![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Kahve resimleri, Fidanımız kış mekanda olduğundan yine ev içinde, sıcak bir yerde ama pencereden uzakta. havalar ısınsın asıl yerine balkona koyacağız, meyvelerin bir kısmı düştür, yarısı büyümeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2010
|
Çok güzel görünüyor.Ordu kahvesi içmeye geliriz birgün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
çok sevimli görünüyorlar. inşallah sizi şaşırtacak kadar ürün alırsınız.. tebrik ederim gerçekten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Kahve ev veya ofis içinde bakılacak en basit bitkilerden birisidir. Uyumludur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2011
|
merhaba hepiniz kahve ağaçlarına imrenerek baktım ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar elinizde fazla kahve çekirdeği varsa bana da gönderebilir misiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2012
|
elinde coffee robusta çekirdeği olan varsa benimle irtibata geçebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Ben de kahve ağacı istiyorum. Nerden bulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2010
|
Kahve fidanı, salon çanı ve maymun çıkmaz ağacı üretimi üzerine seram var. İrtibata geçerseniz yardımcı olabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2012
|
kahve ağacından meyve aldığınızda yani kahve,nasıl işliyorsunuz çekip içmek üzere ?ve hiç ürettiği kahveyi işleyipte içen oldumu ![]() hediye **** satılık fide gönderebilicek varsa bana ulaşabilirmisinz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Dudi hanım tebrik ederim gerçekten çok güzel bir görüntü ![]() son hali nasıl acaba kahve ağacınızın çiçekler açtımı kokusu nasıl ? meyveye döndü mü? son halinin fotoğrafını ekleyebilir misiniz acaba? teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Sekiz tane çarkıfelek tohumuyla bir tane de kahve tohumunu, aynı çimlenme ortamında ekmiştim. Toplam dokuz tohumdan bir tanesi çimlendi. Diğerlerinden ses çıkmadı. Sekiz adet çarkıfelek tohumu ektiğim için, çıkan fideye, yaklaşık iki-üç ay çarkıfelek niyetiyle baktım. Ama fide geliştikçe, kahve olduğunu anladım iyi mi... ![]() Aşağıdaki resmi, bitkinin kahve fidesi olduğunu anladığımda çektim. (Yeni yaprağının üstünde karasinek olan bitki ![]() ![]() Eğer yine de, bu kahve değilde daha başka birşeyse, lütfen beni uyarın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Kafam iyice karıştı iyi mi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu arada, yeni kahve tohumları aldım. Önümüzdeki Şubat ayında, sadece kahveden oluşan bir yatak yaparak ![]() Herkese kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Kahve ile uğraşanların bilgisi olsun. Anamur'a Endonezya'dan gelen bir kahve fidanını ekmiştik. Türü arabica idi. 2 sene gayet güzel gelişti ve büyüdü. Geçen sene Anamur'da yağan dolu nedeni ile donarak ölmüş. Kahvenin Türkiye'de dışarda yetişmesi biraz zor olarak düşünüyorum. Sıfır dereceye hiç toleranslı değil. Çok fazla miktarda dolu yağdığı için bitkiyi üşüterek öldürmüş. İyi çalışmalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Starbucks cafede nemi alınmamış kahve çekirdeği bulabilir miyim acaba Konyada ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2012
|
Merhaba elinizde tohum **** fide var ise satın alabilirmiyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2011
|
inanın hayran kaldım, çok güzel bir olay, evde kahve ağacı yetiştirmeyi bende çok istiyorum, fakat Kayseri'de kahve fide'si ve tohumu satan yer olduğunu zannetmiyorum. acaba elinde fazla kahve tohumu olan var ise gönderebilirmi acaba. gerçekten çok memnun kalırım. ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim. Kayseri'den sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2013
|
emiönü mehmet efendi kahvecisinden biravuc kavrulmamış kahve aldım .kaç gün çimlendirmede kalmalı.birhafta oldu pamugun içinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Bildiğim kadarıyla onların nemi alındığı için çimlenme kabiliyeti olmuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
artık birçok tropikal fidan satan sitelerde hazır yetişmiş fidanlar satılıyor,üstelik çok pahalıda değil,20 tl civarı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2012
|
benim de bir yıldır yetiştirmekte olduğum bir kahve fianım var fakat şeye karar veremedim. Kahvede de biber domates vs. gibi uç alma yapılması gerekiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
Taze kahve ve kakao çekirdeği tropikalfidan.com da var.Ben oradan aldım,hem kakao hem de kahvelerim 5cm kadar büyüdüler. İlk bir yıl bir poşet geçirip sera etkisi yaratmalısınız ama,nemli ortamlarda daha iyi gelişiyorlar çünkü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar 5 yıldır kahve fidanı yetiştirip satıyoruz, Ağaçlar net sitesindede ilk kahve fidanlarını satmıştık 4-5 yıl önce, bu alanda türkiyede ilk firmayız, hatta yetiştiridğimiz Kahve fidanlarından meyvede aldık, kahve konusunda yardımcı olabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2013
|
arkadaşlar merhaba , bende yetiştiriyorum kahve fidanı yaklası k1 seneye yakın oldu ama son zamanlarda az suladım cok . o yuzdn yapraklarda uctan baslayan bır sararma oldu susuzluktanmış . sımdı ıse bı kac yaprakta cok hafıf kahve rengı bı kac nokta var neden acaba arkadaslar ? saksıda ve balkonda duruor gunes almıyor fıdan . yardımlarınızı bekliyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
kahve ağacının bakımı nasıldır banada hediye geldi çok güzel ve birsürü kök vardı ayırdım sulaması çokmu olması gerekli az sumu ilave besine ihtiyaç duyuyormu kısacası bakımı nasıl şu anda içerde odada cama yakın güneş görüyor fakat tül altından sızan güneş alıyor balkona çıkartsam nasıl olur acaba.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-07-2013
|
Çok güzel bir ağaç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|