agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni247Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-02-2009, 18:22   #10
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bari Mesajı Göster
Yetiştirmeyle ilgili ilk paragraflarda tohumdan yetiştirilme pek tercih edilen bir yöntem değilmiş. Zaten tohumların ömrü 4-5 gün kadarmış meyveden çıktıktan sonra. Tohumdan yetişen fideler 5-12 yıl arası meyve veriyormuş, 25 yılı bulduğuda oluyormuş. Çelikle üretimde % 80 başarı oranı yakalanıyormuş. En başarılı air-layering yöntemiyle yapılan üretimlerde 2-5 yıl arası ürün alınabiliyormuş. Kısaca öğle arası üretimle ilgili bu kadar okudum, kusura bakmayın uygun zamanımda çevirebiliirim...
Sayın bari ilginize teşekkür ediyorum.

Tohumdan yetiştirilmesinin tercih edilmemesinin sebebi tohumların ömrünün 4-5 gün olması. Kuruyan tohumlar çimlenme özelliğini kaybediyor. Ya tohumdan çıkarılır çıkılmaz dikilecek **** meyvesinin içinde kalacak çimledirmeye alıncağı zaman meyvesinden çıkarılacak.
Benim geçen sene çimlendirdiğim tohumlar meyvesinin içinde kurumuş şekilde gelmişti bana. O yüzden çimlendirmede fazla bir problem çekmedim.
****** tohumdan çıkan çöğürlerin 5-12 arası meyve veriyorsa yurt dışından aşı kalemi veya aşılı bir fidanı temin edilirse Liçi üretimide büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

ENERJİİ beğendi.
Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025