![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi guava olduğu kesin iki farklı ağacım oldu. Birinin yaprakları parlak ve beyaz çiçek açıyor (Strawberry Guava). Diğerinin yaprak yuzeyi damarlı ve alt yüzü hafif tüylü ( Psidium Guajava )Çiçeğini görmedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
|
Benim de çilek guavaları ekeli iki buçuk ay oldu çimlenme süresi değişiklik gösterebilir diyordu ama bir kaç yerde 4 ay olarak okudum bir de tam olarak anlayamadığım karışık bir süreçten bahsediliyordu domuzların yemesi ve ondan sonra devam eden bir süreç ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah.Ne güzel açmış.Benimki daha yeni filiz veriyor.Yaprağa çalışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Çilek guava daha çok hoşuma gitti tohum işi biraz zor galiba sanırım hayvanlar yedikten sonra artıklarından çıkan tohumlar kolay çimleniyormuş yani sizin tohumlardan istesek bile biraz uzun sürecek gibi gözüküyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hangi hayvanın sindirim sisteminden geçireceğiz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
çilek guava gerçekten çok güzel tam çiçek alma sezonunu kapattım derken bak yeniden açıyorum neyse(gerçi bahçede yer kalmadı ama) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Deneriz, mevsim ve yöntemini araştıralım, çelikten çoğaltırız, hiç bir mahlükata ve onun sındirim enzimlerine de ihtiyacımız olmaz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Çok bereketli bir meyve STRAWBERRY GUAVA ( ÇİLEK GUAVASI ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
evde uğraşıp çimlendiremediğim guavalar, köyde kazara toprağa düşenler çimlenmiş çok enteresan köyde don falan pek olmuyor ama adana ya göre soğuk bir yer havalar soğumaya başlayıncaya kadar kalsa oradan söküp büyükçe bir saksıya eksem sıkıntı olur mu acaba teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sarı guava nın çiçekleri, umarım meyve oluşumunada geçer ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
merhaba, ben yillar once Guney Amerikada yedigim guavalarin tadini unutamiyorum, cok, cok guzeldi. Meyve sular da muhtesem, ama benim yedigim su resimdeki gibi olanlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Taze meyveside, meyve suyu da çok güzel, ben mevsiminde her hafta mutlaka alıyorum pazardan.Ayrıca kek yaparken içine koyarsanız müthiş bir aroma veriyor keke... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sayın Romantik, sizden bahar başında aldığım çilek guavam bol çiçek vermişti. Boyu şu an 50 cm civarında ve her dalda 3-4 meyve var. Meyve tutmasını hiç beklemiyordum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
Guava Fidanınızın bol çiçek açıp meyve tutmasına çok sevindim. Ülkemizde yetiştirilmeye çalışan Guava çeşitleri gerçekten çok güzel aromaya sahipler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|