![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu da surgun sudaki Red Robinim. Bu aralar gelişmesi yavaşladı sanki.
|
2 Eklenti(ler)
Buradaki ise sevgili envor'un gönderdiği ve adı "sözüm ona" mikrop olan "dev" domates:D Utanmasa 3 metreye tırmanacak:p
|
Rr
Envor bey...Tohum ekiminden kaç gün sonra red robinleriniz bu hale geldi..?Gerçekten çok sağlıklı görünüyorlar....Benden de bir maaşallah...:rolleyes:
|
Alıntı:
Oo, yeni maraton başlamış. Hadi kolay gelsin. Bu kez daha iyi sonuç alacaksınız. Sevgili malbman gelişme konusunda ben de aynı şeyi yaşıyorum. Gerçi İzmir ve Ankara iklimleri farklı ama benim RR'lerin de yeni tomurcukları fena halde kuruyup dökülmeye başladı. Epeydir güneş yüzü göremiyoruz, ondan diye düşünüyorum. Neyse ki Mart geliyor, güneş yüzünü göstermeye başlar artık. |
Sevgili nevsune, yeni tomurcukların kuruyup dökülmesi güneşsizlik değil, nem eksikliğinden. Bunu önlemek için yıllar önce kızımın odasında kullandığım, sonra da kaldırıp kilere attığım buhar makinesini yeniden ortaya çıkardım.
Yukarıdaki mikrop domates resimlerine de girmişler tesadüfen. Altı pembe, üstü beyaz olan ve ufoya benzeyen şey. Çok basit ve ucuz bir şey. Eğer bulursanız böyle bir şey alıp bitkilerinizin olduğu ortamda gün boyu çalıştırın. Size de yararı var. Evleri kalorifer ya da klima ile ısıtıyoruz. Bu ısınma şekilleri ortamdaki tüm nemi alıyor. O yüzden boğaz ve burun kuruluğu/yanmasından kurtulamıyoruz. En azından bu şekilde ortam biraz daha nemli kalıyor. |
Nem konusunda bugüne dek hiç sıkıntı olmamıştı. Radyatör üzerinde su dolu bir kap var. Hemen yanlarında da mum çiçeğim duruyor. Ona sürekli su püskürtüyorum, RR'ler de nemleniyorlardı. Buhar aletini gördüm fotoğrafta. Bir ara bakayım. Dediğiniz gibi her zaman gerekli olacak, bulundurmakta yarar var.
Ben çiçek dökümünü güneşsizliğe (hatta ışıksızlık, çünkü kaç gündür hava sürekli kapalı bir halde), ya da meyveye yeterince doymasına bağlamıştım. Havaların biraz daha toparlamasını bekliyorum. Bakalım bir değişiklik olacak mı. |
Annemin Red Robin de beş meyveden sonra çıkardığı tüm salkımları kurutup dökmüştü. O dönemde İzmir günlük güneşlikti. Ama evde kalorifer yanıyordu ve hiç birimizin aklına en azından bitkiye su püskürtmek gelmemişti.
Bir de, radyatörün üzerindeki kap ne kadar nem salıyordur ortama acaba? Yetersiz kalıyor olabilir mi? Bir de o gözle inceleyin isterseniz. |
Şimdi buhar makinesini internette araştıracağım. Teşekkürler:)
|
Alıntı:
|
Süngerde sağlıklı olarak çimlenen redrobinler Istanbul' da havalar soğuyunca öldüler. Şişen tablettekini yaşatmaya çalışıyorum ama herhalde en iyisi torfta çimlendirmek. Havalar ısınınca sıfırdan başlayacağım.
|
Arkadaşlar ben de red robin ciler arasına katılacağım inşallah. Karınca70 den sipariş ettiğim tohumlarım yolda. Torf aldım, ekmek için minik bardaklar aldım. dört gözle bekliyorum. Hatta sonradan dikeceğim saksıların toprağını bile değiştirip yeniledim. Dört gözle tohumları bekliyorum. Umarım benim de sizler gibi minik robinlerim olur :)
|
Sevgili malbman, nem yapıcım geldi. cm;) tamam, şu anda nem vermekle meşgul. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Sürekli çalışması gerekiyor mu, yoksa arada çalışsa yeterli olur mu?
Başta RR'ler olmak üzere bitkilerimin gelişmesinde belirgin bir farklılık olursa yazacağım. |
Sevgili nevsune, güle güle kullanın. Ara sıra buhar çıkan deliğin önündeki boşluğa uçucu yağlar ya da bir kaç çay kaşığı Vıcks koyarsanız, ortam mis gibi kokar. Nefesiniz de açılır.
Ben gün içinde iki saat çalıştırıp bir saat kapatıyorum. Bu uygulamayı bir kaç gündür yaptığım için pek belirgin bir değişiklik görmüş değilim açıkçası, ama sanırım bir kaç gün içinde farklar ortaya çıkar. |
2 Eklenti(ler)
Sayın karınca70 red robin domateslerim resimdeki durumdalar.Saksıya alma zamanları geldimi acaba? Birde toprağa takviye besin vermelimiyim? Biraz cılız kaldılarda...
|
Red Robin konulu başlığa aylardır bakmıyordum. Ben de elimdeki tohumları satmış olmama rağmen neden hala bu kadar çok talep geliyor diye şaşırıyordum :) 3 aydır işsiz olduğum için yeni sipariş vermek istemiyordum, gelen talepler sonucunda ister istemez bir parti daha sipariş vermek zorunda kaldım. Bu inşallah son siparişim olur. Şu ana kadar tüm siparişleri "pase seeds" isimli firmadan almıştım. Fiyatı biraz pahalı olmasına rağmen, güvenilir bir firma olduğu için tercih ediyordum. Son siparişimi 12 şubatta postaya verdiler, 10 gün içinde elime ulaşmasını bekliyorum. Ancak bundan sonra yurtdışından yeniden sipariş vermek istemiyorum. Olgunlaşan Red Robin meyvelerini ücreti karşılığında satmak isteyenler benimle irtibata geçebilirler (meyve olarak istememin sebebi; çimlenme oranını arttırmak için tohumları çürütme prosesinden geçirmek istememdir).
Ben kendime ayırdığım Red Robin tohumlarını ekemediğim için yetiştirilmesi hakkında bir yorum yapamıyorum. |
Tohumları çürütme prosesi nedir?
|
Selam,
Domatesler harika görünüyor. İç mekanda yetiştirdiğiniz içn acaba herhangi bir hastalıkla karşılaştınız mı? |
Sayın Nevsune tecrübelerinizi bizimle paylaşırımısınız.Benim bu aşamada ne yapmam gerekiyor?
|
Nihayet benim 16 1.2009 da ektiğim RR'lerimde de sevgili nevsune'nin 485 numaralı mesajındaki sürprizlerden oluşmaya başladı. Evim kaloriferli ve yaklaşık 28-30 derece araasında bir ısıya sahip. Güneş görsün diye mecburen de cam önünde duruyor, ****** altında da kalorifer peteği. Günde 7-8 defa nemlenmeleri için fısfısla su püskürtüyorum. İnşallah meyvalarını da görürüz :D
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Tamam taradım sayın Nevsune şaşırtmaya çoookkk geç kalmışım.Bu akşam ilk işim onları başka bir yere almak olacak.
|
Dün akşam RR lerimin üç tanesini bir yoğurt kabına 2 tanesinide bir saksıya ektim.Toprağını bahçeden gübreli topraktan aldım.Başka takviye yapmadımİnşallah gelişirler.
|
Alıntı:
|
Bu arada paseseeds'ten son parti Red Robin tohumlarım da geldi. İnşallah bu son sipariş olmuştur, artık bundan sonra yerli üretim tohum satarım.
Tohumları çürütme prosesi; tüm domates tohumları için yapılan bir proses. Domates tohumlarının üzerinde; hemen çimlenmeyi engelleyen bir tabaka var (bu tabaka sayesinde bir sonraki mevsime kadar çimlenmeme sağlanıyor) ve bu tabaka uzun bir süreçte çürüyor. Doğal bu çürüme prosesini tohum üretirken manüel olarak yapmak gerekiyor. Bunun için domates tohumları domates suyu ile birlikte bir kaba alınıyor; aynı miktarda su ile seyreltiliyor. Güneş gören bir ortamda küflenmesi bekleniyor; 2-3 gün içinde üstü tamamen küf kaplanıyor (çürüme prosesi bu aşamada oluyor); küflendikten sonra defalarca büyükçe bir kap içinde temiz su ile karıştırılıp küflü kısım ile yüzen ölü tohumlar ayıklanıyor. En son kabın dibinde biriken kaliteli tohumlar cam veya seramik yüzeyde (ve sıcak ama gölgede) hemen kurutuluyor. Tüm bu işlem esnasında küflenme işlemini çok uzatmamak gerekir; tohumlar yanlışlıkla hemen çimlenmesinler. |
RR lerim ilk gerçek yapraklarını verdi, yakında gerçek saksılarına aktaracağım.
|
arkadaşlar hastalık dolayısı ile şehir dışında idim rr leri komşuya bırakmıştım geldiğimde çiçeklerini açmış gördüm çok sevindim darısı çiçeklerini bekleyenlerin başına
|
Rr
Sn Gülbeşeker tohum ekiminden ilk çiçek açımına kadar geçen süre nedir acaba?
|
sercan bey tohumları 12 kasımda dikmiştim şubatın son günleri tomurcuklanma başladı yani 3,5 ay oldu yalnız bir kere sizden aldığım gübrelerden sulandırıp verdim
|
Red Robin
1 Eklenti(ler)
Bu da benim Red Robin..
|
1 Eklenti(ler)
55 günde domates yeme umuduyla başlayan RR macerası, 130 gün gibi biraz uzun soluklu olduysa da her anı çok keyifli bir yolculuktu. Tohumun ilk görünmesi, ilk şaşırtma, ilk tomurcuk, ilk çiçek ve ilk meyve derken ilk kızarmış domatesle kış bitti.
Eklenti 67400 Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025