![]() |
Çelikte olur, tadabilirsiniz de:)
Bir hal çaresine bakacağız artık :p |
Arkadaşlar pepinoları hasat ettikten sonra aynı domates gibi güneş gören bir cam önüne koyun.Yeşil olan bir pepino sararıp olgunlaşıyor.
|
Serdar Abi Maşallah.
Seneye daha çok hasat edersiniz.Güzel bir hasat olmuş. :) |
Serdar Abi harika olmuş pepinolar. Bu fotoğraflardan sonra inan ki insanı iştaha getirdin. :p
Benim fideler kışı atlatabilirse balkonda seneye inşallah bende hasat ederim. :) |
balıkçı serdar bey hasatınız hayırlı olsun . bir dahaki sezona daha verimli olurlar.inşallah
|
Teşekkürler arkadaşlar, sadece bu kadar değil hasadım:) Daha öncesi de var (kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de olur:p )
Daha hasat edilecekler de geride, dikkatli bakarsanız üstündeki meyvelerin daha çok olduğunu görebilirsiniz. |
Sevgili Balıkçı Serdar, gözlerime inanamadım. Nasıl baktınız bunlara böyle. Ellerinize kollarınıza, yardımcılarınıza sağlık:)
Benim ilk meyve denemem (ve de becerememem:p, ve de agaclar.net ile tanışmam) bu pepino ile olmuştu. Fideler getirtmiştim ama sanırım zaman da biraz geçmişti balkonda da çiçeklenmeye yetişememişti. Hala gözüm kalmıştır. Sizinkiler gerçekten tropikal iklimi aratmayacak kadar gelişmiş. Boylarına da bayıldım, tam benlik:D |
Bir ara bir çaresine bakarız, Sn. Nevsune :p
|
merhaba arkadaşlar;
Toprak tv de mestan tarım var idi, galiba ısparta da kurulu, zaten pepinoyuda ilk ordan tanıdım, söylediğine göre domates yetişen her iklimde pepino da yetişebiliyormuş, önümüzdeki yıl bende deneyeceğim. |
3 Eklenti(ler)
Balkondaki çiçeklenen Pepinoların son durumu..
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda bahçeye aktardıklarım..
|
arkadaşlar pepino 15-25 derece arasında çiçek açar ve meyve verir. dikimden itibaren hasat yaklaşık 120 gündür.
mayıs ayında dikilen pepinoları, serin bölgelerde agustos-eylül aylarında hasat edebilirsiniz. pepino nemi sever ama yüksek sıcakları sevmez. 30 derecenin üzeri sıcaklıklarda çiçekler dökülür. balkonda yetiştiren arkadaşlar sıcaklığa dikat etsinler. ayrıca + 10 derecede bitki ölmeye başlar. + 5 ve altındaki sıcaklılıklarda gövde tamamen kurur. |
egetropical +10 derece biraz yüksek galiba.
Geceleri 7-8 oC olmasına rağmen hala ölmediler. Zaten eksilere geçmeden hücre içindeki su donmaz, genleşerek esner ve büzüşür bu yüzden hücreler parçalanır. Sıfırın birkaç derece altına kadar daha dayanır genellikle. Bu da hücre içindeki suya minerallerin eklenmesi ve tuzlu hale gelmesinden dolayıdır. Kısaca sıfır ve altında ölüm gerçekleşir diyebiliriz. Bu her bitki için geçerli değildir tabii ki. |
kürşat pepinoların bulunduğu ortam da önemli kuytu yerde farklı açıkta faklı ısı değerleri ölçülür. pepino için verilen gübrelerde bitkinin dayanıklılığını artırır.
suyun donmasından çok bitkinin soguklara dayanılıklığı önemlidir. örn. benim açıktaki passiflora cerula -2 derecede yaprakları yeşildi. aralık ayındaki 7-8 derece ile ekimdeki 7-8 derecede farklı hissedilir. |
Benim pepinolarım geçen sene sert bir kış geçirdi dibindeki suyu dahi dondu hatta birde yaprak biti sardı ama ölmedi ve bu sene bol bol meyve verdi. Pepino sebze diyenler var. Sebze 1 seneliktir pepino ise çok senelik ve odunsudur. Bu seneki pepino hasadımı tamamladım sayılır. Büyük boya kovasıyla yarım kova pepino topladım.
|
selamun aleyküm arkadaşlar.Benim saksıdaki 9 tane pepinoyu dün budadım.budadığım dallardan 5 , 7 , 10 cm lik çelikler aldım tam 75 tane çelik oldu.Bu çelikleri ince elenmiş bahçe topragı ve hayvan gübresi karışımı toprak yapık bolca suyla çamurhale getirdiğim fidan poşetlerine dikdim .kimi çelikleri yarıya kadar kiminide 2 boğumu topragın altında 1 boğumu yukarıda kalacak şekilde bu çelikleri diktim inşaallah fidan olurlar.seradaki 68 taneyide kasımın 20 sinde yani 2 aylık olunca budayacagım birkaçgün içinde resimlerini yollarım fikir verecek arkadaşlardan tavsiye bekliyorum
|
arkadaşlar bu çelik dediginiz dalı koparıp ekiyorsunuz sanırım.bilgi verirmisiniz.
|
Alıntı:
Pepino ana gövdesinden uzanan yan dallardan makas veya elle kopardığımız ve köklenmeleri amacıyla toprağa diktiğimiz kısımlarına çelik diyoruz. Bu sadece ana dalla kısıtlamak doğru olmayacaktır. Pepino her yeni filiz verdiği yerden yeni dallar oluşumu kolay olan bir türdür. Bunlar ise çelik için ideal kısımları oluşturmaktadır. |
kopardıgımız dalı hemen dikiyoruz.bunun için belli bir sıcaklık da durmadı gerekiyor mu
|
Alıntı:
|
sancaktarizmir
Evet çeliklerinizin boyları gayet iyi, toprağınızı çamur haline getirmenize gerek yok köklenebilmeleri için biraz ısı ve nemli toprak yeterli olacaktır. |
Sn. egetropical
Benim bulunduğum yer kazdağının zirvesine kuş uçuşu 20 km kadar vardır ve inan ki akşam dışarıya çıktım bir tek yerde bembeyaz kar eksik. Hava o derece soğuk. Haberlerde 5 oC dedi ancak Bayramiç bundan birkaç derece daha aşağıdır kesinlikle. Pepinolar da muhtemelen hala ölmediler. Seram olsa alacağım içine aslında ama sera da yok ısıtma şansım da. |
Begonvillerden sonra pepinolarıda eve almak şart oldu.Budama yapıp çelik almalı
|
Alıntı:
|
saksıda olduklarından meyva küçük kalıyor.Avantajıda kötü havada yer değişikliği olması.Üzerlerinde dahala çiçek var ama bu mevsimde meyvaya dönmesini beklemek hayal olur.Budama ile ilgili önceki sayfalarda bilgi mevcut.Ben kapalı balkonumda çelikleri tutturmaya çalışacağım. Atmaktansa deneme yapmağa değer diye düşünüyorum.
|
meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.ekonomik yönden kar payı nedir pepinonun.
|
Alıntı:
Biraz sıcak ortamda pepino çeliklerinizin tutma ihtimali her zaman için vardır, hayır meyva tutumu ile saksı arasında bağlantı kurmak doğru olmaz ama şöyle demiş olsaydınız meyvalarım küçük bunun nedeni ne olabilir? O zaman saksınızın hacmi küçük olduğundan meyve kendisine yetecek düzeyde topraktan verim alıyor diyebilirdim, ayrıca pepinoyu saksıda yetiştiren değerli üyelerimize tavsiyem geniş, hacimli saksılarda yetiştirilen pepinoların boyutları gözle görülür derecede verim değişimleri gözlenmektedir. Meyveler üzerinde gelişim halindeyken rahatlıkla budama yapabilir, kalınlaşmış yaprakları koparabilirsiniz. Bu konuda tereddütünüz olmasın uzun süredir bende pepino yetiştiriyorum. |
Geçen sene Yalova'da balkonda örtü altında tuttuğum Pepinolar soğuktan etkilenerek hepsi kurumuştu bu sene bahçedekileri örtü altında tutmayı deneyeceğim bakalım onlardan sağ çıkan olacakmı.
Bu konuda bahçede yetiştirenlerden deneylerini paylaşmalarını istiyorum. |
Bu sene Yalova Çiçek Fuarında konuştuğum pepino üreticileri, pepinoların Bursa koşullarında kışı dışarıda geçirebileceklerini söylediler. Sizinkiler, eğer Yalovada örtü altında kışı sağ olarak geçiremediklerine göre, benimkilerin Bursada hiç şansı yok. Şu anda bahçede üç adet pepinom var ve üzerlerinde bol miktarda da çiçekleri var.
|
Şekeri dengeleyici bir meyvedir.
|
Sn : Sergüzen Pepino meyvesi tıpkı sardunya gibidir ve Akademik, Bilimsel bilgiye ihtiyaç duymadan köklendirici hormon hiçbir kimyasal kullanmadan seri bir şekilde üretmeniz mümkündür. Zira hastalıklarla karşı karşıya kalırsanız biz size bir çiftçi gözüyle bilgisi kültürü ile deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız. Doğal olarak beslemeyi de bilgilerimiz doğrultusunda öğretebiliriz..
|
Teşekkürederim.
|
Ben sakaryadayım genellikle bu kıbrıs kavununun yeri ve adresi varmı muhtemelen satıcı bu meyveyi tanımıyor. Resimlerim.
|
arkadaşlar kar payı nedir.yetiştirenler kazanıyor mu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Sergüzen,
Evvelki sene balkonda örtü altında tuttuğum tüm Pepinolar Bursa soğuğuna maruz kaldıklarından sağ kaln olmamıştı o nedenle sizin bahçedekilerin de pek şansı olacağını tahmin etmiyorum ama denemekte fayda var. |
2 Eklenti(ler)
|
Pepino şeker hastalığına iyi gelen bir meyvedir çok suludur , şeker hastalığı yüzünden kavuna hasret hastalar bu meyveyle kavun isteklerini giderebilirler . Ticari anlamda yoğun olarak yetişdiği yer antalya kumluca ilçesidir. Geçen sene kumlucada hal çıkış fiatı 2000 tl 2500, hatta bi ara 3000 tl ye kadar çıktı .
|
pepino çok ilginç bir meyva az bir soğukta ayıldı bayıldı şimdi ışık güneş gören ılık bir yerde çiçek açmaya başladı hey ALLAHIM daha neler göreceğez
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025