![]() |
|
![]() |
#482 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Selam arkadaşlar.Ben Girne 'de yaşıyorum, birkaç ay önce bir arkadaşımın eşi bana 2 adet avakado çekirdeği verdi.İkisini ayrı 30 cm kaplara torfa ektim, birkaç hafta sonra 50 cm lik saksılara alırken birinin çürüdüğünü farkedip attım.Filizlenen digerini saksıya 25 cm kadar derine ektim.Bir ay kadar sonra ilk yaprağı gördüm.Şu anda 3 aylık ve 40-45 cm boyunda.Torfu hergün suluyorum ve güneşte duruyor, yaprakları çok parlak ve sağlıklı görünüyor.Ne çeşit gübre kullanmalıyım bilen varsa lütfen yardımcı olsun.Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Avakado Ağacım
Selamlar bahsettiğim ağacın resmi budur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Bonsai Kardeşleri
Giriş Tarihi: 25-08-2007
|
avakadoma yardım?
avakadomun sitede anlatılanları görmeden çok önce çimlendirmiştim boyu yaklaşık 30 cm ve mayıs ayında kürdanlayıp çimlenmesini bekledim, haziran ayında ise toprağa saldım çok güzel gelişti.. kızıl yaprak çıkarmadan büyüyordu ve (cehalet sonucu) yağmurlama yapıoyorum fakat bitkim bundan mutsuz gibi görünmüyordu toprağı ise gezi sırasında babamların (canlı) bi ağacın içinden çıkardığı güzel bi topraktı. tatile gittikten sonra sanırım sulama işlevim çalışmamış o yüzden yapraklarının çoğu nemli ama kahverengi bi görünüm almıştı bazılarını budadım bi kaç tanesini resimlerini çekmek için bıraktım ama bazıları ise hala hayattaydı sizin için resimlerini çektim (fakat pek net değiller daha iyi makina bulabilirsem halledicem) hepsinin üstüne durumlarını açıklıcam ki anlaşılır olsun ![]() saygılar şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Bonsai Kardeşleri
|
bu bitkimin dıştan görünüşü gördüğünüz üzere bazı yapraklarım kahverengi bi şekilde bunlar budamadığım kahverengi yapraklar onu yeterince büyük bi saksıya aldımmı bilimiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Bonsai Kardeşleri
|
ayrıca yeni sürgünler de vermekte ama bazı yapraklarım da kahverengi benek gibi kuruluklar var bazılarının uçları ise çok fazla sulamaktan kaynakladığını düşündüğüm yanık gibi kurumalr var... yardımlar ve yazılan tüm yorumlar için şimdiden teşekkür ederim saygılar... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Avokadom yokluğumda kötüleşmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-09-2007
|
selamlar
mersinden katılıyorum,avakado hakkında bir fikrim yok idi.mevyesini yemek için aldık.benim bitki sevmem nedeni ile boş buldugum saksıya çekirdegini ya tutarsa düşüncesi ile yerleştirdim.ve şu an bir avakado ağacım var tam ağaç olmasada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Selamlar herkese aslında sadece "Avakado " hakkında bilgi arıyordum. sizin sitenize takıldım. Artık böyle bir grubun üyesi olduğum için mutluyum. ben doğa sevdalısı biriyim.yetiştirmeye çalıştığım bitkilerle konuşur onlaral sohbet eder ve hatta bazen severim onları. benimle benzer duygulara sahip bir topluluk bulduğuma seviniyorum.tekrar merhaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
İlk avokado yetiştirme denemem başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu sabah, Alanya'dan getirip de buzdolabında unutarak çürüttüğüm avokadonun çekirdeğini oksijenli suya koydum. Bu oldukça iri bir çekirdek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2007
|
3 sene önce avakado yiyen annem içinden çıkan çekirdeği evde saksıya dikmişti.Resimdeki göründüğü gibi olunca da bahçeme diktim,kışın üzerini naylonla örterek büyüttüm.Şu an iki metre boyunda ve çok gelişti,kökünden kardeşlenme yaptı.Kışın tekrar üstünü örteceğim.Aşılama nasıl yapılacak,bilgisi olan varmı.Samsunda olduğum için sanırım tek fidan bu.(coyote fotoğrafındaki gibiydi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-10-2007
|
tugrul bende mersindenim avakado fidesi alıcamda 2 tane yardımcı olabilir msin bu konu hakkında? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2007
|
bende avakado fidanı var adanada yetişkin agacı var aşılı ve aşılı olmayanı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Yeni Üye
|
ayrıca tohum ekimi için kurdana falan gerek yok...tohumun uc kısmı aşşşa gelecek dik olarak ekilecek 10 cm derinlşik yeterli..ayrıca pepino konusunda bilgi almak isteyen arkadaş vrsa konuşabiliriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili pepino 01 aramıza hoşgeldiniz. Lütfen önce burada kendinizi tanıtın ve daha sonrada buraya ve buraya uğrayın. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Yeni Üye
|
benn adanadan mustafa...avakado yetiştirmek için çok zahmete gerek yok..cekirdegini dik şekilde 10 cm derinlikte ekilirse çimlenir...bende fidanı var ayrıca aşılı olanın yanında yabani olanı olmasa meyva verme ihtimali oldukca zayıf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2007
|
merhaba, ben ilkbahar aylarında(hangi ay olduğu aklımda değil) avakado almıştım.Yedikten sonra çekirdeğini bahçeme ekmiştim.Temmuz ayında filiz verdiler ama kısa süre sonra, kurumak üzereyken bahçemin duvarlarını yükseltirken ustalar ezmişti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Benım de avakadom öldü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
|
Ablam bir kaç ay önce avokado tohumu çimlendir tam sana göre demişti. ![]() Az önce ben de okuduklarıma dayanarak tohumu çimlenmeye bıraktım. ![]() ![]() Nevsune, avokado tohumunda çimlenme başladı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Pardon daha bugün gördüm yazını. Vallahi çöpte başladıysa çimlenmeye bilmem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2007
|
Merhabalar adım ilkay; ben de burdaki bilgilere dayanarak yaklaşık 1,5 ay önce aldığım bir avakadoyu çimlendirmek üzere suya koymuştum. 3 hafta önce çatladı, yaklaşık 1 haftadır da çimleniyor. benim çekirdeğim sürekli altında kalorifer peteği bulunan bir cam kenarında. haftada 2-3 kez suyunu değiştirip arada bir de suyuna oksijenli su damlattım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Bence avakado çimlendirmede en önemli formül sabır;Çünkü, oda sıcaklığında ve ışıklı bir ortamda sıradan bir çiçek saksısına dikilen avakado çekirdekleri dikildikten yaklaşık 2 ay sonra fire vermeden fideye dönüşüyor.(Tarafımca tecrübe edilmiştir.) Çimlendirme için özel bir işleme gerek yok. Mangoda ise durum farklı, saksıya diktiğim mango çekirdekleri her defasında çürüdü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
Gemide çalışırken, kamaramızın çiçegiydi avakado hep suda büyütürdük, büyüyünce adalarda bir yere eker, yenisini yapardık. Yanlız biz tohumu baş aşagı deyil, yanlamasına yarıya kadar suya batacak şekilde, aynı kürdan yöntemiylen yapardık. Kimisi geç kimisi erken köklenirdi, ama köklenirdi. ![]() ![]() Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Yeni Üye
|
resimleri göremiyorum ![]() Sanırım iş yerinde olduğum için açılmıyor... Bende en kısa zamanda fotoğraflarını koymayı düşünüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Yeni Üye
|
Suda beklettiğim avakadolar yaprak vermek üzere... Acaba ne zaman toprağa almalıyım, yardım ederseniz sevinirim. Bayrama gitmeden önce ekmeyi düşünüyorum, kökü büyük bir kola bardağına sığmıyor artık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
avakado
arkadaşlar avakado ağacı çekirdekten yetiştirildiğinde meyve verirmi şayet vermez ise aşılamak için aşısını nereden temin edebilirim şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|