![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Musti, sizin fotoğraf taki fiderinize benziyor benimkiler de ancak bir tanesini viyolden çıkardım teneke saksıya aldım; çıkarırken kazık kökü ucundan koptu herhalde bundan etkilenmiş olacak ki bir yaprak kaldı, diğerleri kurudu. Diğerlerini de şaşırtmaya çekiniyorum. Şimdi beklemedeyim. Tohumlardan bir bölümünü kışın aralıkta ekmiştim. Soğuk ortamda üstü örtük olarak kaldı mart ayında üstünü açtım bu durumdaki bardaklara ektiğim tohumlardan çimlenen hiç olmadı. İlkbaharda ektiklerim çimlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Sn nariçi çimlerin boyu 5cm geçmeden şaşırtmak lazım, kazık kökleri uzun oluyor.Fideleri ayırırken küçük maket bıçağı ile bitkinin etrafını dikey olarak kesip toprağı ile beraber çıkarıyorum. Kışın tohum ekmedim kışı buzdolabında geçirdiler.Mart ayında ektiğim tohumlardan fideler çıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sn nariçi bitkilerinizin şaşırtma zamanı gelmiş.Toprağı torf veya karışımı olsaydı işiniz daha kolay olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar paketlerinizin bir kısmını dün bir kısmını bugün gönderdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Sayın Musti çok teşekkürler. Öğleden sonra elime ulaştı hemen saksısını büyüttüm. Paket çok profesyonelce olmuş. Nerdeyse paketin içine çelik barda koyacakmışsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Memnun oldum sn.copur_09 güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın musti, sizin fidelerin gövdeleri kahverengi, benimkiler değil neden acaba? Üç tanesi duruyor, diğerlerini büyük poşetlere aldım. Bazılarının kazık kök uçları koptu, bakalım başarı şansı ne olacak! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sn nariçi bitkiler hiç gölge görmedi yağmur suyu ile toprağını (torf ve toprak torf karışımı)devamlı nemli tuttum başkada birşey yapmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
sayın Musti göndermiş olduğun Aronia fidesi için teşekkürler. Saksıdaki yerini aldı hatta ilk yaprak sürgünü bile verdi bakalım Karadeniz Filyos nehri toprağı gojilerde olduğu gibi bunda da süper büyüme yapacakmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Aronia yetiştirilmesi zahmetli bir bitki değil.Çeşitli toprak ve iklimde yetiştirilebilinir. Yinede farklı yerlere bitki gönderdim bakalım, bekleyip göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlarını 10-03-2009 ektiğim saksıdaki Aronia fidelerim ve olgunlaşmış meyveler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sn.denizakvaryumu Bitkiler kışı saksıda geçirecekler bakımı kolay oluyor, büyüdükçe uygun budamayla saksıda da rahatça yetiştirilir.Zaten meyve veren bitkilerde şu an saksıdalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bu sezon toplanan meyveler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah. "Aronia giren eve, doktor girmez" miş. Saksıda bu kadar verimli ise bahçede nasıl olur kimbilir? ![]() http://www.extension.iastate.edu/acr...9/almar09.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sanıyorum değerini geç anlayacağımız meyvelerden biride Aronia. Tad olarak buruk bir tadı var.Ekşi-tatlı veya acı bir tadı yok.Diğer üzümsüler gibi her türlü şekilde kullanılabilinir egzotik bir meyve.Bence şifa kaynağı olarak tüketilmeye değer.Yetiştirilmeside çok zor değil.Saksıda uygun budama ile mümkün ve çok verimli.İki büyük saksı 750Gr meyve verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Benimkiler daha olmamış.Yazın seyahatler dolayısıyle ihmal ettim.Meyvalar olgunlaşıp topladıktan sonra güzel bir budama şart oldu. Budanan dallarda çelik için sevgili Cengize gönderilecek.Umarım bu bitkide goji gibi değerini bilenler arasında hak ettiği yeri bulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sındırgılı meyveler şu ana kadar olgunlaşmış olması lazımdı.Saksıdaki bitkileri düzenli sulamak gerekir, arada gübre şerbeti ile sulanması iyi oluyor.Benim bitkinin yaprakları azalıp dökülmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
arkadaşlar merhaba.. aronia bitkisinin meyvasına veya budama yapan arkadaşların çeliklerine talibim....gönderebilecek arkadaş varsa sevinirim.. şimdiden teşekürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
http://www.burntridgenursery.com/fru...t=37&parent=28 Birgün Türkiye'de de bu çeşitleri bulabileceğiz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
29 Ekimde Sapancaya giderken Demir Fidancılığa uğradım, ellerinde kalan son Aronia melanocarpa'yı aldım. Sapancaya götürüp toprağa aldım. Üzerinde kurumaya yüz tutmuş meyveleri vardı. Bir kısmını kendim için alıkoydum bir kısmınıda üç sitesevere söz verdim. Biraz'da yine bir sitesevere verdim. Fotoğraflarını ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Elimdeki fidan çok ilginç. Ben birazcık boy atsın diye geniş ve derince bir saksıya aldım ama hazret yanlamasına büyükmekte inatçı. Dip sürgünlerinden bol bol çelik alacağım bu gidişle. Bununla da yetinmeyip köklerden biri yüzeye doğru kavis yaparak tomurcuklandı. İlginç olmaya başladı doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
"Rusya eskiden 6.000 hektar Aronia melanocarpa yetiştirdi - şimdi bıraktı. Kapitalist şartlar altında ilaç satmak gerekiyor. İlaç ile iyi para kazanıyorlar üstelik sigortalar ödüyorlar. Aronia yaygın olduğu zaman meyva suyu vatandaş ödeyecek ve maalesef kimse hastalanmıyacak ! " Bu konu geçmiş sayfalarda kaldı ama önemli... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Sevgili arkadaşlar, Bir dostum şifa versin diye yurt dışından dondurulmuş aronia meyvesi getirmiş. Meyvenin içindeki tohumlar sert değil. Mart ayına kadar bekleyip torfa dikmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz Dondurulmuş olması yohumların çimlenebilme özelliğine zarar verir mi ? Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|