![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2016
|
Benim sekizinci denemem bu sefer direkt toprağa diktim suyla uğraşmadan bu seferde yaprakları sararıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
|
Alıntı:
Soğuk depoda gelen ananasların nasıl bir muameleden geçtiği, soğuktan ne kadar etkilendiği, nereden geldiği ve rafta kaç gündür beklediği çok önemli faktörler. Ayrıca bu yapraklarına taktıkları etiketlerin bile zarar verdiğini gördüm. Yine de bendeki ananası önce suda köklendirmeye çalıştım, bir tarafı çürüdü. Sonra orayı kesip toprağa aldım. Bu haliyle netice verdi. Benim görüşüm suda çimlendirmek çürüme açısından çok riskli. Ayrıca ananası eve geldiği gün kesip yemeli, tacın alt yapraklarını yolup ters vaziyette iki gün kurumaya bırakmalı. Bu sırada ben (iğrenç gelebilir belki ama) alt gözdeye tükrük ve bal ile uygulama yaptım. Ve bence en önemlisi sabretmek! İmkanınız varsa gidin markete, nasıl olsa ananasların taçlarını kesip atıyorlar. Toplayın gelin, dikimini yapın büyük bir saksıya. Bütün yapraklar sararmadığı sürece şans var bence... Tohumdan çimlendirme ise neredeyse imkansız... En azından marketten gelen ananaslar ile. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2016
|
![]() Alıntı:
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim mclog |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-02-2016
|
Ben 4 . denemem de tutturdum sayılır toprakta köklenmeye başlamış. Aynı ananasın tohumlarınında 10 kadarınıda çimlendirmeyi başardım.Fotoları sizlerle paylaşırım yakın bir zamanda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
|
Alıntı:
Ananası nereden almıştınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Birgün arayla iki ananas aldığım için tam hatırlamıyorum.Bir tanesini carrefoursa dan almıştım. Taç kısmı bayaği uzundu.Bayağı suda beklettim alttan çürümeye baslayinca sansimi toprakta deneyeyim dedim umidim yoktu ama kok salmaya baslamis.Ananasin birinden 5.digerinden 15 kadar tohum çıktı.Koklendirme denemeleri yaza doğru yapılsa iyi olur.Kışın pek randıman alınamıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Birgün arayla iki ananas aldığım için tam hatırlamıyorum.Bir tanesini carrefoursa dan almıştım. Taç kısmı bayaği uzundu.Bayağı suda beklettim alttan çürümeye baslayinca sansimi toprakta deneyeyim dedim umidim yoktu ama kok salmaya baslamis.Ananasin birinden 5.digerinden 15 kadar tohum çıktı.Koklendirme denemeleri yaza doğru yapılsa iyi olur.Kışın pek randıman alınamıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ananas |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|