![]() |
Sevgili Cengiz, Hexsus arkadaşımız 25 sene diye yazmış.Bende biraz azaltıp 20 dedim!! Bu işin duayeni sensin.. Gerçi kulağada hoş gelmiyorda değil, ''Bu ağacı dedem dikmişti,meyvalarıda bize nasipmiş''
|
Alıntı:
Evet arkadaşımızın 25 sene yazdığını gördüm ama benim tahminim aşısız fidanların 4-6 yıl arası meyve verecekleri. 25 sene olayı kulağa hiç hoş gelmiyor. Zaten bana Hindistandan fidan gelecek, memnun kalırsam devamınıda getirtebilirim. |
Hangi hastalıklara iyi geliyor bilginiz varmı?
|
Nihayet aşılı ithal Liçimiz geldi. Canavar gibi maşallah.
Boyu 50 cm den büyük. Çok formlu ve sağlıklı. Yalnız absürd olan fidanın boyuyla tüpü arasındaki dengesizlik. Hintliler bütün fidanları çok küçük tüplere alıyor anladığım kadarıyla. Birde meyvelerimiz gelirse değmeyin keyfimize. |
Sayın p1520 ve Kaktüs
Dörtyollu arkadaşlar! meyvenin -1.7 nin altını görmemesi lazım. Dörtyol iklim olarak çok yakın serada olmaz 12 m.lik ağaç oluyor. Ama yinede Türkiye'de denenecek en ideal yer Dörtyol olarak görünüyor. İsrail yapmışsa biz muhakkak üretebiliriz. Anlaşılan satış için fazla dayanıklı bir meyve değil, çabuk tüketilmesi ya da kurutularak değerlendirilmesi öneriliyor. Selamlar |
Çok dayanıklı bir bitki değil ama en lezzetli meyveleren birisi olduğu söyleniyor. Nasipsa en yakın zamanda tadına bakıp, o zaman daha kesin konuşabilecğiz hakkında.
|
Hayırlı olsun sayenizde birçok meyveyi tatma ve yetiştirme şansını elde edeceğiz.
Saygılar |
Sayın bahtiyar02,
İlginize teşekkür ederim. |
Merhaba,
Lychee'yi Ankara'da Bestekar Caddesindeki Kebap 49'un karşısındaki manavda rahatlıkla bulabilirsiniz. Ben rambutan, pitahaya, kamkat ve lychee'nin yanı sıra pek çok egzotik meyveyi buradan alıyorum. Az sonra da tv seyrederken mideye indirdiğim lychee ve rambutanların tohumlarını dikeceğim :) |
bu arada pitahayanın tanesi 20, lychee 2, rambutan 2,5 tl...
|
liçi
merhabalar kıbrıstayım tesadüfen liçiyi gördüm markette aldım çok hoşuma gitti güzel de bir tadı var kilosuda 25 değil sadece 10 tl hatta çok güzeldi tekrar gidip aldık tavsiye ederim umarım yetiştirebilirsiniz çekirdeklerini atmadın suya koydum yarın bahçeye dikeceğim umarım olur.
|
vee türkiyede inşallah yetiştirilebilen bir bitki olur kızım bile bayıldı tadına
|
Şu anda fidanlarımız iç mekanda ve çok sağlıklı.
En yakın zamanda buraya resimlerini ekleyeceğim. |
evet çok hoş bir tadı var biraz üzüm tadını andırıyor tavsiye ederim. Almanyadaki akrabalardan istemiştim ama henüz mevsimi olmadığı için şu anda temin edemedim. Oralarda kilo ile satılıyor.
|
İnşaallah başarılı olursunuz .
|
Sayın Zeytinci verdiğiniz bu bilgiler için çok teşekkürler.
|
2 Eklenti(ler)
Bez içinde çimlenen Liçiler,
|
Merhaba,
Bende 5 tane fidan var meyvelerini Kıbrıs tan almıştım. Tadı çok güzel değişik bir aroması var. Rize ye ekmeyi düşünüyorum.Eğer fidanlar 2 metreyi geçer ise -5 -7 ye dayanacağı yazıyor internette. Kıbrısta kilosu 16 TL Gidersem yine alıcam. Çimlenme oranı aldığım meyvelerde 20 de 5 oldu. Saygılar |
liçi tohumlarıma kavuştum inşallah çimlendirmede başarılı oluruz .
|
kaç yasında meyve vermeye başlıyor.bilgi verirmisiniz
|
2 Eklenti(ler)
Geçen kış dondan etkilenip adete budanan liçiler yeniden gelişmeye başladılar. şimdi çıkan yapraklar geçen senekilere göre çok daha iri ve güzel görünüyor.
|
2 Eklenti(ler)
sayın romantik ; size bahsettiğim liçilerin çimlenme şekli.
|
Alıntı:
Çimlenme oranı yüksek gözüküyor, Tebrikler. Liçilerinizi şimdi Saksılara veya tüpe alma vaktiniz gelmiş, Biran önce bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. |
Alıntı:
Bir miktar soğuklardan etkilenmiş olsada, yinede ben buradayım diyor Liçiniz. |
sayın romantik çok teşekkürler. bugün liçileri tüplere aktarıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
evet liçiler büyümeye başladılar.
|
merhaba arkadaşlar liçi yetiştirmeyi çok istiyorum elinde tohum olan satacaka olan arkadaş varsa iletişime geçerse çok sevinirim.
|
liçi
1 Eklenti(ler)
liçi fidem çok yıprandı destek ürün ne tavsiye edersiniz fideye arkadaşlar ?
|
Ben de Fransa'da merak edip almıştım. Aroması çok güzel bir meyvaydı. Umarım burada da yetiştirirsiniz.
|
2 Eklenti(ler)
Selam Dostlar...
Bu da benim sayın agacsevdalısı sayesinde tanışmış olduğum liçim...ilk foto ilk gün 2. foto 3 gün e ait... biraz cılız geldi bana gerçi gayet ışık görüyor... odamdaki mini basit serada duruyor ... nasıl büyüteceğim hakkında pek fazla bilgim yok....her türlü öneriye açığım...:) saygılarımla |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025