![]() |
Merhabalar, ben de feijoa fidanı dikmeyi düşünüyorum. Ama daha önce meyvesinden hiç tatmadığım için biraz tereddütteyim. Bu sezon feijoa yiyebilen/tatabilenler bu konudaki fikirlerini bizimle paylaşabilirler mi:confused:
|
:) Bende Mutlu Kutlu'un Ogluyum siteyi yakından takip ediyorum. Feiko cok nazlı bi bitki Ters tozlama gerektirir benım 2 tane agacım var anaç cok nazlı cokk : )))
|
ıktane olması gerekıyormus benim bırtane meyve vermezmı:)
|
Benimde ilgimi çekti. Bu bitkiyi temin edebileceğim yer var ise yardımcı olursanız sevinirim. Bunun gibi daha değişik, öneride bulunabileceğiniz bitkiler varsa yardımlarınızı bekliyorum
|
Hoş geldin ali; Manisa Muradiye orman fidanlığından temin edebilirsin
|
sayın hly Tek Feijoa Meyve Vermesi Biraz Zor Çift Olsa Güzel Meyve Verir ama sera ortamında 1 agacdan olgun çiçegi alıp öbürkü agacın ciceklerine kendi ellerimde tozladım o tozladım agacdan 1 olgun çiçek alıp öbürküne tozladım yani ters tozlama yaptım ceviz ve avakoda gibi ...
|
Feikoda çapraz dikim şartmış arkadaşlar , tek oluncada meyve yapıyor ancak
miktarı az oluyormuş . Bende 2 adet fidan diktim ve dikim şekli olarak çapraz dikim yaptım .Aralarındaki mesafe 3-4 metre olması gerekiyormuş . Meyve tadını ise adından anlaşılacağı gibi kaymağa benzetiyorlar .( yemediğim için bilemiyorum ) |
Benim ki de tek ağaç saksıda duruyor.6-7 çiçek açtı ama hiç biri meyve tutmadı.Kurudu.Bazen uç filizlerde kuruma oluyor.Sebebini çözemedim.
|
sayın oguzhan eger saksıdaysa büyük saksı **** topraga dikilmesini istiyordur : ) Tek agac meyve Tutmaz mutlaka eşi olması lazım ters tozlama yani :) filizlerde yanmada bendede oluyor oda toprak haciminin küçük olması bende büyük saksıya alıp baya bi şahlandılar
sevgiler.... |
Fide halinde 4-5 cm feijoa aldım. Saksıya diktim. Meyve vermesi için 3-4 sene beklemek lazım sanırım :(
|
evet biraz öyle olacak sayın egome.
|
Son resimler Güncel.....
5 Eklenti(ler)
Bunlar saksıdaki Feikolar acayip meyve tutmuşlar tabi.İnsanın yiyesi gelıyor ama daha ham :D
|
Maşallah.Hasata geliriz artık.:)
|
Tabi Beklerim..
|
Meyvelerini arkadaşımın bahçesinde geçen ay tattım.
Sulu ve çok lezzetli.:rolleyes: |
feijoa
arkadaşlar selamlar
feijoa ya olan ilgiyi buradan takip ettim bilgi veren arkadaşlara tşkkrler elinde feijoa bitkisi olan arkadaşlardan almak isterim |
İki tane diktim. Şu an itibariyle tutmuş görünüyorlar.
Sabırla bekleyip neler olacağını göreceğim. |
Tropiksera , bendeki feiko fidanları önümüzdeki baharda 3 yaşında olacak bahçedeler . Bu
bahar çiçeklerini bekleyeceğim . Acaba umut varmı ? |
Sn. oyaman,
feijoalarınız 150-200 cm boya ulaşamadılarsa pek ümitlenmeyin derim. Saygılar. |
Saksıdaki bir feijoayı bahçeye ekmek için en uygun zaman nedir?
|
Kasımdan marta kadar. Fakat mecbursanız yazında dikebilirsiniz. Saksıda olduğu için çok fazla stres yaşamayacaktır.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benimde 2 tane feijoa fidanım var 40 cm civarındalar.Hava koşulları izin verdiği bir zamanda bahçeye alacağım fidanların arası 1 metre iyimidir.
|
Alıntı:
|
Feijo çiçeklerine bal arılarının gelmediği doğru mu?
|
Feijoa Nektarı
1 Eklenti(ler)
Bakalım beğenecekmisiniz?
|
Todor'un anlatığına göre 107. mesajdaki Tropiksera - resimlerindeki meyveler küçük görülüyor zeytin kadar.
Sayın todor sizin kaymak ağaçları ne oldu meyve aldınız mı? sizinkiler nasıl.? |
Alıntı:
|
Arkadaşlar çok kısa bir sürede portakal büyüklüğünde Feijo meyvesi veren bir tür ve ticari olarak yetiştirilen 2 adet olmak üzere 3 yeni tür getireceğim. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025