![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar çimlendirmek mi önemli olan?! Çimlendi tamam da sonra ne olacak? Ona istediği tropikal ortamı sağlayabilecek misiniz? En önemlisi bu değil mi? Bir de bu Liçi denen arkadaş; bir Kayısıdan daha mı sağlıklı, daha mı lezzetli, daha mı verimli? Nedir bu merak? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Alıntı:
Ben de farkli tropik ve egzotik meyvelerin cekirdeklerini cimlendiriyorum. Bu iklim sartlarinda verimli olacaklarini dusunmuyorum tabi. Ama genis bir saksida evin salonunda sus bitkisi olarak kullanma fikri bile yeterli. Ticari bir amac gudulmeden keyif icin heves etmenin bir zararini gormedim, gorecegimi de sanmiyorum. Kaldi ki herhangi bir meyve cekirdegini cimlendirmis olmak bile insanlari mutlu ediyorsa heveslerini zedelemek hos olmaz. Iyi gunler. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kaldı ki Liçi ev içinde yetiştirilecek bir bitki değil hatta süs bitkisi hiç değil. İlla değişik bitki yetiştireceğim, tohum çimlendirmek istiyorum diyorsanız bulunduğunuz ortama uygun olanları araştırıp onları yetiştirmeniz, kendi hevesinizi kendinizin bozmasına engel olmaz mı?... Naçizane fikrimdir efendim kimseyi bağlamaz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-10-2016
|
Insanlar elde edilemeyeni elde etmek, basarilamayani basarmak ister.. psikolojik bir durum yani.. golge etmemek gerek.. belki biri basaracak.. aksi icin hicbir neden yok.. roma da bir gunde kurulmadi.. Ben dener miydim, hayir.. o kadar sabirli ya da azimli olmayabilirim.. ama benim gibilere kalsa ulkede muz bile yetismezdi mesela.. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ülkemizde muz hangi enlemlerde, hangi koşullarda yetişiyor? Akdeniz bölgesinde yetiştirilme ve ıslah çalışmaları yapılmasın demedim ki? Bu arada 10 sayfa boşuna mı yazılmış, diğer mesajlara yorumunuz yok mu? |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-10-2016
|
Alıntı:
Bu bitkiyi yetistirmeye calismayan biri olarak objektif bir cevap verdigimi dusunuyorum.. Siz soru sormussunuz cunku.. Muz konusunu ornek olarak verdim.. hani o da tropik ya.. 250 yil once akli evvelin birisi kafasina esip getirmis mesela.. Hem de sadece sus bitkisi olarak.. hem de enlemini boylamini hesapladigini da pek sanmiyorum.. Ha ben ugrasmam demek ayri bir konu tabii.. Nacizane.. Saygilar.. |
|
|
|
|
![]() |
|
|