View Single Post
Eski 23-01-2016, 15:35   #265
plat
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-12-2015
Ben 9 çekirdek ektim. 6 tanesi cimlendi. Forumdaki bilgiler isiginda budama ve besleme tekniklerini uygular basarili olursam saksida uzun sure tutabilecegimi dusunuyorum.
20 gun kadar bir surede cimlendiler.
Cocopeat ve bir miktar solucan gubresi ile hazirladigim karisimi iyice ufalayip eledikten sonra eski bir caydanligin icine ekmistim. Cekirdekler meyveden cikarildiktan 1 gun sonra ekildi.
Ben elime gecen cekirdekleri bir sekilde cimlendirmeye calisiyorum. Tropik egzotik yerel pek farketmiyor. Avokado, pomelo, hurma, karambola, lici, keciboynuzu, greyfurt, elma.. Cekirdekten uretimde meyve kalitesinin iyi olmayacagini biliyorum. Gerekli sartlar saglanamayacagi icin belkide hic meyve baglamayacaklardir. Ama bir seyleri cekirdekten uretmenin keyfi baska diye dusunuyorum. Olurda saglikli fidanlar elde edebilirsem ev icin fazla olanlari cevreme dagitmak **** bos arazilere ekmeyi dusunuyorum. Iklim ihtiyaclarini karsilamak mumkun olmayacaktir ama en azindan bir kismi yakin sartlarda yasama imkani bulabilirler.
Ev icinde tutmak istediklerime bodur budama **** bonsai teknikleri uygulanabilecegini saniyorum.
Keyif iste.

plat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön