Konu: Pepino
View Single Post
Eski 23-10-2009, 23:13   #6
rehisbay17
Ağaçsever
 
rehisbay17's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 37
deneme

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi godofwar Mesajı Göster
Merhaba sayın reisbay17,

Sanırım dışarıda yetiştiriyorsunuz? Isıtmayı nasıl yapıcaksınız aşı donlarda ? aşırı soğuklara donlara hassas bir bitki. Donlarda bitki ölme riski var şuan bitkileriniz iyi . Yani önümüzdeki aylarda sizi zor günler bekliyor. Bence budama yaptıklarınız ile çelik alarak üretip tüğlere koyup soğuktan korunmalarını sağlıyabilirsiniz veya saksıdada yetiştirip aşırı soğuklarda sıcak ve güneş gören bir yerede koyabilirsiniz. Gerçi sizde biliyorsunuzdur iklim isteklerini.
öncelikle ilginize çok teşekkürler.
evet soğuklara karşı dayanıksız bir bitki olduğunu biliyorum ama bu yıl deneme tecrübe üretimi yapıyorum. yan yana iki su borusuna tutturduğum pepinoların üzerini u şeklinde kıvırdığım 8 lik çubuk demirler ile küçük sera gibi örteceğim. birkaç saksı eve alacağım, birkaç saksıda komşumun yeni yaptırdığı pencerelerinin takılı olduğu ama henüz taşınmadığı evinin güneş gören odasına koyacağım. hatta bir iki kökde bahçede açıkta bırakmayı düşünüyorum. soğuğa ve dona dayanamazlar biliyorum ama dediğim gibi denemek istiyorum; hangi şartlarda daha iyi bir üretim olacak. veya kış şartlarını hangi şekilde enaz hasarla atlatabilecekler.
fidan sayısı biraz fazla olursa eve almak sorun olacak, şu an için büyük bir serada yapamıyacağım için böyle bir yol seçtim.

rehisbay17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön