![]() |
syn nariçi,
o resimdeki feikolar saksıda oldugu için meyveleri küçük. Toprakdaki fekio'larımızda meyvelerimiz, armutun yarısı kadar ve doyurucu. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Türler, Apollo ve Triumph . Getirtmek için birkaç yerle konuşmalarım devam ediyor.
|
Apollo ve Triumph
|
Alıntı:
|
sayın kuyucu eğer fazla getirtebilirseniz bende satın alabilirim. İnşallah getirtirsiniz :))
|
Haklısınız Selçuk Bey , Nazemetz de diğer önemli bir tür. İnşallah en kısa sürede temin edebilirim. Şu anda almayı düşündüğüm yerde üretimde görünüyor. Satışa çıkar çıkmaz getirteceğim.
|
arkadaşlar sayın hulusi samancı bana dun 4 adet faijo yolladı bugün dıktim gerisi allaha kaldı nasipse yeriz.. bu arada ben Ordu'ya diktim
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar feijoanın tadı müthiş, yemeyen arkaadaşlara mutlaka tavsiye ederim. Bir abimizin 40 adet arazide 3 yaşında feijoa ağacı vardı, bu sene 10 ağacı meyve vermişti, yemek nasip oldu. [Kaymak Ağacı] neden dediklerini çok güzel anlamış oldum. Ekmeğin üzerine sürün yeyin diye boşuna dememişler.
|
Arkadaşlar maalesef Avustralya' da Feijoa fidanlarını satın almama rağmen, kargo şirketleri kabul etmediği için getirtemedim. Bu konuda benimle tecrübelerini paylaşabilecek arkadaşlar varsa çok sevineceğim. Aksi takdirde Avustralya' ya gidip bizzat getirmeyi bile düşünüyorum.
|
Sayın kuyucu, bahsettiğiniz feijoa çeşitlerini bende aramaktayım. Ama yurt dışından nasıl getirtebiliriz bilemiyorum. Acaba bu çeşitlerden aşılamak amacıyla çelik getirtebilirmiyiz. Belki bu, daha rahat getirtilebilir.
|
Alıntı:
İlk siparişler benden olur. |
Benim romatikten aldığım kaymak fidanları kapalı yerde bulunuyordu, yeni sürgünlerini vermeye başladılar, arada iyi havalarda güneşe-açık havaya çıkarıyorum. Bir kaç yıl iyice kuvvetlenince bahçeye dikmeyi düşünüyorum. Hava şartlarına dayanabilsin diye! Ne dersiniz bu ağacı iyi tanıyan arkadaşlar.
|
Alıntı:
Türkiye'de (bildiğim kadarıyla) cins feijoa yok. Olan fidanların hepsi tohumdan yetişme ve özellikleri birbirinden farklı. Yalova'daki enstitüde bile durum aynı. Belkide dediğiniz gibi yurtdışından gelen birisine beraberinde getirmesini rica etmek en pratik çözüm olabilir. Kolay gelsin, Haberlerinizi bekliyoruz. |
Yalova' daki enstitüye bende mail atmıştım. İtalyadan getirtme şansınız varsa orda mevcut olduğu doğrultusunda yanıt aldım.
|
Sayın Selim-i Ahir,
Şu anda benim 20 civarında dikili Feijoa fidanım var fakat. Pek ticari çeşit olduğunu sanmıyorum. egome 'nin dediği gibi İtalya' yı da kontrol edeyim, olmazsa Avustralya 'ya gidip kendim getireceğim. |
Siz getirin çoğaltın bizede satarsınız.Haberlerinizi bekliyoruz.
|
Sn. Kuyucu
Feijoa fidesinin talep edilmemesinin sebebi türünden mi kaynaklanıyor veya bu fide tam olarak tanınmıyor mu? Bilgilerinizi paylaşırmısınız. |
Feijoa meyvesinin hem tadına bakmak hemde tohumunu almak için meyvesini nerede bulabiliriz. Arada büyük marketlere bakıyorum ama henüz rastlamadım.
|
Sayın mtuncer54,
Feijoa ticari olarak henüz tanınmış bir meyve değil (Türkiyede) ama ben eminim ki ticari tür getirilip üreticiliği başlandığında en az Kiwi kadar popüler olacaktır. Fidesini satan çok sayıda arkadaş var ama daha önce belirttiğim gibi bu satılan türler daha çok peyzaj amaçlı, çiçeklerinin olağanüstü güzel olmasından ve her daim yeşil bir ağaç olmasından dolayı. |
Sn.Kuyucu ,
Teşekkür ederim. inanın bende getireceğiniz feijoa türünü çok merak ediyorum. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 74238
Eklenti 74239 Eklenti 74240 Kaymak ağaçlarım açmaya başladı.Meyve tutar mı bilmiyorum.Ama gerçekten çiçeğinin güzelliği bile yeter ..:p |
Aaaaaaa, bu harika birşey Oğuzhan, ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Ne bakım yaptığını anlatırsan, biz de yaparız.
Benimki alttan yapraklarını döküyor ama üstten de sürüyor:) |
Teşekkür ederim.Toprağı devamlı nemli bırakıyorum.Toprak çok kuruduğu zaman yaprak kuruması oluyor.Fidan gübresi veriyorum.15 günde bir 1 çay kaşığı. Bu gübre humuslu toz ve top şeklinde .Arada yapraklara su püskürtüyorum.Umarım en yakın zamanda sizinkide açar.Gübreden bulamazsanız haber verin yollarım .;)
|
Nasıl bir gübre bu?
İçeriğinde ne var ve organik mi? |
Gübre içeriği için aldığım yere gitmem lazım.Çuvaldaki bilgileri alır sizi bilgilendiririm.
|
Oğuzhan, Sevgiler Benimde her iki ağacım nazlı.Biran evvel şu gübre ismini verde toparlansınlar. Her şey gönlünce olsun....Sinan Sındırgılı
|
Arkadaşlar nihayet ticari türler geliyor . İnşallah gelecek hafta elimde olacaklar. Meyvesi ile ilgili olarak da bu sene isteyen arkadaşlara kısıtlı miktarlarda şimdiden rezerve ederek satmayı planlıyorum. Meyveler Kasım ayı gibi hasat yapılıyor. Fidanları ise bu yıl talep toplayıp yine sınırlı sayıda isteyen arkadaşlara yıl sonuna kadar ulaştıracağım. Satış kısmına ayrıca bu konu için başlık açacağım.
bilginize |
Çok güzel bir haber Sn. Kuyucu. Hangi türleri getiriyorsunuz acaba?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025