![]() |
1 Eklenti(ler)
Pawpaw meyve tuttu.
|
Pek takip edemedim de pawpawlarınız aşılımıdır kaçıncı senesinde meyve vermeye başladı.
|
bari , en son fotoları yükleyebilir misiniz ?
|
Sn. bari, son durumu gerçekten merak ediyoruz! :)
|
1 Eklenti(ler)
Pawpawlar çok çiçekli bu sene çiçek açma zamanlarıda aynı. Bol bol tozladım. sinekler çok uçuşuyor ama sanırım uygun sinekler değil.. Mecburen kulak pamuğu ile tozluyorum.
|
Sn.bari bende Kentucky cinsi pawpaw var 2 yıl önce almıştım yanına başka bir cins pawpaw da diktim ama onu birisi söküp götürmüş **** manda kırmış kışın size bir soru sormak istiyorum pawpaw ne zaman aşılanır? Bendeki Kentucky cinsi pawpaw aşısız yani diyorum ki bir dalına başka bir pawpaw ağacını aşılasam meyve verir mi yoksa hemen bir fidan daha mı temin etsem?
|
Evet bir başka fidan lazım.. Başka dalına aşılasanızda olur.
|
Ne zaman aşılayabilirim?
|
Aşı kaleminiz varsa bu günlerde aşılayabilirsiniz?
|
Aşı kalemim de yok daha önce hiç aşı da yapmadım :(
|
Alıntı:
aşı makaslarınada güvenmeyin. avrupa marka olursa bilemem. |
Hello everyone :p.
I am from Serbia, and I have three 6 year old asimina trees that flowering, this year I had about 17 fruits on one of my trees. Other two trees bloomed also but all fruits fallen off. One of my trees in the flowering time. https://www.youtube.com/watch?v=byIJQvT4N-Y This is how they looked ripe fruits on my other tree. https://www.youtube.com/watch?v=TOBx7-t0O8A |
teşekkürler, misoo83 .
|
aydemir bey bu fidanlardan sizde var mı ?
|
Alıntı:
|
Grafting asimina triloba update video.
|
Pawpaw meyveleri harika. Türkiyede her yerde yetişebilir.. Sadece güneyde sorun olabilir diye düşünüyorum.. Geçen sene çok bol meyve yedik, müptelası oluyor insan.
|
Pawpaw
Alıntı:
meyvelerini yetiştirebildiğinize ve kendi yetiştirdiğiniz meyvelerin tadına bakabildiğinize çok sevindim. ;) fotoğraflarını çok bekledik ama paylaşamadınız sanırım, en azından burada göremedik. :) eğer fırsatınız olursa fotoğraf ve özellikle tecrübelerinizi bizlere aktarmanızı rica ediyorum. Zamanımızın, emeklerimizin ve yıllarımızın boşa gitmemesi için tecrübe edilmiş bilgilere ihtiyacımız var. Tekrar tebrik ederim. |
Alıntı:
|
Pawpaw
Alıntı:
|
bende bu sene diktim bayağı papav.şu an 2 yaşında ve 1 metre boyunda.aldığım cins sunflower yani kendine verimli olan cinsi.diğer cinsler karşılıklı tozlama istediğinden ötürü en az 2 tane dikilmesi gerekiyor.meyvesinin çekirdekleri cerimoya cekirdeklerine benziyor diziliş ve boyut açısından.meyvesinin tadıda ananas ve muz karışımı.ağaçlar yapraktan önce kahverengi çiçekler açıyor kokusunun pek hoş olmadığını biliyorum.saksıda yetiştirmek imkansız boyuna uzayan bir ağaç.ben bu meyvenin karadeniz iklim ve şartlarında çok iyi yetişeceğini bu ağacı karadenizde yetiştirmiş ve meyvesini almış kişilerden çok iyi biliyorum.tek dezavantaj meyve alma yaşının en az 6-7 yıl olması..sabıra değecek bir meyve olduğunu düşünüyorum.
|
Kesinlikle değer.. 8li meyve tuttuğu oldu.. tek tutunca meyve bayağı büyüyor. Tabi benimkiler tohumdan yetişme olduğu için meyveler çok iri değil.
|
3 Eklenti(ler)
Meyveler geçen seneden çiçekler bu seneden..
|
Alıntı:
İnşallah 3-5 sene sonra bizde görürüz böyle çiçekler ve meyveler. Sayın bari, sizinkilerin cinsi hakkında bilginiz var mı? Bahçede kaç tane var, yanlış hatırlamıyorsam, büyük 2 taneydi..? |
Büyük iki tane.. Bir tanede yetişti onlara üç oldu, yani çiçeklendi..cinsini bilemiyorum , tohumdan yetişen.. İki tane yusuf ustaoğludan aldığım, birde kendi tohumdan yetiştirdiğim..
|
Pawpaw
1 Eklenti(ler)
|
Pawpaw
4 Eklenti(ler)
Pawpaw noumi's delicious çeşitinin ilk meyve oluşumu.
|
My this years fruits on asimina, this year fruits are ripe few days earlier than last year.
http://www.imagehosting.cz/images/asimineplo.jpg |
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
|
Pawpaw
2 Eklenti(ler)
Pawpaw
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025