agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Liçi (Lychee) (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/12672.htm)

kaktüs 18-04-2009 00:04

Maaşallah... Hızla büyürler umarım.

Sizin gözlemlerinize göre, liçinin büyümesi için uygun ortam nedir?

bari 18-04-2009 10:04

Benimkiler şu anda terasta duruyorlar.. Gündüzleri bol güneş ve çok sıcak bir ortam.. Fakat geceleri bayağı soğuyor.. Bu sabah termometreye baktım 5 dereceye kadar düşmüş...

fkilimci 12-05-2009 12:46

Kardeşim Şubat ayında Çince öğrenmek için Çin'e gitti. Dediğine göre kışın hava sıcaklığı -28 derecelere kadar düşüyormuş. Eğer liçi'nin anavatanı Çin ise bu soğuğa da dayanıklı olması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca Çin'de yazları da çok sıcak oluyormuş. Şu anda bile sıcaklık 32 derece civarındaymış çünkü.
O zaman İstanbul'da da rahatlıkla liçi yetiştirmemiz gerekmez mi?

Plantae 12-05-2009 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fkilimci (Mesaj 419723)
Kardeşim Şubat ayında Çince öğrenmek için Çin'e gitti. Dediğine göre kışın hava sıcaklığı -28 derecelere kadar düşüyormuş. Eğer liçi'nin anavatanı Çin ise bu soğuğa da dayanıklı olması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca Çin'de yazları da çok sıcak oluyormuş. Şu anda bile sıcaklık 32 derece civarındaymış çünkü.
O zaman İstanbul'da da rahatlıkla liçi yetiştirmemiz gerekmez mi?

çin çok büyük bir alana yayılmış bir ülke ve neredeyse tüm iklimler (usda hardiness zone 1-11) bu ülkede görülebir

http://www.backyardgardener.com/zone/china.html

hexus 21-05-2009 18:41

Arkadaşlar Liçi çok yavaş büyür. tohumdan elde edilen fidanların meyve vermesi 25 yılı dahi bulabilir. Akdeniz ikliminde yetiştirilmesi mümkün. Anamur , Alanya ve Hatay bölgelerinde. Benim Kasım ayında ekmiş olduğum liçi şu an sadece 4 yaprak. Havaların ısınmasıyla büyümeye başlıyor. Hafif asitli topraklarda iyi gelişiyor. Suyu çok seviyor.
http://i130.photobucket.com/albums/p...8/100_0707.jpg

YeşilSeven 22-05-2009 11:01

Benim liçiler de aynı durumda, nerdeyse gelişim durdu desek yeri.

Romantik 27-05-2009 09:27

Arkadaşlar Liçi çok yavaş büyüyen bir bitki. 1. senesinde 30 cm civarı boy yapıyor.

kuyucu 15-06-2009 14:50

www.tropikmeyveci.com 'da Liçi ile ilgili teknik bilgileri bulabilirsiniz.

fkilimci 16-06-2009 10:54

1 Eklenti(ler)
Bu da benim liçim.

YeşilSeven 16-06-2009 11:10

Hadi bakalım güle güle büyütün.

fkilimci 03-07-2009 08:23

1 Eklenti(ler)
Liçim büyümeye devam ediyor...

fkilimci 03-07-2009 09:05

1 Eklenti(ler)
Çin'deki kardeşime, tatile gelirken getirmesi için taze liçi meyvesi siparişi vermiştim. Kardeşim dün geldi ve liçilerimi getirdi. Eşimle birlikte oturduk, akşam hepsini yedik:p
Tadı aynı gülsuyuna benziyor, bol sulu ve ferahlatıcı. Buzdolabında iyice soğutulunca sıcak yaz günleri için süper bir ferahlatıcı olacağına karar verdik.
Çekirdeklerinden ilki çok büyüktü, sonrakiler hep küçük çıktı. Hatta biri çekirdeksizdi. Hepsini hemen torfa diktim. İşte bunlar da çıkan çekirdekler:

furkanyener 14-07-2009 18:13

ben birçok tropikal meyve yedim ama en iyisi mangosteen di liçi ondan bir kaç sıra sonra geliyo tohumlarını ektim cıktılar şaşırtmadan sonra gelişim durdu sonra öldü yakında abdden tohum gelecek istge vermiştim ümit ediyorum liçide olur

Romantik 22-07-2009 18:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fkilimci (Mesaj 455894)
Çin'deki kardeşime, tatile gelirken getirmesi için taze liçi meyvesi siparişi vermiştim. Kardeşim dün geldi ve liçilerimi getirdi. Eşimle birlikte oturduk, akşam hepsini yedik:p
Tadı aynı gülsuyuna benziyor, bol sulu ve ferahlatıcı. Buzdolabında iyice soğutulunca sıcak yaz günleri için süper bir ferahlatıcı olacağına karar verdik.
Çekirdeklerinden ilki çok büyüktü, sonrakiler hep küçük çıktı. Hatta biri çekirdeksizdi. Hepsini hemen torfa diktim. İşte bunlar da çıkan çekirdekler:

Fisun Hanım Liçilerinizdeki son durum nedir ?

bahtiyar02 22-07-2009 19:13

sevgili Romantik liçiyi Trabzonda Yusuf bey fidan olarak deneme çalışmaları vardı. Gelişmelerden haberdar edğilim umarım bizlerde bu meyva türünü yurdumuzda yetiştiririz.

fkilimci 10-08-2009 15:56

Liçilerim büyüyor, yaprak sayısı da arttı. 2 hafta önce Ayvalık'a tatile giderken yanımda ufacık bir fide götürmüştüm. Yazlığın bahçesine o fideyi diktim. 3 haftada büyüdü, yaprak rengi pembeden yeşile döndü. Eğer birşey olmazsa Ayvalık Altınova'ya bir liçi ağacı kazandırmış olacağım. İşin en kötü yanı orası benim bahçem değil, bu yaz için kiralamıştım. İleriki yıllarda belki ağacım ne olmuş diye gidip görme imkanım olur.
Evdeki fidelerimi ise nereye dikeceğim henüz meçhul. İyice büyüsünler de o zaman biryer bulurum onlara.

Romantik 03-10-2009 12:12

Bu sezon Liçi tohumlarından istediğimiz sonucu alamadık, Artık meyvelerinden temin edip, tohumlarını çıkartıp öyle deneyeceğiz.

YeşilSeven 05-10-2009 07:56

Cengiz bey tohumları nerden edindiniz? Ben 3 yerden getirttim yalnızca 1 yer çok yüksek oranda çimlendi.

gulshenisa 05-10-2009 15:37

Bende tohum isterim...

Romantik 05-10-2009 17:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeşilSeven (Mesaj 506237)
Cengiz bey tohumları nerden edindiniz? Ben 3 yerden getirttim yalnızca 1 yer çok yüksek oranda çimlendi.

Sayın YeşilSeven,

Geçen yılkı tohumlarımı Almanyadan getirtmiştim.

Bu sezon gelecek olanlar meyvelerde Almanyadan gelecekler.

Romantik 05-10-2009 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulshenisa (Mesaj 506515)
Bende tohum isterim...

Sayın gulshenisa,

Meyveler gelince, sizede denemek amacıyla tohum veririm.

Hatice Tarhan 13-10-2009 15:24

Cengiz bey banada tohum gönderebilirmisiniz .liçi yi bende yetiştirmek istiyorum , meyvesi çok güzelmiş yiyenler tadı da çok güzel diyorlar .

fatih_ibo 13-10-2009 23:42

cengiz bey tohumlarınızdan bizde istiyebilirmiyiz,,,

Romantik 14-10-2009 08:48

Arkadaşlar meyvelerim elime ulaşmadı, ulaştığı zaman bir miktarını sizinle paylaşabilirim.

Hatice Tarhan 14-10-2009 09:53

Şimdiden çok teşekkürler sayın Romantik çok mutlu oldum .

YeşilSeven 14-10-2009 15:21

Arkadaşlar mevsim itibariyle bu zamanlarda dış ortamda çok şanslı olacağınızı zannetmiyorum, aman dikkat.

miranda 07-11-2009 18:27

Arkadaşlar çinden gelen bir arkadaşıma çekirdeğini sipariş vermiştim gelirken getirmiş fakat ben istemeyi unuttum valizleri açınca sardığı peçetede çimlenmişler hatta küflenmeye başlamışlar olur diye toprağa diktim hiç firesiz hepsi çıktı şimdi her biri 5 yaprak haline geldi sitede yapılan yorumlara bakınca belli bir seviyeden sonra gelişiminin durduğunu yazmışsınız bu beni biraz tedirgin etti bendeki tohumlar liçinin bir türü canavar gözü de deniyor onları hayatta tutmak için bakımı ile ilgili yapabileceğim birşey var mı bakımına tamamen yabancıyım toprak ışık sulaması nasıl ben onları tamamen amatörce boş olan saksıya gelişigüzel gömmüştüm çıkmalarını beklemiyodum etrafımdaki birçok tnıdığım da denemiş ama çimlendirmeyi bile başaramamışlar onun için herkese birertane söz verdim hayatta tutmam gerekiyor :)

bari 07-11-2009 18:44

Sizinkiler Longan (dragon eye) olabilirler. Liçiye nazaran soğuğa daha dayanıklı. Kışın içerde tutmanızda fayda var.

sındırgılı 07-11-2009 21:22

Sevgili Arkadaşlar, 20 senede meyva alma doğruysa ancak torunlarmı meyva yiyecek? Gerçi oda bir haz ama ? İşte bunu dedeniz dikmişti,meyvalarını sizler yiyorsunuz.:diye konuşacaklar..

Romantik 08-11-2009 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 529151)
Sevgili Arkadaşlar, 20 senede meyva alma doğruysa ancak torunlarmı meyva yiyecek? Gerçi oda bir haz ama ? İşte bunu dedeniz dikmişti,meyvalarını sizler yiyorsunuz.:diye konuşacaklar..

Sayın sındırgılı,

Liçi den 20 senede meyve alma olayını ilk kez sizden duyuyorum. Tahminlerime göre aşılı fidanlar 2-3 yaşlarında, Aşısız fidanlar ise 4-6 yıl arası meyve verebilir.

20 sene olayı doğruysa, hiç uğraşmam, direk meyveli fidanlarını getiririm.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025