agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Passionfruit (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/2778.htm)

tolgahann 14-12-2008 22:47

Kaynar suda bırakırsam tohumun özüne zarar gelmez mi?

Limon suyunu deneyen oldumu acaba?

Bide passion-fruit edulis tohumu ile pasi-flora caerula tohumunu ayırt etmemizin bi yöntemi var mıdır?

Çok soru sordum galiba:o

AgacSevdalisi 09-01-2009 15:48

selam arkadaşlar ev ortamında saksıda yetiştirmek mümkünmü acaba?

Sebahattin Sargın 11-01-2009 16:23

Ben passifloramı evde yetiştiriyorum Sevgili AgacSevdalısı, tohumdan yetiştirmiştim 2 yaşında şu an. Kış geldiğinden dolayı eve aldım sert birde budama yaptım, sıcak ve ışık alan bir yerde rahatça yetiştirilebilir. Boyu uzadıkça saksısında geniş olmasını istiyor, ayrıca sarılıcı bir bitki olduğu için yanına sarılması için bir ip koyulması iyi olur...

Yaz geldiğinde güneş alan bir yere koymanız daha iyi olur dışarda yeriniz varsa saksısı ile çıkarırsanız daha da iyi olur ;)

Kış gelince budayıp içeri alırsınız...

Biraz zahmetli gelebilir ama passifloralar için değer ;)

Ayrıca tohumdan yetişen passifloralar ikinci sene çiçek açmaya başlıyorlarmış, bakalım benim ki bu sene çiçek acacak mı?

Sevgiler ;)

tolgahann 11-01-2009 16:47

Sn.Sebahattin Sargın sizin pasiflora meyveli tür mü

Sebahattin Sargın 11-01-2009 19:30

İzmirden Sevgili Ophyrs meyve içerisinden çıkardığı tohumları göndermişti bana, bu sene inşallah görürüm meyvelerini...

Sevgiler ;)

AgacSevdalisi 12-01-2009 07:28

çok teşekkür ederim sayın sebahattin sargın.elinde tohum olan varsa bana gönderebilirse bende yetiştirebilme şansını yakalayacağım.tohumunu bulmak çok zor galiba hiç bir yerde rast gelmedim.yardımcı olursanız memnun olurum.sayın sebahattin sargın halen elinizde tohum varsa gönderebilirmisiniz?

Sebahattin Sargın 13-01-2009 01:51

Sevgili AgacSevdalısı;

Elimde tohum ne yazık ki kalmadı, fakat Sevgili Mahon67 burada bulunan başlında passiflora edulis tohumları satıyor. (Bkz: Yedi numaralı mesaj)

Ona sipariş vererek bu bitkinin tohumlarına ulaşabilirsiniz...

Sevgiler ;)

AgacSevdalisi 14-01-2009 13:11

Teşekkür ederim sayın sebahattin bey.iyi günler iyi yetiştirmeler.

tolgahann 18-01-2009 19:44

Bende 5 adet tohumu suya koydum yarın torf a ekicem.Çimlenme süresi hakkında bilgi verebilecek arkaşlar varsa çok mutlu olurum.

Sebahattin Sargın 20-01-2009 21:22

Passifloralar geç çimlenebiliyor, tohumun bulunduğu yerin sıcak olması çimlendirmey hızlandırabilir. Bunları göz önüne alarak tohumlarınız çimlenmezse atmayın hemen...

Sevgiler ;)

zerrinsrt 28-01-2009 10:10

Karınca 70'den 4 çeşit tohum aldım.
Tüm yazıları okumama rağmen net bir fikre sahip değilim. Ne zaman, nereye, nasıl ekmem gerekiyor. Bu konuda daha önce yetiştiren arkadaşlar biz yenilere yardımcı olur musunuz?

Sebahattin Sargın 28-01-2009 20:16

Sevgili Zerrin Hanım;

Havaların ısınmasını bekleyin bence, torf, perlit ve dere kumu karışımına ekin. Ekmeden önce tohumları 24 saat sıcak suda bekletin. Tohumların olduğu yer sıcak olmalı bu çimlendirmeyi hızlandırıyor. Toprak nemli olmalı ama tohumları çürütücek kadarda ıslak olmamalı, yarı gölge bir alanda bırakın tohumları...

Bunları bir deneyin bakalım...

Sevgiler ;)

tolgahann 28-01-2009 20:24

Bende passionfruit (edulis) tohumlarını 24 saat sıcak suda bekletip direk torfa ektim nemli tutuyorum kaloriferin üzerinde duruyor.Direk torfa ekmiş olmam sorun olmaz umarım:(

cagatayyucel 28-01-2009 22:38

tohumlar 24 saat nasıl sıcak suda bekletiliyor anlamadım? sürekli tohumların üzerine sıcak su dökmek mi gerekiyor?

tolgahann 28-01-2009 23:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cagatayyucel (Mesaj 352291)
tohumlar 24 saat nasıl sıcak suda bekletiliyor anlamadım? sürekli tohumların üzerine sıcak su dökmek mi gerekiyor?

Sn.cagatayyucel sıcak suda bekletmek şöyle oluyor.Sıcak suyu tohumların üzerine döküp kaloriferin üzerine kokuyuorsunuz.(Veya başka bir ısı kaynağının yakınına) Böylece suyunuz 24 saat sıcak(ılık) kalıyor.:)

lokmanbahçe 05-02-2009 22:26

benim sağda solda saçılan kaybettiğim tohumlar bir sene sonra falan çimlenmişti

tolgahann 05-02-2009 22:34

Yani çimlenme süresinin bir seseneyi bulabileceğini mi kastediyorsunuz.:(

Sebahattin Sargın 12-02-2009 15:41

2 Eklenti(ler)
Eklenti 62544
Eklenti 62545

Sevgili Ophrys'ten tohumunu alıp yetiştirdiğim passifloram, ikinci senesinde geçen yıl çiçek açmadı. Bende bu yıl eve alabilmek için budadım, güneşi görünce bir sürü yeni sürgün verdi. İnşallah bu sene çiçeğini ve meyvesini görebilirim.

Sevgiler ;)

tolgahann 08-04-2009 23:22

2 Eklenti(ler)
Benim tohumdan yetiştirme çabası verdiğim passionfruitim, resimlenecek büyüklüğe geldi.Şu an için herşey yolunda gibi gözüküyor.Henüz küçük olduğundan pet bardakta,bardak şeffaf olduğundan köklerini görebiliyorum.Gayet iyi gelişiyorlar.Ne zaman büyür de ne zaman meyve verir bilmiyorum.:confused:

Sebahattin Sargın 09-04-2009 20:48

Sevgili Tolgahan;

Sanırım güneş görmüyor, biraz fazla uzamış gibi geldi. Güneş ışığı alan bir yere koyun bence, passionlar sıcak ortamı severler...

Sevgiler ;)

tolgahann 09-04-2009 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 396871)
Sevgili Tolgahan;

Sanırım güneş görmüyor, biraz fazla uzamış gibi geldi. Güneş ışığı alan bir yere koyun bence, passionlar sıcak ortamı severler...

Sevgiler ;)

Çimlenme başladığında evde olmamam nedeniyle 4-5 gün karanlık ortamda uzamış gitmiş.1-2 haftadır güneş gören cam önüne aldım.Sulamayı da azalttım.Gövde toparlamaya başladı ama hala otsu.Passionfruiti arsız ve çabuk gelişen bir tür olduğu içi istemiştim ama benimki pek nazlı çıktı.:)

zerrinsrt 10-04-2009 08:15

Çimlenen 3 pasiflorayı dün güneş alsın diye akşam güneşi alan camın önüne bırakmıştım. İşten döndüğümde ikisinin iki yaprağınında solduğunu gördüm.Bu sabahta düşmüşlerdi. Güneşi doğrudan almamalılar.Çimlendikten sonra gölge sıcak ve aydınlık ortam daha uygun bence.(Zaten toplam üç yaprakları vardı.)

Sebahattin Sargın 10-04-2009 20:59

Benim passifloram ikinci yılında Tolgahan ama hala otsu gövde :)

Bu kadar çabuk kalınlaşmasını bekleme, sıcak ve güneş alan bir yerde hızla büyüyecekler. Her tarafa kol atmaya başlayacaklar. Zerrin Hanımın dediği de direket güneş ışığı yaprakları yakıyor, aydınlık ortam en iyisi...

Sevgiler ;)

çiçek aşığı 16-04-2009 13:00

Merhaba arkadaşım. ben de bu gün passifilora tohumu aldım ve diktim. Acaba geç mi kaldım. Paketin üzerinde ocak-nisan sonuna kadar ekilir yazıyor. Şimdilik saksıya ektim. Ne kadar zamanda çimlenir? Bilgilendirebilir misiniz? teşekkürler.

çiçek aşığı 16-04-2009 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zerrinsrt (Mesaj 397102)
Çimlenen 3 pasiflorayı dün güneş alsın diye akşam güneşi alan camın önüne bırakmıştım. İşten döndüğümde ikisinin iki yaprağınında solduğunu gördüm.Bu sabahta düşmüşlerdi. Güneşi doğrudan almamalılar.Çimlendikten sonra gölge sıcak ve aydınlık ortam daha uygun bence.(Zaten toplam üç yaprakları vardı.)

Merhaba arkadaşım. ben de bu gün passifilora tohumu aldım ve diktim. Acaba geç mi kaldım. Paketin üzerinde ocak-nisan sonuna kadar ekilir yazıyor. Şimdilik saksıya ektim. Ne kadar zamanda çimlenir? Bilgilendirebilir misiniz? teşekkürler

zerrinsrt 16-04-2009 13:26

Merhaba,
Benim 1 martta ektiğim tohumlardan 3 tanesi 20 günde çimlendi. Farklı cinsten 15 tohum ekmiştim.Diğerlerinin hala çimlenmesini bekliyorum. :(

sındırgılı 06-06-2009 15:18

1 Eklenti(ler)
Mutlu Beyden gelen Passion:

Oğuzhan 06-06-2009 17:30

Güle güle büyütün.Çok güzel görünüyor.Meyveleride pek şirin.

Sebahattin Sargın 06-06-2009 20:35

Bu türün latince adı nedir acaba, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevineceğim...

Sevgiler ;)

sındırgılı 06-06-2009 22:12

Teşekkürler Oğuzhan..Fotoğrafta 2 meyvası çıkmış ama saydım 6 adet meyvası, vede bol çiçeklenme var..Herhalde Büyükada havası iyi gelmiş,feijolarda kendini toparladı...Bu sene meyva olmaz ama seneye Allah Kerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025