agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni161Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-05-2007, 11:21   #1
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Ooni hoşgeldiniz aşağıdaki başlığa uğramanızı rica ederim.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2126

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2007, 15:47   #2
Yeni Üye

bitkisel yaşam's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2007
Arkadaşlar selam...
Avakadomun son halleri.Artık bitkimi bahçeye ekicem..Çünkü köklere hakim olamıyorum.Saksının altından dışarı uzuyor...

Eklenen Resimler

bitkisel yaşam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2007, 23:23   #3
Yeni Üye

ooni's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Unhappy

Meraktan kurtuldum ,benim ağacım,da resimdekinin aynısı.

ooni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2007, 18:38   #4
Yeni Üye

bitkisel yaşam's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2007
ne güzel.Faydalı olmuş fotolar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ooni Mesajı Göster
Meraktan kurtuldum ,benim ağacım,da resimdekinin aynısı.

bitkisel yaşam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 00:55   #5
zelig

Giriş Tarihi: 05-06-2007
avokado

yediğim avokadoların çekirdeklerini ekme gibi bir alışkanlığım vardı. fakat hepsi boyu 30 cm'ye eriştikten sonra ölüyordu. bir gün bir tanesi 30 cm'yi geçti. durmadı, 50 cm oldu. 1 m oldu, yaprakları el ayası kadar büyüdü. boyu uzamaya devam ettikçe üstten yaprak döküp alttan çıkarmaya başladı. şu anda sanırım 2,5 m civarı. ama esas mesele boydan gelişmesine rağmen gövdesi süper ince kaldı. ancak çubuklarla tutturabiliyorum yoksa yere kadar eğiliyor. gövdenin en kalın yeri 1 cm çapında. şimdi yaprakları da kalmadı. neyse ki eski yaprakların yerinden yeni yapraklar çıkarmaya çalışıyor, hatta bir tanesi dal bile oldu. ama yapraklar fazla dayanmıyor. bir arkadaşımda daha rastladım,onunki tipik ağaç formuna gelmişti. benimki 15 cmlik küçük bir saksıda uzun zaman kaldı ondan mı acaba? şimdi saksıyı büyüttüm biraz, umutla bekliyorum.bir de budamam gerektiğini söylemişlerdi, tabi yanlış bir yerden keserim korkusuyla kıyamadım. acaba bana önerebileceğiniz bir yol var mı?

zelig Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 01:13   #6
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zelig Mesajı Göster
Yediğim avokadoların çekirdeklerini ekme gibi bir alışkanlığım vardı. Fakat hepsi boyu 30 cm'ye eriştikten sonra ölüyordu. Bir gün bir tanesi 30 cm'yi geçti. Durmadı, 50 cm oldu. 1 m oldu, yaprakları el ayası kadar büyüdü. Boyu uzamaya devam ettikçe üstten yaprak döküp alttan çıkarmaya başladı. Şu anda sanırım 2,5 m civarı.

Ama esas mesele boydan gelişmesine rağmen gövdesi süper ince kaldı. Ancak çubuklarla tutturabiliyorum yoksa yere kadar eğiliyor. Gövdenin en kalın yeri 1 cm çapında. Şimdi yaprakları da kalmadı. Neyse ki eski yaprakların yerinden yeni yapraklar çıkarmaya çalışıyor, hatta bir tanesi dal bile oldu. Ama yapraklar fazla dayanmıyor. Bir arkadaşımda daha rastladım,onunki tipik ağaç formuna gelmişti.

Benimki 15 cmlik küçük bir saksıda uzun zaman kaldı ondan mı acaba? Şimdi saksıyı büyüttüm biraz, umutla bekliyorum. Bir de budamam gerektiğini söylemişlerdi, tabi yanlış bir yerden keserim korkusuyla kıyamadım.

Acaba bana önerebileceğiniz bir yol var mı?

Hoşgeldiniz..

Sanırım bu başlık ilginizi çeker.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...hlight=avokado

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 02:41   #7
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
Galeri: 3
Hımmm bunca ilginç deneyimi okuyupta denememem ayıp olacak.En kısa zamanda sevmesemde sadece tohumu için birkaç tane avakado almam lazım .Denemeye başlıyorum hadi hayırlısı.Ananası yetiştirdim herhalde bunuda başarırım gibi geliyor.

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 13:39   #8
zelig

Giriş Tarihi: 05-06-2007
sevgili benben1967,
avokado yetiştirmek için iki yöntem var. biri çekirdeği şişko kısmı altta kalacak şekilde yarısına kadar saksıdaki toprağa gömüp düzenli sulamaya başlıyorsunuz. ortalama 2-3 hafta sonra ortadan ikiye ayıracak bir sınır oluşuyor ve bu sınırdan ayrılmaya başlıyor. ve bu ayrılan yarıktan size bir bebek filiz veriyor. bir diğer yöntem ise çimlendirmek. üç tane kürdanı eşit aralıklarla çekirdeğe batırıp dibinin yerle temasını kesiyor ve bu kürdanların üzerinde durabilecek hale getiriyorsunuz.(bununla ilgili daha ayrıntılı ve doğru bilgiyi ingilizce biliyorsanız internette kolaylıkla bulabilirsiniz). ve çekirdeği yarısına kadar suya koyuyorsunuz. bir süre sonra köklenmeye başlıyor. köklenme olduktan sonra saksıya ekebilirsiniz. ben filiz verdikten sonra pörsümeye başlayan çekirdek parçalarını olduğu gibi bıraktım, zira köklere bağlı kalıyor bu parçalar. ilk denemede tutmazsa hayalkırıklığına uğramayın. bol bol avokado yemeye devam edin derim hem kansere karşı korur, hem de kendisinden harika dip soslar yapılır.

zelig Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 16:13   #9
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
Galeri: 3
zelig ilgin için teşekkür ederim ,yazdıklarınız işime yarayacak ,zira forumda ordan oraya bakacağıma hepsi tek bir yazı içinde oldu.Tekrar teşekkür ederim

Her iki yöntemide denemeyi düşünüyorum ,şöyle 4-5 tane avakado alıp hepsini değişik yöntemlerde ekeyim .Bakalım ilk hangisi çıkacak.Ama öncelikli olarak benim gidip avakado almam gerekiyor

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 17:12   #10
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Benim avokado çekirdeğim suya yatalı yakında 1 ay olacak, tıs yok. Hadi kızım diye gayret de veriyorum ama boşuna. Artık beklemeyeceğim, 1 saate kadar saksıya geçiriyorum. Belki orayı daha çok sever.
Toprağa geçirdikten sonra güneşli bir yere mi koysam acaba?

Eklenen Resimler

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2007, 20:46   #11
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Avokado fidanım 1 yaşında.Alttaki yaprakları aşağıya doğru.Filizlerde ve yakın yapraklarda birşey yok.6.sayfada okudum ama emin olamadım bir türlü acaba avokadomda solgunluk hastalığı mı var?

Eklenen Resimler

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2007, 16:55   #12
Ağaçsever

apo9816's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2005
Arkadaşlar Ben Avakadoyu çimlendirdim Fakat Böyle Yapmamiştim. Bunda 4 Sene önce Avakado çekirdeğini Direk Saksiya Toprağin Içine Diktim. Ve çimlendi Bayada Büyüdü Neredeyse 40 Cm Cicari Oldu Fakat Bulunduğumuz Bölge Soğuk Olduğu Için Don Vurdu. Ve Kurudu.

apo9816 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 00:18   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Arkadaşlar bende aynı burada gördüğüm gibi kürdanla tutturma modelini denedim, ancak tam üç ay durmasına ragmen hiç hareketlenmedi. Bende beklemekten sıkılıp toprağa gömdüm bir hafta kadar önce iki gündür ayrılmaya başladı galiba canlanıyor iyi ki atmamışım...

A.Şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 14:10   #14
Yeni Üye

spring's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2007
iki üç ay önce kökü kırılan avakado çekirdeğimin şimdiki hali :)

2-3 ay önce bardak içinde kürdan yöntemi ile avakado çekirdeğimi yetiştirmeye başlamıştım, birgün suyunu değiştirirken elimden düştü ve kök kırıldı Atmaya kıyamadım ve bahçemde bir saksıya ektim, havaların ısınması ile bir baktımki iyice yeşermeye, dallanmaya budaklanmaya başlamış Nasıl heyecanlı bir duygu anlatamam
Hergün bir iki santim uzuyor gibi. Sormak istediğim sorular şöyle;
1.Böceklerin kemirmemesi için ne önerilir?
2.Şimdiden daha büyük bir saksıya geçmelimiyim?
3.Kış geldiğinde ne olacak? Ev ortamında nasıl yetişiyor?

Saygılar
Teşekkürler

Eklenen Resimler

spring Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2007, 13:12   #15
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Evde sürekli uzamaya başaladığından benim avakadoyu Ege Üniversitesi Botanik Bahçesine verdim.

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2007, 21:07   #16
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Benim avokadom bu halde ve evin içinde tavana gelince bağışlayacağım herhalde birilerineBu garibim büyürken koltuk almadan haberim yoktu.

Eklenen Resimler

Eski 09-07-2013, 14:28   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-07-2013
bence bağışlama mevya vermiyorsa bile yaprağı böbrek taşına ve zayıflamaya iyi geliyormuş

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster
Benim avokadom bu halde ve evin içinde tavana gelince bağışlayacağım herhalde birilerineBu garibim büyürken koltuk almadan haberim yoktu.

seydiaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 01:18   #18
Ağaçsever

Özgür Ayata's Avatar

Giriş Tarihi: 18-08-2007
Selam arkadaşlar.Ben Girne 'de yaşıyorum, birkaç ay önce bir arkadaşımın eşi bana 2 adet avakado çekirdeği verdi.İkisini ayrı 30 cm kaplara torfa ektim, birkaç hafta sonra 50 cm lik saksılara alırken birinin çürüdüğünü farkedip attım.Filizlenen digerini saksıya 25 cm kadar derine ektim.Bir ay kadar sonra ilk yaprağı gördüm.Şu anda 3 aylık ve 40-45 cm boyunda.Torfu hergün suluyorum ve güneşte duruyor, yaprakları çok parlak ve sağlıklı görünüyor.Ne çeşit gübre kullanmalıyım bilen varsa lütfen yardımcı olsun.Şimdiden teşekkürler.

Özgür Ayata Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 14:22   #19
Ağaçsever

Özgür Ayata's Avatar

Giriş Tarihi: 18-08-2007
Avakado Ağacım

Selamlar bahsettiğim ağacın resmi budur.

Eklenen Resimler

Özgür Ayata Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2007, 12:48   #20
Bonsai Kardeşleri

canerbull's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2007
avakadoma yardım?

avakadomun sitede anlatılanları görmeden çok önce çimlendirmiştim boyu yaklaşık 30 cm ve mayıs ayında kürdanlayıp çimlenmesini bekledim, haziran ayında ise toprağa saldım çok güzel gelişti..
kızıl yaprak çıkarmadan büyüyordu ve (cehalet sonucu) yağmurlama yapıoyorum fakat bitkim bundan mutsuz gibi görünmüyordu
toprağı ise gezi sırasında babamların (canlı) bi ağacın içinden çıkardığı güzel bi topraktı.
tatile gittikten sonra sanırım sulama işlevim çalışmamış o yüzden yapraklarının çoğu nemli ama kahverengi bi görünüm almıştı bazılarını budadım bi kaç tanesini resimlerini çekmek için bıraktım ama bazıları ise hala hayattaydı sizin için resimlerini çektim (fakat pek net değiller daha iyi makina bulabilirsem halledicem) hepsinin üstüne durumlarını açıklıcam ki anlaşılır olsun

saygılar şimdiden teşekkürler...

canerbull Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2007, 12:54   #21
Bonsai Kardeşleri

canerbull's Avatar

bu bitkimin dıştan görünüşü gördüğünüz üzere bazı yapraklarım kahverengi bi şekilde bunlar budamadığım kahverengi yapraklar onu yeterince büyük bi saksıya aldımmı bilimiyorum Name:  Görünt117.jpg
Views: 8932
Size:  25.9 KB

Eklenen Resimler

Eski 29-08-2007, 12:58   #22
Bonsai Kardeşleri

canerbull's Avatar

ayrıca yeni sürgünler de vermekte ama bazı yapraklarım da kahverengi benek gibi kuruluklar var bazılarının uçları ise çok fazla sulamaktan kaynakladığını düşündüğüm yanık gibi kurumalr var...

yardımlar ve yazılan tüm yorumlar için şimdiden teşekkür ederim saygılar...
Name:  Görünt120.jpg
Views: 9005
Size:  21.2 KB

Name:  Görünt119.jpg
Views: 8956
Size:  18.0 KB

Name:  Görünt121.jpg
Views: 8911
Size:  21.6 KB

Eski 07-09-2007, 20:45   #23
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Sevgili canerbull, avakadonun yaprakları aşırı güneşten yanmış ve muhtemelen bir miktarda susuzluk çekmiş görüntüsüne sahip. kendisini düzeltecektir kışın soğuklardan koru olur mu...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2007, 00:39   #24
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Avokadom yokluğumda kötüleşmiş . Tepeden iki karışta bulunan yapraklar tamamen kurumuş ve o kısımdaki gövde buruşmuş. Yan dallarda sorun yok. Sanırım eşim az su vermiş. Acaba tepesinden kessem olur mu? Teşekkürler

Eski 06-10-2007, 10:38   #25
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
İlk avokado yetiştirme denemem başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
Bu sabah, Alanya'dan getirip de buzdolabında unutarak çürüttüğüm avokadonun çekirdeğini oksijenli suya koydum. Bu oldukça iri bir çekirdek.

Eklenen Resimler

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2007, 11:02   #26
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

İsfutu ve Saim Bey aramıza hoşgeldiniz.
Önce buraya uğrayın lütfen.

Eski 31-10-2007, 23:40   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-10-2007
bende avakado fidanı var
adanada yetişkin agacı var aşılı ve aşılı olmayanı

pepino_01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2007, 23:43   #28
Yeni Üye

ayrıca tohum ekimi için kurdana falan gerek yok...tohumun uc kısmı aşşşa gelecek dik olarak ekilecek 10 cm derinlşik yeterli..ayrıca pepino konusunda bilgi almak isteyen arkadaş vrsa konuşabiliriz

Eski 01-11-2007, 00:37   #29
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Sevgili pepino 01 aramıza hoşgeldiniz.
Lütfen önce burada kendinizi tanıtın ve daha sonrada buraya ve buraya uğrayın.

Teşekkürler

Eski 03-11-2007, 21:56   #30
Yeni Üye

benn adanadan mustafa...avakado yetiştirmek için çok zahmete gerek yok..cekirdegini dik şekilde 10 cm derinlikte ekilirse çimlenir...bende fidanı var ayrıca aşılı olanın yanında yabani olanı olmasa meyva verme ihtimali oldukca zayıf

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025