![]() |
Miniş domates
1 Eklenti(ler)
Bakın domatesli fidem.
Bakalım bunu rahat ettirebilecekmiyim? |
Alıntı:
|
Bir şey sormam gerek, benim sırık cherryler büyüdüler, çiçek açtılar. Ama merak ettğim bir şey var bu çiçeklerin arılar böcekler ile tozlaşması gerekmiyor mu?
Ben pencereyi açıyorum ama arı böcek falan girdiğini görmedim. :p Domateslerim olmayacak mı yoksa :( Ek Bilgi :Sonradan pimapenle kapattığımız balkonda saksıda yetiştiriyorum. |
Sevgili igudu, domates kendine döllenen bir bitkidir arıya gerek yoktur...
|
Hocam çok teşekkürler, 10 dk bile geçmeden cevap alabildim. Çok sağolun. ;)
Bu arada yetiştirdiğim sırık cherryleri, gazanyaları ve cosmosları sık sık fotoğrafını çekiyorum, sınavdan sonra araştırma olarak yayınlayacağım. Hatta bir tane domatesi dışarı çıkarmıştım kuşlar yemişti, tekrardan yeşerdi, fotoğraflarını yayınlayalım çok güzel olucak ***. :p |
1 Eklenti(ler)
Farklı bir cherry.
|
1 Eklenti(ler)
Selahattin Bey sayenizde saksımda ilk kez domates görüyorum. Teşekkürler...
|
Sevgili Adabayrakoglu, bende geçen gün resimde ki cheerylerden kipadan aldım, hem kırmızı hemde sarıları vardı. 2 pakettende aldım fakat sarılar kırmızılardan daha lezzetli çıktı :)
|
Alıntı:
Dibinden küçük bir çizik atıp sıkarak, çekirdekler çıkarılıyor, sonra oraya bir iç badem ... Kimse anlamaz domates reçeli olduğunu.:p , |
Tadı çok güzel. Tatlı gibi zaten.
|
Bende sarı olanları da var. Bildiğimiz açık sarı. Tadı hafif akşimsi ama güzel. Ondan da turşu kuralım :D
|
2 Eklenti(ler)
Benim domateslerde aşağıda, üzerlerinde çiçek yokken almıştım, saksıya 4 tane diktim, şimdi hepsinde meyve var. Büyük domatesler için koltuk alma işlemi yapıyorım ama bunlar içinde yapmamız gerekirmi , faydalı olurmu ?
Saygılar Atakan |
Bunlar süs domatesleri hiç bir şey yapmanıza gerek yok sayın atakan bey...
|
Alıntı:
4 cherryimden bir tanesinin durumu böyle çiçeklerle beraber saplarından kırılıyor, diğer cherrylerim şişmeye başladı artık onlara güveniyorum. :( 2 saksıda 2 tane yetişiyor. Bi saksıdakiler çok sağlıklı ve domates bekliyorum. Ama diğerinde durum böyle bir tanesinin çiçekleri dökülüyor bir tanesi de daha çiçek açmadı. Sabahları 1 litre su gidiyor iki saksıya, toprağın hafif kurumasını bekliyorum ayrıca. Acaba nerde yanlış yapıyorum? :( Teşekkür ederim. |
Dikkat edin bitkileriniz aşırı sıcak alan bir konumda olmasınlar aşırı sıcak, aşırı nem ve aşırı rüzgar çiçek dökülmesine neden olabilir.
|
Hocam çok doğru söylediniz, malesef pimapenle kapalı bir balkonda yetiştiriyorum, evde biri olunca ancak o zaman camları açıyoruz, ama genelde açık oluyor, kapattığımızda ise akşam eve bi geliyorum balkon sauna gibi :(
Biraz daha dikkat edeceğim teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Selamlar Selahattin bey;
Dediğinizi dinleyip domateslerimi aradan birer tane azalttım. Fakat gelişmiyorlar gibi geliyor bana. Fotoğraflarını ekliyorum. Acaba tırmanma çubuğu gibi bir şey mi dikmeliyim dibine, yoksa ip felan mı bağlamalıyım? Büyüyünce nasıl tırmanacaklar? Eklenti 13570 Eklenti 13571 |
1 Eklenti(ler)
İlk domatesim.
|
Ah ahh ne güzel Adacım :)
Benimkilerde görüldüğü üzere çiçek bile yok :( |
Alıntı:
|
Tamam teşekkür ederim ama tırmanma zamanları geldi mi bari onu söyleyin :)
|
Alıntı:
|
Bu yanımda idi. Diğer fotğrafları haftaya eklerim. Saygılar.
|
Penelophe eğer onlar sırık domateslerse ve artık dik duramıyorlarsa elbette sırığa (iple) bağlayacaksınız veya herek (sırık) dikeceksiniz. Bu arada ilk fotoğrafta ortadaki, ikinci fotoğrafta da sırıtan bir koltuk sürgünü var bakalım bulabilecekmisiniz :D
|
Selahattin bey bunlar sizin gönderdiğiniz domatesler, sırıklar mı değiller mi?
Benim anlamadığım zaten apaçık:D |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sadece işaretlediğim yer. Sizin daire ile göstermiş olduğunuz yerler çiçek salkımlarıdır dikkat edin...
Eklenti 13697 |
Teşekkür ederim Selahattin Bey.
İşaretlediğiniz yeri keseceğim hemen. |
Penelophe ben de sizin işaret koyduğunuz gibi budama yaptım. Demek ki dergide budama kısmına baktığımda iyi algılayamamışım. Yazık oldu domateslerime.
|
Bende dergiden anladıklarımı yuvarlak içine almıştım ama yanlışmış :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025