![]() |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Merhaba,
İlk resim yaklaşık 2 ay önce Bauhaustan aldığım ,Passiflora caerulea çok hızlı büyüdü aldığımda 1 metreye yakındı şıu an duvarın yarısını dolanarak kaplamış durumda.Diğerleri de sevgili Volarenin yolladığı 5 tohum,beşide 1 hafta-10 günde çimlendiler. Küçük saksıda olan iki taneydi yeri küçük diye 10 gün önce toprağa geçirmiştim. O da biraz yapraklarını tırtıllar yemiş olsa da iyi görünüyor.35-40gün önce aldığım iki çelikte yeni yapraklar verdi.Bir tanesini geçen hafta arkadaşımın bahçesine aktardım,gayet güzel köklenmişti,şimdi onun bahçesinde gayet sağlıklı büyüyor. Yani hem bu kadar arsız,herdem yeşil,hem de bu kadar görsel ,bir de meyvesi mutluluk veren başka bir sarmaşık olduğunu sanmıyorum.Sevgili Benben1967 de sağolsun bol tohum göndermiş.Bu fideler arkadaşlarım tarafından sahiplenildiler bile. Gelen tohumları Ali Bey sizinle paylaşabilirim. Adresinizi mesaj atarsanız tabi ki:)Sevgiyle kalın. |
Sayın jineop, benim biri çelik biri tohumdan olmak üzere iki kök pasifloram var. 2,5 - 3 metreye ulaştılar ama açmadılar. Bu yıl açmayabilirler mi ?
Selamlar.. |
Passiflora caerulea- meyve verir ama, tatsız tuzsuz ve tohumsuzdur. Passiflora Edulis'leriniz çok güzel yetişiyorlar, kış geliyor dikkat edin. Onlar daha bakıma muhtaç bebek gibiler, don ve soğuk havalardan çok etkilenirler.
|
Granadilla
1 Eklenti(ler)
Sn .Romantikten Granadilla Passiflora ligularis almıştım .
Biraz gelişme oldu , ancak diğerleri gibi boy atmadı . Sorun ne olabilir acaba :confused: Acaba dipteki sürgünleri budamam mı gerekiyor ? |
nerden bulabilirim bu tohum veya fideleri...
|
Alıntı:
Granadillanız çok sağlıklı ve formlu gözüküyor. Granadilla diğer Passiflora çeşitlerine nazaren kökten itibaren sürgün atmaya daha mehilli. Bence budama yapmayın derim. Bende saksıda yetiştirdiğim Granadilları budama yapmıyorum. Şimdilik böyle kalsın. Çok sürgün atarsa budama yaparsınız. |
Bunlarda benim bebiş edler
1 Eklenti(ler)
|
Sn .Romantik ,
haklısınız eski resmini de bu sayfada gördüm, 1,5 ayda anca bu kadar gelişme olabilir . Budama konusunda , geç kaldınız , sn.selis çelikten 1 haftada köklendi deyince iki çelik aldım dipten , bakalım bu kadar kolay oluyorsa dedim ama ... |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim Mersin Tarım Fuarından 10 tl. ye aldığım passionfruit.
|
Sayın Todor, sizin passionfruitler epeyce dallanmadı mı? Çeliklerden gönderebilirmisiniz?
|
Alıntı:
Acaba aldığınız passionfruit hangi tür ? |
Alıntı:
|
Arkadaşlar bana passiflora çeliyi vere bilecek arkadaş varmı.
|
2 Eklenti(ler)
Passifloram yerini sevdi. Yeni filizleri ana dalın boyuna geldi.
|
tohumdan denemelerim hep hüsranlar sonuçlandı son olarak sayın berdurayın gönderdiği tohumları çimlendirmeye uğraşıyorum ama hala bir ışık yok
|
Bu senenin ilk 'leri
2 Eklenti(ler)
P. caerulea
|
Çok güzel sevgili jezebel.
|
Maşallah çok güzel açmış. Kendine has kokusu var.Ev içinde mi ?
|
benimkiler kurumuştu. geçen eylülde passiflora edulis ektim tohum olarak. hep evde kaldı. bu yaz bahçeye ekip sarmaşık modeli büyütmeyi planlıyorum, ya da saksıda da kalabilir kararsızım.
|
Passiflora
Alıntı:
Doğduğu günden beri bahçede ;) |
Biraz daha Passiflora
5 Eklenti(ler)
Gece resimleri , tek kareye ne kadar çiçek sığdırabilirim denemelerim :p
|
Maşallah çoşmuş :)
|
Ben 13 saydım ama geniş açı aldığınızı saymam mümkün değil:))Maşallah hem de kırkbir kere maşallah..Ellerinize emeğinize sağlık. Birde bahçenizin genel görüntüsünü koysanız da gözümüz bayram etse diye bir ricada bulunsam:))
|
Benimki bahçeden sayılmaz bile , bahçeciik ;)
O yüzden arkadaşlarınkilerin yanında sönük kalabilir . Ben Passifloranın bu kadar çok açabileceğini düşünmemiştim . Bu arada hiç kokusu yok , ama Yıldız Yasemininin kokusu her tarafı sarmış durumda . |
Benimkide, dışarıda kışı sağ salim atlattı.Dipten yapraklanmalar başladı.Geçen sene 5-6 meyva almıştım.Bakalım bu sene, yine asmayı sardırabilecekmiyim..
|
Sevgili Jezebel; sizinki meyveli tür mü?
|
Sayın Sındırgılı; ilk meyvenizi bitkiniz hangi boydayken ve kaç yaşındayken aldınız?
|
Sevgili Mutludan, geçen baharda almıştım.Herhalde 1 yaşında vardı.Fakat bayağı hızla gelişti.Açan tüm çiçeklerde meyvaya döndü..
|
Alıntı:
Benimde tohumdan yetiştirdiğim edulisim vardı. Çok büyüyünce bir seraya vermiştim. Seraya vermeden önce çelikler almıştım, hepsi köklendiler. Bir tanesi Bandırmada yanımda, çok hızlı büyüyorlar. İnternet kaynaklarında tohumdan çimlendikten sonra iki ya da üç yıl içerisinde çiçek açacağı yazıyordu... Bilginize sunarım :) Sevgiler ;) |
Sayın Sebahattin Sargın; bu yıl tarım fuarından bir pasiflora edulis aldım. Bitkim aldığımda tek dal ve 30- 35 cm boylarındaydı. Yandan üç dal daha çıkardı. Ana dal fazla ilerleme göstermezken yeni çıkan dallar ana dalın doyunu geçti. Şu an 50 cm boyunda dört dal var. Üzerinde hiç çiçek oluşumu yok. Merakım bu yıl çiçek ve meyve görüp göremeyeceğimle ilgili. Teşekkür ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025