Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mclog
Maalesef Türkiye'ye gelen ananasların taçlarını tutturmak çok zor bir iş. En iyi ihtimalle 10'da bir. Ben şimdiye kadar yaptığım yirmi kadar denemede sadece bir tanesini tutturdum. Hala da deniyorum.
Soğuk depoda gelen ananasların nasıl bir muameleden geçtiği, soğuktan ne kadar etkilendiği, nereden geldiği ve rafta kaç gündür beklediği çok önemli faktörler. Ayrıca bu yapraklarına taktıkları etiketlerin bile zarar verdiğini gördüm. Yine de bendeki ananası önce suda köklendirmeye çalıştım, bir tarafı çürüdü. Sonra orayı kesip toprağa aldım. Bu haliyle netice verdi.
Benim görüşüm suda çimlendirmek çürüme açısından çok riskli. Ayrıca ananası eve geldiği gün kesip yemeli, tacın alt yapraklarını yolup ters vaziyette iki gün kurumaya bırakmalı. Bu sırada ben (iğrenç gelebilir belki ama) alt gözdeye tükrük ve bal ile uygulama yaptım.
Ve bence en önemlisi sabretmek! İmkanınız varsa gidin markete, nasıl olsa ananasların taçlarını kesip atıyorlar. Toplayın gelin, dikimini yapın büyük bir saksıya. Bütün yapraklar sararmadığı sürece şans var bence...
Tohumdan çimlendirme ise neredeyse imkansız... En azından marketten gelen ananaslar ile.
|
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim mclog