agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Mini (Cherry) Domates, Kiraz Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/2737.htm)

Mahmut Leventoğlu 05-03-2007 10:38

Günaydın herkese. Desenize bu yıl herkes güzel domatesler yiyecek :))

Ophrys 18-04-2007 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 81091)
Benim de pembe domateslerim olacak kısmetse. Pazarda alışveriş yaptığım köylü bir hanım söz verdi. Fide getirecek. Bir de cherry domatesiniz var mı demeye utandım.
Cherry domateslerin tohumunu nerelerden alıyorsunuz?

Tohum satan yerlerde var. Ben almıştım markası İstanbul Tohumculuk. Tohumlar filizlenip sonra öldü. Bende pes ettim doğrusu. Ancak tavsiye istersen fide al derim. Pazardan fide olarak aldım üstünde çiçekleride var, sonra fotoğraflarını eklerim.

Ophrys 23-04-2007 17:00

miniş domateslerim

1 Eklenti(ler)
Domates tohumlarım çimlendi.

beonedge 23-04-2007 22:21

merhabalar,

pazardan salkım ve cherry domates fideleri aldım. bunları nasıl bir saksıya ve nasıl bir toprak karışımına ekmem gerekir.
teşekkürler

Ophrys 23-04-2007 22:46

Toprak konusunda bir bilgim yok ama az sulamak gerektiğini biliyorum.

Selahattin Yılmaz 23-04-2007 23:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beonedge (Mesaj 97927)
merhabalar,

pazardan salkım ve cherry domates fideleri aldım. bunları nasıl bir saksıya ve nasıl bir toprak karışımına ekmem gerekir.
teşekkürler

Sevgili beonedge, sorununuzla ilgili ilgili başlıktaki mesajları bir gözden geçirin.

habibe 24-04-2007 12:31

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 96437)
Tohum satan yerlerde var. Ben almıştım markası İstanbul Tohumculuk. Tohumlar filizlenip sonra öldü. Bende pes ettim doğrusu. Ancak tavsiye istersen fide al derim. Pazardan fide olarak aldım üstünde çiçekleride var, sonra fotoğraflarını eklerim.

Sevgili Ada,
Bu kış devamlı bu minik domatesleri aldım. Kızım müpteladır ne hormon dinler ne sera. Ne dedimse tüm kış boyu yedi bu chery domateslerden. Ben de birkaç çekirdeklerinden alıp, cam önündeki saksının birine gelişigüzel bırakmıştım.. Çimlenmişler :) kıyamadım saksıya aldım fidelerini. Bak bunlar işte..

Ophrys 24-04-2007 15:24

Habibecim çok sağlıklı görünüyorlar maşallah. Bende oğlum için yetiştirmeye çalışıyorum. En sevdiğim sebzedir domates. Hormonsuzdur diye salkım alıyorum ancak hiç güvenemiyorum.

mirsat 25-04-2007 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mirsat (Mesaj 81069)

Birde bu cherry lerin tohumunu aldım daha önce ekmiştim. Bu aldığım tohumun içinden 15 tane zor çıkmıştır. Firma ile görüştüm en az 40 adet diyor , değiştirelim ama tohumları getirin dedi.Bende az da olsa ektim diye bir şey yapamayız dedi, ama ben yine bir koçtaş a gidip soracağım ne yapabilirler diye.

Tohumların eksik olduğunu bildirip yeni bir paket vermeleri ile son bulan cherry maceram devam ediyor. İk paketide sandığa ektiktan sonra ilk paketten çıkanlar 1 karış kadar oldular. Diğerleri de peşinden geliyor. Şaşırtma zamanı geliyor. Havalar ısınsın biraz daha ondan sonra yeni yerlerine geçerler.

Ophrys 25-04-2007 18:16

Mirsat Bey tohumlar İ. Tohumculuk'tan (tam adını yazmak yanlış olabilir zaten anlaşılıyor) ise bende yaklaşık olarak aynı şeyleri yaşadım. Buradaki bayiliğine gittim ancak sonuç alamadım. Merkeze mail attım cevap bile gelmedi. Neyseki elimdeki tohumların bir kısmı çimlendi.

mirsat 26-04-2007 13:29

Tohumlar o firmanın değil . Tam hatırlamıyorum ama anadolu tohumculuk olacak. Merkezi benim mahalledeymiş. Şans işte. Onlarla konuştum ekmemiş olsayaydınız halletmeye çalışırdık filan dediler. Ama markete sadece dış ambalajı ve fişi ile gittim. Hiç açılmamış yeni poşet verdiler. HAtta ben de çıkan tohum kadar geri vereyim dedim. Gerek yok dediler sağolsunlar. Ama şuda var . Çıkan tohum sayısı kadar firesiz çimlendiler. Elimde epey fide oldu. Eskiler 13 tane idi ama sonra çıkanları saymadım.

yalmanksk 05-05-2007 21:46

Balkonda Cherry Domates

Merhaba balkonda cherry domateslerim var ve artık meyvelerini verdiler ancak meyvelerini verdikten sonra ne kadar su koymam gerekiyor? bir saksının hepsi tamamen domates doldu birisinde ise hala çiçek ve domatesler karışık.

Ne kadar su vermem gerekiyor ve ne sıklıkla bilen var mı?

Selahattin Yılmaz 05-05-2007 23:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yalmanksk (Mesaj 101834)
Merhaba balkonda cherry domateslerim var ve artık meyvelerini verdiler ancak meyvelerini verdikten sonra ne kadar su koymam gerekiyor? bir saksının hepsi tamamen domates doldu birisinde ise hala çiçek ve domatesler karışık.

Ne kadar su vermem gerekiyor ve ne sıklıkla bilen var mı?

Domateslerinizde çiçek ve meyve varsa toprak devamlı nemli kalacak şekilde sulayınız. Akşam saatlerinde sulama yapın ki aşırı sıcaklar bitkide stres etkisi yapmasın. Birde mümkünse eğer balkonda yetiştiricilik yapıyorsanız suyunuzu dinlendirin ki klor etkisi azalsın...

Wallnut 08-05-2007 23:09

Sn.lerdemir
Selamlar.Ben Amarikadan30 a yakın domates (şeçit) tohumu getirmiştim.Bu sene 2. ürün tohumları ektim.4 cm capında salkımda 6 veya 7 tane oluyor(pembe)Birde 100-150 gr olan pembe domates (27 tane fidan violde ekili) şeçiti var.Hangisinden bahsediyorsunuz.Nasıl yardımcı olabilirim.nevzataydemir@gmail.com

Ophrys 17-05-2007 23:26

Ben neden bakamıyorum bu domateslere?
Tohum ektim, fide aldım ama hep çiçeklerini döküyor başkada birşey yapmıyorlar.
Güneşi sadece akşamüzeri görüyorlar, az su veriyorum daha ne yapmalıyım.
1 tane bile domates göremedim hala.
Yardım lütfen

Selahattin Yılmaz 17-05-2007 23:39

Ortamın resmini koyarmısınız?

Ophrys 17-05-2007 23:45

En kısa zamanda eklerim. Yarın **** yarından sonra. Teşekkürler.

Oğuzhan 18-05-2007 10:32

Benim kide kapalı camekanda.Çiçek açtı ama sanki dökülecek gibi.Sanırım kapalı ortamda sebze yetiştiremiyecez.

Ophrys 18-05-2007 14:38

Domatessiz domates

1 Eklenti(ler)
Domates fidelerim.
Kuşlar talan etmiş yine.

limon 18-05-2007 16:47

Ada saksınızın yüksekliği nedir? Domates ve hemen her sebze güneşi sever. Sadece akşam üzeri gördüğü güneşin yeterli olmadığını düşünüyorum. Toprağınız nasıl? Sebzelerin hemen hepsi yanmış koyun veya büyükbaş hayvan gübresini seviyorlar. Uzun saksı yerine büyük boy derin yuvarlak saksıya tam ortasına gelecek şekilde bir fide ekerseniz ve evinizin en güneş alan tarafına koyarsanız bol domates yersiniz bence :) Hatta ben önce sırıkları çakıyorum bahçeye. Sırıkların yanına fidelerimi ekiyorum. Fakat geçen sene o kadar büyüyeceklerini tahmin edemeyip sık dikmiştim domates fidelerimi. Sonra orman gibi olunca içlerine girip domates toplamaya korkmuştum :) Bu sene çok daha bilinçli yaptım işlerimi. İki üç güne kadar tam istediğim gibi yapabilirsem sebze bahçemi fotoğraflarım. Sevgiler...

Ophrys 18-05-2007 16:52

Sevgili Limon bugün ilk işim saksıları arka balkona almak olacak.
Güneş çok alıyor, ben de yakar diye oraya daha dayanıklı bitkilerimi koyuyordum.
Fotoğrafları bekliyorum.
Teşekkürler.

Ophrys 19-05-2007 14:58

Miniş domates

1 Eklenti(ler)
Bu tohumdan büyüttüğüm

Ophrys 19-05-2007 14:59

Miniş domates

1 Eklenti(ler)
Bu hazır saksılı olarak aldığım

Ophrys 19-05-2007 15:07

Miniş domates

1 Eklenti(ler)
Bu da detay. Çiçeklerin döküldüğü kısımlar rahatlıkla görülebiliyor.

Oğuzhan 19-05-2007 16:32

Aynı sorun benimkindede var. Sanırım bahçe istiyorlar.

Ophrys 19-05-2007 16:33

Ben bugün pazardan domatesleri üstünde olanından aldım.
Ama aklım hala neden yetiştiremediğimi sorguluyor.

Penelophe 19-05-2007 20:59

Selamlar;

Bende hem sofralık domates tohumu hemde cherry domates tohumu ekmiştim 2 ay önce uzun 11 ltlik saksıya, herşey normal gitti, şaşırtma dönemi geldi, bahçeye şaşırtacağımda ne tarafın sofralık ne tarafın cherry olduğunu ayırt edemedim :( Bir ucundan başlayıp şaşırttım. Bir iki hafta sonra belli eder nasılsa kendini deyip bıraktım kendi hallerine, şu an domateslerin üzerinde 6-7 çiçek var fakat hala ayırt edemiyorum hangileri sofralık, hangileri cherry. Cheryyler sırıktı sofralıklar oturak ama işin ilginci 20-30 cm kadar boylandı domateslerin hepsi, buradanda ayırt edemiyoruz.Demek ki ancak meyve verince mi ayırt edebileceğiz?

saygılar.

lerdemir 19-05-2007 21:10

Sn Wallnut,

Ne kadar geç farketmişim mesajınızı... :(

Yardımsever yaklaşımınız için çok teşekkür ederim...

Sanırım 100-150gr kadar olanlardan bahsediyordum ama aslında fotoğraflarını eklemeniz mümkün olsa da onun üzerinden konuşabilme imkanımız olsa ;) ;) :confused:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Wallnut (Mesaj 102756)
Sn.lerdemir
Selamlar.Ben Amarikadan30 a yakın domates (şeçit) tohumu getirmiştim.Bu sene 2. ürün tohumları ektim.4 cm capında salkımda 6 veya 7 tane oluyor(pembe)Birde 100-150 gr olan pembe domates (27 tane fidan violde ekili) şeçiti var.Hangisinden bahsediyorsunuz.Nasıl yardımcı olabilirim.nevzataydemir@gmail.com

limon 19-05-2007 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 106031)
Ben bugün pazardan domatesleri üstünde olanından aldım.
Ama aklım hala neden yetiştiremediğimi sorguluyor.

Vallahi çok üzgünüm adınıza ama ben yine saksınızın derinliği nedir diye sorucam. Fotoğrafta sanki uzun saksılarda gibi gördüm. Uzun saksıların derinliğinin az olduğunu düşünüyorum. Bir tane de yuvarlak derin ve büyük boy bir saksıda deneyin. Bir saksıya bir fide dikin. Hemen yanına bir sırık koyun ve uzadıkça bağlayın. Sadece toprağı sulayın domatese su gelmemesine dikkat edin. Bazen alttaki çiçekler dökülebiliyor fakat boyu uzadıkça yukarıdaki çiçekler domatese dönüşebiliyor. Bahçedeki kadar bol ürün vermese de en azından sizi neşelendirecek kadar verir diye düşünüyorum. Sevgiler...

Ophrys 19-05-2007 21:44

Evet saksılarım çok büyük değil boyları bir karış kadar.
İyimser teselliniz için ve yardımınız için çok çok teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025