![]() |
Paw paw fidani satın almak istiyorum
|
Alıntı:
bir kaç farklı firmada daha bulunabilir. Benim bu sene diktiğim tür kurudu ne yazıkki. |
Alıntı:
|
Bunlar dalindan aldikdan sonra hizoi tüketilmesi lazimiş. Yoksa hemen bozulur diye duydum dogru mi(?)
Bilgisi olan var mi? |
Doğru...o yüzden pazar değeri yok sayılır...yerel pazarlarda anca..
|
Pawpaw meyvesi az yeşil olarak toplandığında 10 gün kadar saklanabiliyor.Tabi şeftali gibi kasalanabilir.Kendi tecrübeme göre yeşilken hasat mevsiminde topladığım meyveleri tabakta beklettim 10-12 kadar zamanda ev içerisinde sarardı.
|
1 Eklenti(ler)
Pawpaw sezonu , bir fotoğraf bırakayım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
şuan verime yatmış kaç fidanınız var ? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dostlar sağolsun... Tadı harikaymiş... bildiğiniz muzlu puding...
Annona sülalesinin bi türü olduğu aromasindan belli....çerimoya,atemoya,ilama,rollina,sugar Apple gibi aile üyeleriyle Birlikte favorilerimde.... |
Pawpaw fidanı elimizde vardır.Kendine verimli çeşitler satıyoruz biz.Bir kişi iki fidan almak zorunda kalmıyor ve çok iri bir çeşit.Stok olarak 6 adettir.
|
syn. carizma009 fiyat ne kadar ? detaylı bilgi verir misiniz ?
|
Bende almak istiyorum asılı 3 yaa civarı . İnternet pahali
|
Alıntı:
|
Pawpaw konusunu görünce üye oldum. Antalya’nın sıcağında yetiştirdiğimiz pawpawların fotoğraflarını sizinle paylaşmak istedim.
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Temmuzun sonunda başladık. 15 gün daha sürer tahminimce. Günlük 3-4 kg ürün alıyoruz.
|
Alıntı:
|
Bu bitkinin tohumunu paylaşacak kimse var mı?
|
Papaw veya Paw paw (Asimina triloba)
Tropik bir meyve olarak bilinen Papaya'nın dona dayanıklı bir türü olan ve Kuzey Amerika kökenli Paw paw (Asimina triloba) yetiştiriciliği konusunda tecrübesi olan var mı? Papaya'nın Akdeniz bölgesinde yetiştirildiğini biliyorum ama bahsettiğim türü Türkişe'nin her yerinde yetiştirmek mümkün görünüyor!
|
Bende 4 yaşında fidanı var. Henüz çiçeğini ve meyvesini görmedim. Gayet güzel, mutlu bir şekilde büyüyor. Hiçbir özel işlem yapmadım. Soğukla bir sıkıntısı da yok.
|
Merhabalar,pawpaw gibi hangi tropikal meyveler soğuğa dayanıklı bilgi alabilirmiyim
|
internette aramama rağmen pawpaw tohumu bulamadım aranızda pawpaw tohumu olan varmı
|
syn. carizma009 pawpaw fidanı var demişsiniz satışı nereden yapıyorsunuz fidan boyları ve fiyatları hakkında bilgi verirmisiniz
|
Yabancı kaynaklarda çerimoya'ya benzer şekilde pawpaw'ın kabuğunda ve çekirdeğinde Annonacin isimli zehirli bir madde olduğu söyleniyor. Bu madde nörotoksisite yol açabiliyormuş. Ham meyvelerin asla yenmemesi söyleniyor. Olgun meyvelerde zehirli madde var mıdır bilemiyorum. Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
kaynak:https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22130466/ ayrıca bu forumda tartışılmış: https://growingfruit.org/t/the-dange...mption/16536/4 |
Bende pawpaw ağacı var ancak eşi öldü ve tek başına bazen meyve veriyor bazen vermiyor, çiçek takası yapmak isteyen olursa hazırım.
|
Alıntı:
|
tropik meyveciden 2 adet almıştım. - 22 soğuklara dayandı. en iyi özelliği hünnap gibi geç uyanması.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025