![]() |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Passiflora Edulis yine çoştu.
|
1 Eklenti(ler)
PASSİFLORA MOLLİSİMİA ( MUZ TUTKU MEYVESİ )
Resim Webden alınma, |
Cengiz bey, çok güzel. bunun meyvelerini satıyorsanız, almak isterim.
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6&d=1311260336
Ayşe Hanım şimdilik meyvesini değil fidanını satıyoruz, İlerleyen yıllarda meyvesi belki, Yukarıdaki linktte satıştaki bitkmizin resmi mevcuttur. |
Bahçeli bir evim olana kadar malesef fidan alamayacağım. İstanbuldaki evimde balkon bile yok. Bitkilerimin çoğu öldü.
|
Tohumlar çimlenme özelliğini kısa sürede kaybediyor,2-3 yıl muhafaza edecekseniz çimlenmeyebilir.
|
Ben tadına merak ettim. Jezebelin gösterdiği fotodakinin tadı çok güzeldi.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın romantik sizden aldığım Edulis çok iyi gelişim gösteriyor ama salonda dalalnıp budaklanmasına rağmen çiçeğini görmedim.Bahçeye mi almak gerek acaba ? Fotoğrafları ;
|
Alıntı:
Tropikal bitkilerin sağı solu belli olmaz, hiç ummadığın zamanda çiçek açabilirler yalnız Passiflora Edulis çiçek zamanı potasyumlu gübre ilavesi yaparsanız çiçek açmasına ve meyve tutmasına yarıdmcı olur. Ayrıca bahçede yeriniz varsa dikerseniz bu evre kısa zamanda gerçekleşir. |
Alıntı:
|
Sn Virtue; Passiflora kesinlikle bahçe bitkisi ve bol güneş ihtiyacı var. Senelerdir balkonda saksıda baktığım passifloram bahçe toprağına geçtiği yıl deli gibi çiçek açmaya başladı. Dona karşılık da aldığım bir çeliği kışın içeride tutuyorum, 3 yıldır problem yok. Yani çelikten de kolayca üretilebilir.
|
Alıntı:
|
arkadaşlar passiflora edulis ankarada dış ortamda yaşayabilir mi sizce?
|
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar benim bahar aylarında mart-nisan gibi tohumunu ektiğim passion fruit. boyu 2 metreden fazla. umarım seneye çiçek ve meyvelerini görebilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlendirdiğim Passiflora Mollisima'm. yaklaşık 10 -12 gün arasında çimlendi. 2 tohum ekmiştim ikisi de çimlendi. Birini yeğenime emanet ettim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da aynı dönemde ektiğim Passiflora Foetida. İki de iki çimlenmişti, ama birisi çok narindi, yaşatamadım.
|
1 Eklenti(ler)
Passiflora foetida böyle açacak :)
|
Alıntı:
hocam herhangi bir besin takviyesi yaptınız mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
sulama suyuna hangi oranda karışım yapıyorsunuz? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
07.09.2011 tarihinde çekilmiş fotoğraf.
fotoğraftaki Passionfruit yaklaşık 1,5 ay önce tohumdan ekilmiştir. |
2 Eklenti(ler)
Passiflora edulis-sari meyveli cesit suanda yaklasik 1.60m boyunda, tohumlari mayis ayinda ekmistim. Bakalim kisin koruyabilecek miyim. Gercekten cok hizli buyuyor. Yan dallar olusmasi icin tepe yapraklari koparmistim.
|
3 Eklenti(ler)
Passiflora edulis bitkimin yapraklarında ne olduğunu anlamadığım bazı kabarcıklar var. bir tanesi de kabarcıkların olduğu yerden yırtılarak açılmış. bu bir hastalık mı? Yoksa herhangi bir besin eksikliğinden mi ileri geliyor?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yaklaşık 1,5 aylık "passiflora edulis"lerim.
http://c1109.hizliresim.com/11/9/13/18352.jpg http://c1109.hizliresim.com/11/9/13/18377.jpg http://c1109.hizliresim.com/11/9/13/18391.jpg |
Benim gibi sabırsızsanız ya hazır fidan alacaksınız ya da (biraz kolaycılık mı oluyor bilmem ama!) anlattığım yolu takip edeceksiniz : arabama yakıt alırken istasyonun duvarına sardırılmış, çiçekleri üzerinde Passiflora caerula görmüştüm yere dökülen tohumlardan çimlenmiş onlarca fidesi vardı, işletme sahibinden izin alarak bir kaç tane söktüm. Bitki kazık kök yapısında, söküm sonrası kök boğazından yukarıya doğru fazla incitmeden, bilezik büyüklüğünde halka yapıp (daha sağlam kök oluşturabilmesi için) perlit+torf (torf yoksa dere kumu da olabilir) karışımına dikiyorsunuz, 20-30 cm den fazla kısmını kesiyorsunuz, aşırı sulama yapmıyorsunuz, toprak hafifçe nemli olsun yeter. 10 gün önce söktüğüm fideler yeni sürgün vermeye başladılar. Meyvelerin içi bolca tohum dolu, tadına baktım fakat tohumlarından dolayı yenebilecek kısım yok gibi. Arkadaşların dediği gibi süs bitkisi olarak değerlendirilebilecek bir türe benziyor. Nasıl sabredeceğim bilmiyorum ama elimdeki fidelerin önümüzdeki sezon çiçeklenmelerini bekliyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025