agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni14Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-12-2009, 22:00   #1
Ağaçsever

rehisbay17's Avatar

Giriş Tarihi: 01-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozbey Mesajı Göster
Sayın rehisbay, daha önce yapmayı tasarladığınızı belirttiğiniz sera'yı gerçekleştirmişiniz ve çok da güzel olmuş. Üstelik pepino yetiştirme konusunda vermiş olduğunuz bilgilerle, bir çok arkadaşın yararlanmasını sağlıyorsunuz. Ellerinize sağlık.
sn. özbey çok teşekkür ediyorum.
kendi bilgilerimden bir harf bile okuyanlara aktarabildiysem ne mutlu bana. bu yıl pepino yetiştirmeye yeni başladım. 2010 yılı için kafamda tasarladığım güzel bir plan var. uygulayabilirsem buradan sizlerlede paylaşacağım. şuan serada çelikler tuttu ve gelişiyorlar. nisan ayı sonunda tam dikim büyüklüğüne ulaşacaklarını tahmin ediyorum. buradaki bahçem küçük olduğu için köyde annemin özellikle pepinolar için ayırdığı çok büyük değil ama şuanki seranın 3-4 katı büyüklüğündeki alana pepinoları taşıyacağım. tabi görüntüleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. şuan için 120-130 tane fidem var nisan ayına kadar 400 ün üzerinde yatiştirebilirim ama yerim çok kısıtlı. hatta yetiştirdiğim fidelerden ikişer üçer komşulara dağıtıyorum yenilere yer açılsın diye.

rehisbay17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2009, 00:02   #2
Ağaç Dostu

ozbey's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rehisbay17 Mesajı Göster
sn. özbey çok teşekkür ediyorum.
kendi bilgilerimden bir harf bile okuyanlara aktarabildiysem ne mutlu bana. bu yıl pepino yetiştirmeye yeni başladım. 2010 yılı için kafamda tasarladığım güzel bir plan var. uygulayabilirsem buradan sizlerlede paylaşacağım. şuan serada çelikler tuttu ve gelişiyorlar. nisan ayı sonunda tam dikim büyüklüğüne ulaşacaklarını tahmin ediyorum. buradaki bahçem küçük olduğu için köyde annemin özellikle pepinolar için ayırdığı çok büyük değil ama şuanki seranın 3-4 katı büyüklüğündeki alana pepinoları taşıyacağım. tabi görüntüleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. şuan için 120-130 tane fidem var nisan ayına kadar 400 ün üzerinde yatiştirebilirim ama yerim çok kısıtlı. hatta yetiştirdiğim fidelerden ikişer üçer komşulara dağıtıyorum yenilere yer açılsın diye.
Sayın rehisbay, ben de bahçem de çiçekler için ve sıkışıkta olsa birkaç ağaç ve 2, 3 kök sebze için yer ayırabiliyorum. İnanın zaman, zaman ben de şehir dışında , bütçeye uygun, bir toprak parçası alabilsek ve organik tarım ve uygun tropik meyve ağaçları dikebilsem, diye düşünüyorum. Paylaşımlarınızı takipteyim. Kolay gelsin .

ozbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2009, 21:12   #3
Ağaçsever

rehisbay17's Avatar

pepinoların kış halleri

evet arkadaşlar bizim pepinolar maalesef tropikal meyve özelliklerini gösteriyorlar. profesyonel bir sera yapıp ıstma falandır her şeyini tam yaparsak kış üretimine devam edilebilir; ama benim edindiğim tecrübe, sadece sera naylonu ile etrafını örterek bu işin olmıyacağıdır. yanlış anlamayın fidanlar ölmüyor ama üzerindeki meyvelerin olgunlaşması çok uzun sürüyor. yaz şartlarında olsa ben bu meyvelerin tadına çokdan bakmam gerekirdi ama maalesed hala daha dalında yemyeşil öylece bekliyorlar. benim mantığım kışın fide yetiştirip yazın meyve toplamak.
hepinize iyi akşamlar.

Eski 18-12-2009, 20:12   #4
Ağaçsever

rehisbay17's Avatar

pepino tadı

arkadaşlar dün akşam ilk defa pepino meyvesinin tafına bakma şerefine nail oldum. tabi kendi bahçemden değil, bir arkadaşım getirdi sağolsun. hani o mis kokulu kavunlar vardırya kokusu çok benziyor, tadı ise o kavunların hafif olgunlaşmış şekli gibi ama fenada değil.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025