![]() |
|
![]() |
#273 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Bendeki guavalardan bir tanesi olgunlaşmıştı, kopardık tadına kokusuna baktık, kavun gibi tatlı ve kokulu bir meyve. Kokusu meyvenin dışından da alınıyor yani; daha meyveyi kesmeden dışından mis gibi kokusu geliyor. tadı da mango ve kavun gibi aslında kendine has bir kokusu var çok lezzetli, ekşi bir meyve değil içi yumuşak çekirdekleri sert kabuklarıyla beraber yeniliyor, marketlerde satılsa alırım ve afiyetle yerim diyebileceğim bir meyve Düzenleyen cagatayyucel : 04-09-2011 saat 19:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
meksika cinsi veya sarı guava diye tahmin ettiğim fidanımı mart ayında ekmiştim. boyu şu anda 70-75 cm civarında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sarı guavamın 2 tane meyvesinden birisi olgunlaştı koparmak için Kızımın Ankaradan gelmesini bekliyoruz. ![]() Çilek guavamız Maşallahı var çok bereketliymiş, 1 haftadır hergün olanları kopartıp yiyorum. Fazla olgunlaşanlar saksının dibine dökülüyor. Tadınıda çok sevdik biz. Heyecanla sarı guavanın tadına bakmayı bekliyorum şimdi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Çilek Guavası, Seramızda yetiştirdiğimiz ve meyve alabildiğimiz ürünlerden biri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Meksican Guava 1 yaşında. meyve almak sanırım 2 sene daha beklemem gerekiyor.Önümüzdeki bahar budama yapsam mı yoksa meyve alana kadar hiç dokunmasam mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
yumurta kadar meyvede 432 adet cekirdek cikti. tadi guzel ama umarim bendeki fideler bu kadar cekirdekli olan cesitden degildir, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
*** arkadaslar.muğla fethiyede yasıyorum.guava yetiştirmek istiyorum ama hangi ayda dikileceği hakkında bilgiye ulaşamadım ve fidanını nerede alabilirim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ******... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2010
|
Mart-nisan dikim uygundur.Sitenin fidan-fide-çelik satış bölümüne girerek üreticilerle iletişim geçebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2010
|
Tohumları serin bi yerde muhafaza edebilirsiniz.Nisan mayıs aylarında torfa ekebilirsiniz.Güneşli ortamları sever,soğuk hava şartlarını sevmiyor kurumaya gidiyor 1 derecenin altında zarar görüyor.Saksıda da yetişiyor,meyve almanızda mümkün, havalar soğumaya başladığında gün ışığı gören sıcak bir yere alabilirsiniz.kırmızı guava diğerine göre soğuğa daha dayanıklı.Ancak iki bitki için şunu söylebilirim kar yağışlı bölgeler için açık alan(sera hariç) pek tavsiye edilmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Alıntı:
![]() Tadı nasıl acaba tarif edebilirmisiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
tadi bana cok ozel gelmedi, cekirdeksiz olan etli kisim elma gibi sert, ama o kadar sulu degil, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
/
|
sayın burakavı Osmaniye'nin neresine ekeceksin, soğuklara hassas bir meyve, seneye olgunlaşınca meyvelerden sana da ikram edeyim tohumlarını da ekersin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
/
|
sayın kazanlık, benim yediğim meyveler oldukça yumuşak ve sulu idi içinden de en fazla 30 tane çekirdek çıktı, yukarıdaki fotoğrafta da görülüyor zaten sizin guava sanırım farklı bir çeşit |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2010
|
Benim guavada da bol çekirdek çıkmıştı ![]() Ben guavalardan çıkan çekirdeklerin bir bölümünü camın önündeki çatıya ekmek kırıntılarıyla beraber güvercinlere verdim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Yeni Üye
|
sn.gülenmelek resimdeki çimlenen guavalar kaç günlük ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Sayın burak avı net bir şey söyleyemeyeceğim ama 1,5-2 aylık vardır herhalde. Tohumları ektiğim zaman tarih yazıyorum da şaşırtırken o tarihi not almayı unutuyorum maalesef. Yavaş gelişiyorlar, belki benim bakım şartlarıma bağlı olabilir bu durum. Sayın Virtue öyle güzel görünüyor ki meyve ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Yeni Üye
|
Sarı Guava
Mersinden getirtiğim sarı guava tohumlarımın 4 tanesini üniversiteye getirdim yurtta kardeşimle beraber önce havlu peçetenin arasında çimlendirdik daha sonra bardağa aldık, 8 günde havlu peçete arasında çimlendi daha sonrada 10 günde bardağın içinde durdu yaklaşık 20 günlükler... şimdi keyifleri yerinde....( memleketten getirdiğim alman marka torf ta duruyorlar) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Guava,
Alıntı:
Hala cevap alamadım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2011
|
merhaba arkadaşlar. Bende Yurt dışından guava ve sapodilla getirtim. şu anda saksıda ve baya küçük. Ama satıcım cins olarak egytian guava olarak verdi. Bilginiz var mı bilmiyorum. resimleri ekde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Sarı Guava bitkisinin yapraklarına göre daha koyu yaprakları var. Gövdeside çok ince kalmış. Sanırım güneş ve ışık istiyor. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Merhabalar elimde iki adet guava tohumu var çimlendirmek istiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşların tavsiyesini bekliyorum. (Daha önce hiç çimlendirmedim ve sadece iki adet var.) ayrıca elimde 6 adet gyubano tohumu var bu konudada yardımlarınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Adana da geçen sene guava mı içeriye almama rağmen yapraklarını döktü ve uç sürgünleri biraz kurudu. bende bu sene budama yaptım ve şimdilik gayet güzel sürgünler veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Merhaba efendim, Sanki kesim yerlerinde hayat varmış gibi, az sabır efendim. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|