![]() |
3 Eklenti(ler)
5 ocakta ektiğim RR ler.Şaşırtmaya geç kaldığım için gelişemediler.
|
Bence şaşırtmaya geç kalmanızdan değil, muhtemelen toprak köklerini çok sıktığı ve bu nedenle de besinsiz kaldıkları için gelişmemişler.
Hepsini çıkarıp kök oluşumlarını kontrol edin ve her birini ayrı ayrı yerlere ve daha gevşek bir toprağa dikin. |
Teşekkürler malbman bu akşam ilk işim bu olsun.
|
Red Robin
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Red Robinlerim 3. haftasını doldurdu.
|
RR yetiştiriciliği
Red robinlerim yarın 1. ayını dolduruyor.3 adet Red Robinimi dar uzun balkon saksısına aldım.Günde 5 saat direkt güneş ışığı alan pencere kenarına koydum.Bakalım ilk meyvelerimin tadına kaçıncı gün bakacağım.
|
1 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar benim redlerim bardaklarda, kotiletonlardan sonra asıl yapraklar da çıktı ve neredeyse bir ay olmasına rağmen bir türlü gelişmiyorlar. Acaba bardaktan şaşırtma zamanı geldiğinden kök gelişimi durmuş olabilir mi? Havalar soğuk gidiyor. Asıl yerlerine o yüzden şaşırtmakta geciktiriyorum. (torfun içine ekili durumdalar, içine birkaç gün önce az miktarda organik katı gübre de koydum ama değişiklik yok) Ne tavsiye edersiniz?
|
Sn osmann ben 10. şaşırttım bir kazık kök yapmış görseniz şaşırsınız.
Asıl yerlerine geçirmeden bir şaşırtma daha yapın bence. Böylelikle beslenecekleri yan kökleri geliştirirler gibi geliyor bana göre. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Benim RR lerin geçen haftaki görüntüleri, bugün baktığımda meyvesi top şeklini almıştı...
0738. fotodaki palmiyelerimide görebilirsiniz 2 adet onlarda yeni çimlenmiş umarım yetişir. |
1 Eklenti(ler)
benim RR lerden en büyük olanı. 2 tane daha var ama biri çok küçük kaldı. bu büyük olanda tomurcuklanma mevcut. havaların ısınması ona epey yaradı, şu kesin ki domates bir yaz bitkisi:D
|
Kesinlikle sana katılıyorum domates yaz bitkisi, genede bu sene agustosta tohumları ekip kışın yetiştirmek için gayret sarfedicem.
Fotoğrafda ilk bakışta sanki domateslerin üzerinde pembe güller var gibi algıladım :) bi an aşılı domates zannettim :) yanlış hatırlamıyorsam aynı dönemde ekim yapmıştık. |
ben bu domatesi bizim dükkanın önüne koydum. ön cephedeki sardunyalar onlar esasında. şimdi bende baktım dedigin gibi gözüküyor :)
agustosta ekim yaparsan tahminim ekim gibi meyvaları alırsın. ama bu zaten her cherry domates cinsi için aynı sonucu verir diye düsünüyorum, örnegin ben agustos sonıunda balkonstar cherry dikmiştim ekimde domatesleri yiyordum. ancak yaprakları sizlere ömür olmuştu. |
Alıntı:
Sn.sercan1969, Öncelikle RR'lerinize sağlıklı günler size de sabırlı bekleyişler diliyorum. Aşağı yukarı aynı zamanda ektiğimizi düşündüğüm benim RR'lerin 4 tanesinden 2 si verdiği yaşam mücadelesini kazandı.:cool:Diğer ikisi kurudu çok üzgünüm sanırım biraz erken diktim ve soğuğa, güneşsiz günlere yenik düştüler.:( Ama inanıyorum diğer ikisi yüzümü güldürecek ve o lezzetli organik meyvelerini bana tattıracak.:rolleyes: Bakalım önce sizinkiler mi yoksa benim RR'ler mi domat verecek.Bunu bir yarış olarak algılamayın lütfen:D Sadece güneş almaları yönünden olayı değerlendiriyorum. Çünkü benim RR'ler 8 saat güneş alıyorda.(diğer şartlar eşit yani pencere önünde.;)) |
3 Eklenti(ler)
Yeni tur yeni şans Red Robinim bu boya geldi. Eklenti 70336Boyuna posuna bakmadan tomurcuk bile verdi:D:D
Nevsuneeeee. Nerelerdesin ablam? Ne sesin ne soluğun çıktı kaç zamandır. RR'lerden bir haber et bakem. Nasıl olmuş ama. Hangi boya geldi diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Yüklediğimi sandığım boydan fotoğrafı silmişim farkında olmadan. Bir daha çekecez artık. Azzzz sonra:p:p |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da boydan fotoğrafları. 22 cm. olmuş boyu.
|
Lütfen Yardımcı Olurmusunuz
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar 13.03 tarihinde çimlendirmek için tohumlarını ektiğim RR lerimin bugünki hallerininin resimlerini ekliyorum.Bu şekilde bırakmam mı gerekir yoksa gerçek yerlerine mi almalıyım ? Yardımcı olabilirmisiniz lütfen...
Şimdiden teşekkürler:p |
Rr
Bu sevimli domatesleri küçük mini saksılara oradan da meyve vereceği orta boy saksılara şaşırtabilirsiniz.Malumunuz domates bitkisi şaşırtmayı çok seven bir bitkidir
|
Alıntı:
|
İkinci Fasıl
2 Eklenti(ler)
Birinci başarısız deneyimden sonra Red Robinleri hem bardakta hem saksıda yetişeceği yerde çimlendirdim. Bu sefer olacak gibi, saksıdakileri ayırmasam bir saksıda üç kök fazlamı olur. Bardaktakileri belki topraksız yapmaya çalışacağım.
|
Sayın Sarıcan, bir saksıda üç kök olmaz. Bir saksıya bir kök hesabıyla dikin.
|
Sayin Sarican saksinizin büyüklügü ne kadar acaba? Ayni islemi ben de yapmayi düsünüyorum da...
|
20 günlük RR ler
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar 18 Mart'ta ektiğim RR lerin bugünkü durumları..
|
RR lerimi balkona koysam üşürlermi acaba arkadaşlar.Gündüz sıcak ama gece 5 dereceye falan düşüyor.
|
Alıntı:
|
Redrobin
1 Eklenti(ler)
4.Haftasındaki Red Robinim.
|
Red Robin
1 Eklenti(ler)
5.Hasftasına gelen Red Robinim ilk çiçek tomurcuklarını gösterdi bakalım ne zaman açacaklar?
|
Acaba benim RR lerimin gelişimi yavaşmı :( Tohumları ektikten sonraki 4. haftadayım.Maşallah sizinkiler çok güzel Sercan1969 :p
|
Red Robin
Levsel hanım Red Robinlerimi kaliteli bir Torf da yetiştirdim.3. haftanın sonunda
humuslu toprak ve torf karışımı toprağa fidelerimi şaşırttım.Bu güne kadar iki kez gübreledim, birinde dengeli gübre, diğerinde organik gübre kullandım.Tabi günde en az 5 saat güneş gören pencere kenarınıda unutmamak lazım... |
Bende iyi bir torfa diktim fakat halen ilk şaşırtmalarını yapamadım.Bir arkadaşım vasıtası ile kaliteli bir toprak bekliyorum bugün yarın gelecek.Humuslu torfla o topraktan birazda kumlu topraktan karıştırıp şaşırtmayı düşünüyorum ama yanlışmı yaparım acaba :confused: Doğal olarak henüz hiç gübrelemede yapmadım.Gerçi nasıl yapacağımıda bilemiyorum.Sürekli okuyorum herkesin deneyimlerinden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum ama fazla gübrede fidelerin yandığını öğrendim.Eminönünden malzeme alırken besinde istemiştim bana 1 çorba kaşığını 1lt suya karıştırmam gereken bir besin verdi satıcı ama heyecandan organikmi değilmi sormayı unutmuşum o yüzden de kullanmaya cesaret edemedim.Fotoğrafını çekip bilenlere sorayım dedim sonrada ne şaşkınmış denmesin diye vazgeçtim :( Geçen gün çiçekcoşturanın organik sebzeler için olan besinini gördüm o işime yararmı acaba? **** siz daha deneyimli biri olarak bana ne yapmamı önderirsiniz? Kusura bakmayın fazlaca anlattım:(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025