agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Kaymak Ağacı, Feijoa (Acca sellowiana) (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/2788.htm)

Kafkas57 11-04-2010 18:33

Sera ortamından aldığım ve açık alanda saksıdaki feijoa fidemin yapraklarından bazıları kahverengileşmeye başladı.Nerde yanlış yaptım acaba?

sındırgılı 11-04-2010 21:03

Feijolar,kışı atlattı..Teşekkürler,Sevgili Mutlu ve Sevgili Cengiz.. (verdiğiniz bilgiler için) Sırada çiçeklenme ve meyva var..

athena -asena 11-04-2010 22:03

1 Eklenti(ler)
buda benim feijolarım yeni sürgün vermeye başladı.

athena -asena 11-04-2010 22:14

1 Eklenti(ler)
buda benim feijolarım yeni sürgün vermeye başladı.

Oğuzhan 12-04-2010 22:01

Benim fejiolarda kışı atlatanlar arasında.Herhangi bir donma olmadı.Yeni filizler başladı.

Orhan Özbilgiç 12-04-2010 23:14

1 Eklenti(ler)
Benimkilerden bir tanesi adamakıllı sarsıldı. Yaprakları tamamen döküldü. Ancak gövde ve dallar canlı. Sanırım toparlanacak. Ancak bu yaz çiçeklenmesi bile mucize olacak gibi.:(

Eklenti 135895

Orhan Özbilgiç 14-04-2010 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 616218)
Benimkilerden bir tanesi adamakıllı sarsıldı. Yaprakları tamamen döküldü. Ancak gövde ve dallar canlı. Sanırım toparlanacak. Ancak bu yaz çiçeklenmesi bile mucize olacak gibi.:(

Eklenti 135895

Biraz önce, bir dostumdan, fotğraftaki ağacımın tomurcuklandığını sevinerek öğrendim.:p
Şimdi sıra çiçklenmesini de ümitle beklemek. 3-4 yaşlarındalar. Çiçeklenmeleri söz konusu olabilir, diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.:confused:

denizakvaryumu 14-04-2010 12:24

Bu durumda kaymak ağacının -16 lara dayanamadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bazı web kaynaklarında -16 deniyordu.

Orhan Özbilgiç 14-04-2010 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 617171)
Bu durumda kaymak ağacının -16 lara dayanamadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bazı web kaynaklarında -16 deniyordu.

Sevgili denizakvaryumu;
Belki -16 çok iddialı olabilir.
Ama, benim bahçemin bulunduğu Çarşamba-Kızılot Köyü' ne kuş uçumu 10-15 km mesafedeki, Samsun-Çarşamba-Meydan' da, bu kış ölçülen en düşük sıcaklık (-9.7 derece) oldu. Bu da uzun yıllara ait ölçümlerde yeni bir rekor!
Hoş, bu sıcaklık ta yabana atılır bir olumsuzluk sayılmaz.

rüzgar9 26-04-2010 00:42

Merhaba. Sizlerden Feijoa konusunda tavsiye ricâ edebilir miyim?

Ankara'da yaşıyorum. Ev içinde veya balkonda feijoa yetiştirmek istiyorum.

Bu konuda bâzı sorularım var. Örneğin, Feijoa Ankara'da yetişir mi, boyu en fazla ne kadar uzar, fidan veyâ ağacını nereden temin edebilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

YeşilSeven 26-04-2010 11:03

Bu sene çiçek açanların görüntüleri gerçekten harika.

Orhan Özbilgiç 26-04-2010 12:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rüzgar9 (Mesaj 624826)
Merhaba. Sizlerden Feijoa konusunda tavsiye ricâ edebilir miyim?

Ankara'da yaşıyorum. Ev içinde veya balkonda feijoa yetiştirmek istiyorum.

Bu konuda bâzı sorularım var. Örneğin, Feijoa Ankara'da yetişir mi, boyu en fazla ne kadar uzar, fidan veyâ ağacını nereden temin edebilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgili rüzgar9;
Sitemize hoşgeldiniz.
Başta ben olmak üzere, birçok arkadaşımızın ilk günlerde yaşadığımız acemiliği, gördüğüm kadarıyla sizde yaşıyorsunuz.
Öncelikle kendinizi, aşağıdaki başlıkta, tanıtmanız gerekmekte. Bu durumda sorularınıza kısa zamanda yanıt bulacaksınız.

agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor
Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz?

Ayrıca size bir tüyo vereyim.;)
Herhangi bir bitkinin, bilmediğimiz birçok özelliklerini, genellikle o konu başlığının ilk mesajında, konuyu açan arkadaşlarımız veriyor!!
Örneğin sizin, Kaymak Ağacı ile merak ettiğiniz tüm bilgiler, bu konunun ilk mesajında, konuyu açan Sayın Todor tarafından verilmiş. İlk mesajı tıklayın! Sorularınızın cevaplarını bulacaksınız. Aramıza tekrar hoşgeldiniz.:)
Saygılarımla.

rüzgar9 27-04-2010 09:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 625008)
Sevgili rüzgar9;
Sitemize hoşgeldiniz.
Başta ben olmak üzere, birçok arkadaşımızın ilk günlerde yaşadığımız acemiliği, gördüğüm kadarıyla sizde yaşıyorsunuz.
Öncelikle kendinizi, aşağıdaki başlıkta, tanıtmanız gerekmekte. Bu durumda sorularınıza kısa zamanda yanıt bulacaksınız.

agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor
Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz?

Ayrıca size bir tüyo vereyim.;)
Herhangi bir bitkinin, bilmediğimiz birçok özelliklerini, genellikle o konu başlığının ilk mesajında, konuyu açan arkadaşlarımız veriyor!!
Örneğin sizin, Kaymak Ağacı ile merak ettiğiniz tüm bilgiler, bu konunun ilk mesajında, konuyu açan Sayın Todor tarafından verilmiş. İlk mesajı tıklayın! Sorularınızın cevaplarını bulacaksınız. Aramıza tekrar hoşgeldiniz.:)
Saygılarımla.

Teşekkür ederim, hoşbulduk.
İlk mesajı okuyarak bu siteye ulaştım. Ancak yukarıdaki sorularımın cevâbını bulamadığım için üye olup mesaj yazma ihtiyâcı duydum.
İlginiz için teşekkür ederim.
İyi forumlar.

nariçi 27-04-2010 10:13

Bahçede iki adet plastik koruma altındaki feijolarda sürgün henüz yok, yaprakları yerinde. Kapalı yerdeki feijoları dış alana aldım, onlarda sürgün vermeye başladı.

Orhan Özbilgiç 27-04-2010 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rüzgar9 (Mesaj 625790)
Teşekkür ederim, hoşbulduk.
İlk mesajı okuyarak bu siteye ulaştım. Ancak yukarıdaki sorularımın cevâbını bulamadığım için üye olup mesaj yazma ihtiyâcı duydum.
İlginiz için teşekkür ederim.
İyi forumlar.

Sevgili rüzgar9;
Bu bitkiyi Ankara' nın iklim koşullarında, dış mekanda yetiştirme şansınız pek yok! Nedenine gelince;
Bu bitki, ancak Zeytin' in yetişebilidiği yerlerde yetişebiliyor! Yani iklim isteği aynı.
İç mekanda yetiştirilmesi dahada zor! Zira boyu 3-4 metreye kadar uzuyor. Hele iç mekanda, tüm bitkiler gibi, güneşe ulaşabilmek için daha fazla bile uzayabilir.
Özetle; Ankara, bu bitkiye uygun değil.:(
Sağlıkla kalın..

sındırgılı 27-04-2010 20:39

Sevgili Özbilgiç, Bakalım bu sene meyva yiyebilecekmiyiz? 3 yaşında oldular.Kışı atlattılar.Yedikleri önlerinde, yemedikleri arkalarında.. Fakat, yazlıkta yaşamadığımız için ancak hafta sonları sulanıyorlar..Bu hafta sonuda mikro element takviyesi yapılacak.. Eh! artık, bu kadar ilgiden sonra meyvaya yatmazslarsa: kendilerine yatacak başka yer bulsunlar..

Orhan Özbilgiç 27-04-2010 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 626340)
Sevgili Özbilgiç, Bakalım bu sene meyva yiyebilecekmiyiz? 3 yaşında oldular.Kışı atlattılar.Yedikleri önlerinde, yemedikleri arkalarında.. Fakat, yazlıkta yaşamadığımız için ancak hafta sonları sulanıyorlar..Bu hafta sonuda mikro element takviyesi yapılacak.. Eh! artık, bu kadar ilgiden sonra meyvaya yatmazslarsa: kendilerine yatacak başka yer bulsunlar..

Dostum;
Al benden de o kadar!
Bu sene çiçeklerini meyveye dönüştürmeleri gerekir. Haftada bir sulanmalarının yeterli olduğunu düşünüyorum. Üstelik, düzenli bir periyoda alıştırılmış olmalarıda dirençlerini arttırır düşüncesindeyim.
Aslında ben meyvesinden çok, o muhteşem çiçeklerini görsem yetiyor. Ama tabii, olmuşken tam olsun!:p

Melih Bakırlıoğlu 29-04-2010 15:05

Geçen sene yüzlerce çiçek açmasına karşın bir tane bile meyve tutmadı.
Sulu boya fırçası ve kopardığım çiçekler ile döllemeye çalıştım ama başarılı olamadım.
Şu an kendilerine yatacak başka yer buldular. :)
Hoşçakalın.

sındırgılı 29-04-2010 20:32

Sevgili Melih, Fideleriniz 2 adetmiydi ?

çalı16 30-04-2010 17:21

bendede 3 tane var.kışı atlattılar.umarım meyvesinin tadına bakarız.bu sene

Oğuzhan 09-05-2010 17:47

Çiçek tomurcukları ortaya çıktı.İnşallah fazla sıcaklar olmazda meyve tutumu olur.

çalı16 12-05-2010 15:18

geçen sene benim ki tek bir meyve verdi.büyümeye başlamıstı ki rüzgar da kopmuş.umarım bu sene tadına bakabilecegimi sanıyorum.

Kafkas57 13-05-2010 22:37

Fidanımda uçlarda yeni yaprakları gelişirken alttan ise eski yapraklar bayağı dökülüyor.Feijoa için bu normal bir durummudur?

nariçi 14-05-2010 00:29

Bahçede ki plastik koruma altında ki soğuklarda ampul yakarak ısı takviyesi yaptığım feijolar hala yeni sürgün tomurcuğu göstermedi. Korumalı içeride ki feijoları açığa çıkarmıştım onlar sürgünleri vermeye başladı.

Melih Bakırlıoğlu 15-05-2010 11:12

Sayın sındırgılı, 50 kök kadar varlar.Hepsi torbada. Bu sene nasip olur ise yerlerine yerleşecekler. Tabii onlara ayırdığım yerler hazır olur ise. Hoşçakalın.

istcallst 16-05-2010 12:26

Feijoalari tohumdan yetistirmeye calisiyorum. Aylardir sanki ayni boydalar 2-3 cm, cok yavas buyuyen bir agac mi bu?

tropik 16-05-2010 13:00

benim feijoalar çiçekte inşallah bu sene meyvesinin tadına bakarım. :D

Romantik 16-05-2010 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 639396)
Feijoalari tohumdan yetistirmeye calisiyorum. Aylardir sanki ayni boydalar 2-3 cm, cok yavas buyuyen bir agac mi bu?

Çimlendiği zaman ilk başlarda çok yavaş büyüyor, daha sonraları büyümesi havaların ısınması ile birlikte artıyor.

2-3 Ay önce çimlendirmeye aldığım Feijoalarda 2-3 cm boyda duruyorlar.

Romantik 16-05-2010 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kafkas57 (Mesaj 638045)
Fidanımda uçlarda yeni yaprakları gelişirken alttan ise eski yapraklar bayağı dökülüyor.Feijoa için bu normal bir durummudur?

Bitki gelişme zamanında çok sıcak bir ortamda kalırsa bu tür tepkiler verebiliyor,

Kafkas57 17-05-2010 00:41

Teşekkürler Sayın Romantik.Aşırı güneşten korumaya çalışacağım.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Romantik (Mesaj 639432)
Bitki gelişme zamanında çok sıcak bir ortamda kalırsa bu tür tepkiler verebiliyor,

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025