![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn . YeşilSeven , sırada sera yapımı var galiba , bunca tropik bitki evin içinde zor olur . Uygun sera projelendirmeye başlamışsınızdır , yoksa ... Kolay gelsin ![]() Not .....dedim çünkü ben leb demeden leblebi sizde hazır oluyor, yani sera zaten hazırda var derseniz hiç şaşırmıyacam . |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Volare; Sera malzemelerini haftaya aldırıyorum, yaklaşık 5x20 m ölçüde bir sera apıyoruz. Fidanlar saksılarda olduğundan bu şimdilik yeterli. Seneye duruma göre daha da büyütebilirim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Arkadaşlar hangi tropikal meyve denediniz ve tatları beğendiniz mi? Ben mangosteen (Malaya adası dişinda yetirştimek çok zor) yedim -bana göre en güzel meyve bu ve mango tabii. Guavayi yillar önce yedim ve o da çok güzel, meyve suyu da beğendim. Longan, jackfruit, passionfruit, papaya - onlar benim için şöyle-böyle. Güzel ama çok güzel değil. Avokado ilk başta sevmedim-sonra alıştım- ve şimdi ekmekle beraber yiyorum. Pepino çok tatsız geldi, salatalık gibi. Pitaya - tatsız, ama görüntü çok güzel, karambola da böyle - görüntü güzel sadece. Bunun dişinda ananas, liçi ve pomelo tadını beğeniyorum. Ya siz? Düzenleyen istcallst : 06-10-2009 saat 12:52 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
O kadar çok var ki? Uzun bir liste yapmak lazım. Genellikle bizim alıştığımız meyvelerden çok farklı lezzetlere sahipler. Mangosteen en iyilerden hatta en iyisi bana göre . Diğer favorilerim, White sapote, Black sapote, Guava, Feijoa, Velvet Apple. Ama ben hala bizim meyveler en iyisi diyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Portakal, elma, armut ve şeftalinin bir ısırığındaki lezzet katsayısına k dersek; sanırım tropikaller (mangosteen, liçi gibi birkaç meyve dışında) bizimkilerin yanında k/2 olurlar diyorum ) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Bence tropikal ağaçları, uygun kökü içeride bizim ağaçlara aşılamak lazım. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Dostum Bari bende de natal plum var 8-10 yaprak oldu ama inan gelişimi çok yavaş. Çalı formunu alması herhalde yıllar sürecek. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Hiç bekleme, SEvgili Mutlu abide, çok formlu fidanlar mevcut. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
O çoktan geldi bekliyor, bu hafta meyvesinden tatmayı umuyorum ) |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
En Güzel Tropikal Meyve
Arkadaşlar 2 erkek babası oldum, bunlardan daha güzel meyve tanımıyorum Bu forumun tropikalcileri olarak bunu da burda açıklıyorum, kimse boşuna mango liçi diye uğraşmasın ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-11-2008
|
Alıntı:
Bunu da merak ettim doğrusu? |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Forumu biraz araştırıp okursan öğrenebilirsin. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-11-2008
|
Teşekkür ederim uslubunuz için.Bir daha sormam... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
sor tabi ki soran dağı aşmış sormayan yolda şaşmış o kadar çok sayfa var ki ben günlerdir okuyorum ama hepsini aklımda tutmam imkansız. Böyle güzel bir sitenin bence en önemli özelliği bilgileri paylaşmak satış yapmak değil ) |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
ALLAH analı babalı büyültsün. Mutlu mesut yaşarsınız inşallah. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Sn. Yeşilseven, Allah analı babalı büyütsün. Bir erkek ve bir kız babası olarak onların tadı bambaşka... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağolun dostlarım, teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
ALLAH hayırlı nasipli kılsın onları sizle beraber afiyetli bir yaşam diliyorum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2009
|
Merhaba, burası yeri mi bilmiyorum kusura bakmayın bu yüzden Ben 3 sene önce taylanda tatile gittiğimde orda yediğim meyvelerin çekirdeklerini bir peçeteye sarıp saklamışım. Bir kaç ay önce buldum bir kenarda. 3 tanesini pamukda çimlendirip diktim bir saksıya. Baya bir büyüdüler ama ne olduklarını bilmiyorum. Sanki bana ejder gözü dedikleri bir meyve gibi geliyordu.(Logan sanırım) ama burada olmadığını öğrendim. Eklediğim resimlerden ne olduğunu çıkarabilirmisinz acaba diye merak ediyorum? Çünkü baya bir heveslendim yaşatmaya büyütmeye, ama ne olduğunu bilmediğim için şartlarını bilmiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2009
|
teşekkür ederim "bari" Resimlerine baktım gerçekten Tamarind miş. Çekirdekleri olarak 3 sene bekledikten sonra bu hale gelebiliyor demek. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|