![]() |
Tohumlarından olan varsa göndersin, deneyelim. Fidan nakliyatı riskli olur gibi!
|
1 Eklenti(ler)
sayın istcallst ; çok teşekkürler göndermiş olduğunuz tohumlar bir hafta içinde çimlenmeye başladılar.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
sayın istcallst elinizde tohum mevcut mu acaba.özelime bilgi verirmisiniz acaba iyi günler.tesekkürler.
|
Arkadaslar, asimina parviflora (dwarf pawpaw veya smallflower pawpaw) Turkiyede yetisen var mi?
http://www.cnr.vt.edu/dendro/dendrol...eet.cfm?ID=339 Asimina triloba icin internetteki tavsiyeler evin yakininda yetismeyin, cicekler curumus meyve ya da bozulmus et gibi kokuyorlar. O yuzden tozlanma icin arilar yaklasmiyor, sadece sinekler. Asimina parviflora'da o sorun yok, kotu kokmuyormus. |
sayın iscallst göndermiş olduğunuz tohumlar için çok teşekkür ederim.ancak yazabildim.tohumların çimlenmesi için tavsiye edeceğiniz bir yöntem varmı?teşekkürler.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Anaç 5 yaşında Pawpaw fidanı,
|
Bodrum sıcaklarında olmuyor.
Bendeki öldü. :( |
Pawpaw soğuk iklim bitkisi.
İlk 2 yıl aşırı güneş ışınlarından perdeleme yolu ile kurtulmak gerekir. 2. yılından itibaren herhangi bir problem olmaz. |
1 Eklenti(ler)
son durum, 2 tane fide var saksida.
Sayin Romantik, yapraklari ne zaman dokmeye basliyor? Disarda birakabilirim bu kis degil mi? |
Alıntı:
Sonbaharda diğer bitkilerle aynı zamanda yapraklarını döküyor. Ama diğer bitkilerden daha geç yaprak çıkartıyor. Bu kış Pawpawanızı gönül rahatlığıyla dışarda bırakabilirsiniz. |
Bir müşterim bugün kendisinde 10 yaşında Pawpaw ağaçları olduğunu ve Türkiyede meyvesini yetiştirip, yediğini söyledi, bende kaç yıldan beri meyve aldığını ve meyvesinin tadını sordum.
İşte cevabı, (10 yaşındalar.dört yıldır çiçek açıyorlar.demekki 6 yaşında meyve vermeye başladılar.Meyvesi tropik meyve tadı var muz mango karişımı gibi birşey.Zaten amerikada buna fakir muzu derler.Tadlar da kişiden kişiye değişiyor.) |
Tek ağaç mı, tozlanma nasıl olmuş?
|
Sayın denizakvaryumu 2 Adet ağacı varmış.
Birbirlerini tozluyorlarmış. |
bu sene 18 tane pawpaw çekirdeğini saksılara ektim, 15 tanesi çimlendi, 7 tanesinin tepesi kurumuştu 1-2 tanesini söküp kök durumuna baktım ölü görünüyorlardı, kuruyanların saksını bir kenara kaldırdım, bizim eleman boş saksıları da sulamaya başlamış, 1-2 hafta sonra kup kuru kalan bu saksılarda bulunan pawpawlar tekrar sürgün verdi, şu an kenara ayırdığım pawpawlardan 4 tanesi yeniden yeşerdi.
|
Benim Pawpawlar da üç dört yaprak oldular. Bakalım gelecek yaz sıcaklardan koruyabilecekmiyiz. Şimdilik poşetteler.
|
yabancı sitelerde sıcağa ve soğuğa dayanıklı yazıyor ama sıcaklıkta üst sınır belirtilmemiş
bu sitede |
4 Eklenti(ler)
Türkiyede ilk kez resmedilen çiçekli Pawpaw Ağacımız,
Meyvesinin tadınada bakmak nasip olacak, |
3 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı,
Son resimde, Üreticimiz Naci Bey ve ben Ağacımızın yanında. |
Sayin Romantik,
Bu o 5 belki suanda 6 yillik fidaniniz? Tek fidan olarak cicek acti mi? Be sanirim 2016 yilinda meyvesine gorecegim! |
Alıntı:
Şu an 6 yaşında. Yanında büyük fidan yok. tek başına çiçek açtı, kısmende olsa kendine verimli. Tek tük şu an meyve oluşumuda mevcut. Bu sene vaktiniz olursa sizide bekleriz meyvesinden tatmaya. |
Küçük bir not, Çiçekleri yabancı sitelerde yazdığı gibi kötü kokmuyor.
|
Elde tozlanma yaptiginiz mi yoksa her seyi dogaya mi biraktiniz?
|
Elleme tozlamayı 1-2 gün önce yaptık, ondan önce zaten kendi kendine tozlaama azda olsa yapmış, çünkü tek tük meyve oluşumları mevcut.
|
Sayın Romantik pawpaw ağacınızın son durumu ne meyve oluşumu oldumu?
|
Alıntı:
Düşündüğümüz gibi olmadı, tüm çiçekleri döküldü, meyve yapamadı. |
Sayın Romantik sizin adınıza üzüldüm. Demekki tek çeşit meyve oluşumuna yeterli değil.Bizdeki pawpawların yanına başka çeşit bulmamız gerekiyor.
|
Alıntı:
Bizdeki çiçek açan tek bitki olduğu için sıkıntı yaşandı. |
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025