; seradaki pepinolar yeni çiçek açıyorlar ve çok geç çiçek açtılar.seradaki çiçeklerin meyve tutması ne yapabilirim?şimdiden teşekkür ederim.saygılar.
|
Dışarı dikilen pepinolarda genelde gördüğüm aşırı gelişim sonucu heryerden dallar, yapraklar ve çiçekler fışkırıyor ancak meyve tutmuyor. Pepinoda da tıpkı bazı domateslerde olduğu gibi alt dallarda sürekli yaprak budaması yapmak gerekiyor. Bitki uygun ortamı bulduğunda enerjisini üremek için değil de sürekli büyümek için harcıyor. Haliyle kimse meyve göremiyor. Ben geçen yıl 10-15 adet meyve anca alabildim. Ticari olarak yetiştiren bir arkadaşım ise sürekli alt yapraklarını kopararak iyi bir verim elde etti. Domates gibi çok azman bir bitki kırık dalı değil tomurcuğu bile dikseniz hemen tutan kolay kolay ölmeyen bir bitki. Yetiştirmede uzman arkadaşlar da fikir verirse seviniriz.
|
çok teşekkür ederim sayın yeşilseven.birde alt dallarını budamayı deneyeceğim.şayet olumlu sonuç alırsan burada resimlerle beraber paylaşırım.
|
sayın yeşil seven aynen katılıyorum ben bu kadar arsız fideyi bir ahududunda gordüm(böğürtlengiller)birde bunda alt dallarından domateste uyguladığım metodu pepinoda denedim ve o koparttığım 3 adet dal arası sürgünü bir kabın içine diktim.1 haftadır solmadan kaldıkları yerden büyümeye devam ettiler..
yanlız şuanda tek sorun çiçek açmak için yaklaşık bir filiz kenarından 10 adet kadar çıktılar bunlar çiçek açıp meyve verceklermi??bence imkansız gibi yani çiçek açsalar bile meyveye durmazlar değilmi... not:bu sene ilk denemem bundan dolayı ne yapacağımıda bilmiyorum bu forumdan metotlarla uygulamalar yapıyorum genç fideme:):):) |
pepinolarım neden çiçek açıp sararıp dökülüyor?
|
sürgün veren tüm çiçeklermi doküldü(10-12 adet yaklaşık)yoksa 2-3 tanesi meyveye durdularmı??
|
Saksıdaki pepinomun üzerinde 3 tane,yere ekili olanda da yanılmıyorsam 2 tane meyve var.Saksıdaki erkenden meyve vermeye başladı.Bir meyvesi onmk üzere.Yerdeki önceleri kendini geliştirdi yayıldı sonra meyve vermeye başladı.Muhtemelen yerde ekili olanın meyveleri daha büyük olacak.
|
Bendekiler çiçek açmadan döküldüler.Sıcaklardan sanırım pek umut yok gibi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025