agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Red Robin Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/8853.htm)

habibe 17-03-2009 09:08

Bekleyen derviş muradına erermiş :)
Çok da sağlıklı bir RR.
Yemelere kıyamaz insan. Çiçek gibi seyretmeli. Tekrar tebrikler.

sercan1969 17-03-2009 09:21

Red Robin

Arkadaşlar aslında çok ilginç, yabancı kaynaklarda da 55 günde hasada gelir diye yazıyor.Ama 110 günlük uzun bir macera.Bence bunun sebeplerini araştırmak lazım **** bizi red robinle tanıştıran karınca arkadaşımıza danışalım isterseniz.

malbman 17-03-2009 11:17

Hey maşallah be. Güzelliğe bak. Nihayet meyveli bir Red Robin daha gördüm. Nevsune domat ihtiyacımızı bir süre senden karşılayacağız sanırım:D 45-50 gün sonra da benim RR'leri yemeye başlarız:p:p

nevsune 17-03-2009 12:43

1 Eklenti(ler)
Bir şey daha göstermek istiyorum.
Eklenti 67442

Ben artık bu domates vereceği kadar verdi derken, üstteki koltuktan çıkan dalın da tomurcuğa durduğunu farkettim. Henüz çok küçükler, zaten dalın kendisi de çok küçük:)

Tarih tekerrürden ibaretmiş. İki ay sonra da bunların fotoğrafını eklerim:)

radem63 17-03-2009 12:49

Sayın nevsune ;
bravo size.
Domatesinizi kaç lt saksıda,hangi karışımlar var (toprak,gübre ,torf) ?
Red robin tohumlarının fiyatını bulamadım.Acaba ne kadara aldınız?

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
Bende cherry tohumu ektim ama daha çimlenmedi.(3 gün oldu)

malbman 17-03-2009 12:52

Sevgili nevsune, bu bitkinin öyle 8-10 tane domat verip de, "tamam birader, benden bu kadar. Başka bi bitki bulun kendinize," :p:p diyeceğini sanmıyorum. İyi bir bakımla uzun bir süre meyve verecektir.

Az önce anneme uğradım; Red Robin'i dört tane yeni çiçek açmış. Yeni çıkan çok sayıda salkım da cabası. Sanırım yaz başına kadar domates verecek o da.

nevsune 17-03-2009 12:56

20 cm çap, 18 cm boy saksıda. Toprak; torf, bahçe toprağı ve perlit karışımı ama ölçü derseniz bilemiyorum, el ölçüsü:)

Yanlış hatırlamıyorsam 6 liraya almıştık (Kasım ayında). Alışveriş bölümüne bir bakarsanız, şu anda hala satılıyor sanırım.

nevsune 17-03-2009 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 381438)
Sevgili nevsune, bu bitkinin öyle 8-10 tane domat verip de, "tamam birader, benden bu kadar. Başka bi bitki bulun kendinize," :p:p diyeceğini sanmıyorum. İyi bir bakımla uzun bir süre meyve verecektir.

Az önce anneme uğradım; Red Robin'i dört tane yeni çiçek açmış. Yeni çıkan çok sayıda salkım da cabası. Sanırım yaz başına kadar domates verecek o da.

İyi de üstü tıklım tıkış domates ve hala çiçek açacağım diye uğraşıyor. Hani belli bir kotası vardır bunun da değil mi yani, öyle sonsuza gitmez:p

Annen yeşilparmak sevgili malbman, o daha çoook çiçekler açtırıp domatesler alır:p

Bir konu daha kafamı kurcalıyor. Sevgili malbman, annendeki RR'nin boyu acaba neden uzun oldu? Bunun bir nedeni olmalı. Bendekinin boyu ona nazaran oldukça kısa ve sanırım olması gereken de bu.

denizakvaryumu 17-03-2009 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 381285)
55 günde domates yeme umuduyla başlayan RR macerası, 130 gün gibi biraz uzun soluklu olduysa da her anı çok keyifli bir yolculuktu. Tohumun ilk görünmesi, ilk şaşırtma, ilk tomurcuk, ilk çiçek ve ilk meyve derken ilk kızarmış domatesle kış bitti.
Eklenti 67400

16 Ocak'ta yazmışım yukardaki yazıyı. Hayallere daha çok yer vermek gerekiyormuş:)

Ankara'nın karlı günlerinde bu resim gerçekten muhteşem oldu.

RR lerde 2.ürünü alan siz oldunuz (gerçi 1.ürün tohumları kışın ekilmemişti ama ilk RR olması nedeni ile önemliydi)

Tebrikler

denizakvaryumu 17-03-2009 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 (Mesaj 381303)
Arkadaşlar aslında çok ilginç, yabancı kaynaklarda da 55 günde hasada gelir diye yazıyor.Ama 110 günlük uzun bir macera.Bence bunun sebeplerini araştırmak lazım **** bizi red robinle tanıştıran karınca arkadaşımıza danışalım isterseniz.

55 günlük süre yaz mevsimi için verilen süredir.

malbman 17-03-2009 13:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 381445)
Bir konu daha kafamı kurcalıyor. Sevgili malbman, annendeki RR'nin boyu acaba neden uzun oldu? Bunun bir nedeni olmalı. Bendekinin boyu ona nazaran oldukça kısa ve sanırım olması gereken de bu.

Bu konuda sana katılıyorum nevsune. Senin RR'nin boyu ideal orijinal fotoğraflarla karşılaştırılınca. Ama annemin RR neden öyle yar fidan boylu :p oldu anlamadım. Hani sırık domates muamelesi yaptım da ondan diyeceğim ama öyle bir şey de yapmadım. Zavallıdan koltuk bile almadım.

ormancık 17-03-2009 14:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 381441)
20 cm çap, 18 cm boy saksıda. Toprak; torf, bahçe toprağı ve perlit karışımı ama ölçü derseniz bilemiyorum, el ölçüsü:)

Sn.Nevsune,

Tebrikler. Umarım benim Red Robin domateslerim de sizinkiler kadar güzel olurlar. Bir arkadaşımdan 4 fide olarak aldığım red robinleri 4 gün önce ektim. Saksının olduğu yer güneş görüyor. Her ne kadar bugünlerde güneşi zor görsekte;) Yaklaşık 2 ay sonra ben de afiyetle red robin domatları yiyebilmeyi umut ediyorum.Toprak; torf, bahçe toprağı ve perlit karışımı menüsüne sanırım biraz da sevgi eklemişsinizdir;)

drneuro 17-03-2009 15:40

red robinlerim

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar geçen hafta amerikadan gelen RR tohumlarımı uzun saksıya ekip naylon poşete geçirdim ve poşete 3-4 tane delik açtım..akşamları naylonu açıp 5-10 dakika havalandırdım..saksı genellikle kalorifere yakın konumdaydı..
5.günde RR ler filizlendi..

Koyu yeşil 17-03-2009 16:33

RR ler çok güzel görünüyor Nevsune, darısı başımıza.

feriha 17-03-2009 18:17

Nevsunecim RR lerin kızarmış ne güzel ellerine sağlık.

Yarın sabah kahvaltısına sendeyim dicem kıyıp yediremezsin ki!:p

Benim tohumlarım sizlerin de tecrübeleriyle 1 Nisan da toprağa kavuşacak

inşallah..

Kış ürününe yetişemedim bahar ekimini kaçırmayayım bari:rolleyes:

Bakalım 55 günde hasat gerçekleşecek mi merak ediyorum.

sercan1969 17-03-2009 18:26

RR yetiştiriciliği

tohum ekiminden ilk şaşırtmaya kadar geçen süre 45 gün, 55 günde normal vejetasyon süresi, sonuçta ilk meyveyi yememiz için, bugün tohumu ekenler için söylüyorum;haziranın son haftası ilk hasadı yapacağımız tarih.Tüm RR' cilere afiyet olsun...:D

ide 18-03-2009 00:58

Red robinlerimi minicik örümcekler sardı ve ağ örüp yapraklarını da domateslerimi de perişan ediyorlar ne yapmalıyım?:(

malbman 18-03-2009 08:02

Bu linkteki ilaç tariflerine bir göz atın. Size uygun bir şey bulabilirsiniz. Bulamazsanız yine orada sorun. O başlık daha uygun çünkü.

osmann 21-03-2009 23:51

Geçen sene sırıklarla çok güzel bir yaz geçirmiştim ama boyları beni oldukça zorlamıştı. Bu sene daha minik bir cins denemeye karar verip karınca70 arkadaşımızın da yardımıyla RR sahibi oldum. Pakette 20 tane vardı hepsine kıyamadım. 10 tanesini saklayıp kalan 10 taneyle çimlendirme denemesi yaptım. Sonuç: 10 da 9! O bir fire de benim yüzümden oldu. Şu anda yaklaşık 2 hafta kadar oldu ve keyifleri yerinde gibi. Gerçek yaprakları görünmeye başladı. Abi-abla olmalarını bekliyorum. Biraz boylanıp ergenliğe girsinler onlara yeni odalar açacağım :) Zaten henüz sokağa çıkmalarına da izin vermiyorum. Daha çok küçükler,hem dışarısı yağmur,soğuk dolu. Evden pencere önünde dışarıyı seyrediyorlar uslu uslu :)))Umarım ben de sizin gibi yeni giysileriyle bayram fotoğrafı çekebilirim onlara :)

envor 22-03-2009 20:28

2 Eklenti(ler)
Eklenti 68291

Çok yakışıklı değilmi? Belkide bana öyle geliyordur...:D:D

Eklenti 68292

levsel 22-03-2009 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi envor (Mesaj 352245)
Şu an, şu saat itibariyle 20 adet red robin ve 8 adet (mikrop domat) mini mini cherry domates tohumlarını ekmiş bulunuyorum.

Bakalım ne kadar zamanda, nasıl büyüyecek.

28/01/2009

21:00

Sayın Envor RR leriniz harika maşallah.Bende 13.03 te Muhammed Beyden aldığım tohumlarımı ekmiştim yarın resimlerini ekleyeceğim.Umarım sizlerin RR leri kadar sağlıklı ve güzel olurlar:p

envor 22-03-2009 20:49

1 Eklenti(ler)
Eklenti 68297

Halen daha saksıya dikemediğim red robin ve mikrop domatlarım.

malbman 22-03-2009 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi envor (Mesaj 384699)
Eklenti 68297

Halen daha saksıya dikemediğim red robin ve mikrop domatlarım.

Birader sen bunları hiç elleme. Baksana ne güzel bonsai olmuşlar:D:D

levsel 23-03-2009 13:17

2 Eklenti(ler)
İşte sizlerden feyz alarak 13.03 te çimlendirmek için ektiğim tohumlardan çıkan minik RR lerim :p

ormancık 24-03-2009 08:13

Aşağı yukarı 10 gün önce ektiğim 4 adet RR'lerimin 1 tanesi sizlere ömür kurudu. Neyapabilirim 10 gündür doğru dürüst güneş yüzü görmedik ki:(

Her neyse umarım diğer 3 tanesi için güneşli günlere çabucak kavuşuruz;)

ormancık 24-03-2009 13:58

Öğleden sonra RR saksının içinde 1,5 cm uzunluğunda çok sevimli minicik pembe renkli bir yavru solucan gördüm. Hemen onu alıp ait olduğu bahçe toprağına gönderdim.

Acaba içinde annesi veya babası veya yeni doğacak kardeşleri var mıdır diye çok merak ediyorum. :(Ona göre ilaçlama yapmam gerekli mi değil mi?

Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

denizakvaryumu 24-03-2009 14:00

Merak etmeyin solucanlar faydalı hayvanlardır :)

ormancık 24-03-2009 14:09

Yani gidip küçük solucanı bulup tekrar saksıya mı koymalıyım dersiniz tüh be! şimdi ben o minicik solucanı nasıl bulucam?

Neyse yine de herşeyin yolunda olmasına sevindim.;)

Teşekkürler Sn.denizakvaryumu

ayax 25-03-2009 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 381285)
55 günde domates yeme umuduyla başlayan RR macerası, 130 gün gibi biraz uzun soluklu olduysa da her anı çok keyifli bir yolculuktu. Tohumun ilk görünmesi, ilk şaşırtma, ilk tomurcuk, ilk çiçek ve ilk meyve derken ilk kızarmış domatesle kış bitti.
Eklenti 67400

16 Ocak'ta yazmışım yukardaki yazıyı. Hayallere daha çok yer vermek gerekiyormuş:)

Maşallah çok güzel gözüküyorlar. benim RR lerim de 24-11-2008 tarihli 4 ay oldu 8 tohumdan 4 tanesi ayakda kalabildi. iki tanesi aşa yukarı aynı büyüklükte diğer ikiside birbirine yakın. bir tanesi 3 gün önce çiçek açtı. çok mutlu oldum. 55 gün den bir hayli uzun bir sürede oldukları kanıtlandı sanırım. fakat benim RR lerin boyları kısa fazla gelişmediler. meyve verirken sorun çıkmaz inşallah. En kısa zamanda fotolarını ekleyeceğim.

drneuro 25-03-2009 17:24

4 Eklenti(ler)
benim 10 günlük RR lerim..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025