Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bari
Yetiştirmeyle ilgili ilk paragraflarda tohumdan yetiştirilme pek tercih edilen bir yöntem değilmiş. Zaten tohumların ömrü 4-5 gün kadarmış meyveden çıktıktan sonra. Tohumdan yetişen fideler 5-12 yıl arası meyve veriyormuş, 25 yılı bulduğuda oluyormuş. Çelikle üretimde % 80 başarı oranı yakalanıyormuş. En başarılı air-layering yöntemiyle yapılan üretimlerde 2-5 yıl arası ürün alınabiliyormuş. Kısaca öğle arası üretimle ilgili bu kadar okudum, kusura bakmayın uygun zamanımda çevirebiliirim...
|
Sayın bari ilginize teşekkür ediyorum.
Tohumdan yetiştirilmesinin tercih edilmemesinin sebebi tohumların ömrünün 4-5 gün olması. Kuruyan tohumlar çimlenme özelliğini kaybediyor. Ya tohumdan çıkarılır çıkılmaz dikilecek **** meyvesinin içinde kalacak çimledirmeye alıncağı zaman meyvesinden çıkarılacak.
Benim geçen sene çimlendirdiğim tohumlar meyvesinin içinde kurumuş şekilde gelmişti bana. O yüzden çimlendirmede fazla bir problem çekmedim.
****** tohumdan çıkan çöğürlerin 5-12 arası meyve veriyorsa yurt dışından aşı kalemi veya aşılı bir fidanı temin edilirse Liçi üretimide büyük bir kolaylık sağlayacaktır.