agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Mini (Cherry) Domates, Kiraz Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/2737.htm)

denizakvaryumu 16-07-2008 23:13

Bu konu forumda birkaç kere gündeme gelmişti ama tam netleşmedi, kendi kendine döllenen çerilerde aynı yerde birden fazla domates olmasında sorun yok diye biliyorum.

Sezer17 17-07-2008 16:32

2 Eklenti(ler)
Merhaba Öncelikle Tüm Forum Üyelerine vermiş oldukları bilgiler için teşekkür ediyorum yaşım 16 domatesler hakkınd apek bir bilgim yok mevve sebze yetiştirmeye bayılıyorum yani birisind egördüğüm zaman hep içim gidiyor bizim balkonumuzda yer kısıtlı annemide domateslerimi almak için zor ikna ettim pek bir bilgim yok bilgili olan kişilerden rica etsem bana ayrdımcı olabilirler mi buraya resimlerini koyacağım bana türlerinin ne olduğunu neler yapmam gerektiğini nasıl sulamam toğrağı **** güneş alımı konusunda ve daha birçok konuda bilgi vermenizi rica ediyorum herkese saygılar

muhikan 19-07-2008 22:17

2 Eklenti(ler)
yine mahon67'nin tohumlarından tigerella(tigerette) chery domatesim. rüzgar, su, ilgi derken biraz verim düşük oldu. onu da acemiliğe veriyorum artık. ama saksıda domates yetiştirmek isteyenlere bu tür gibi bodur boylu olanları tavsiye ederim. tadına bakmadım ama bunu tohum almak için diğelerinden izole etmiştim. seneye bol bol domates için lazım olacak bana:p

denizakvaryumu 19-07-2008 22:26

Tigerette çerinin saksıdaki verimi çok fazla değil ama lezzetli bir domatesdir,görüntüsü de güzeldir...

Saksıda "yeter artık daha fazla domates istemiyorum" dedirten bir domates istiyorsanız tumbler ve tumbling tom domates çeşitlerini deneyin.

Bu domatesler tigerette gibi dikine değil sarkık yani kaskat cinsidir , saksıdan aşşağı kendini salarlar.

Ben ilk defa bu sene mahon67 ve karınca70 sayesinde belirttiğim bu türlerle tohumdan stressiz, leziz ve verimli domatesler yetiştirdim.

Buket Aknar 20-07-2008 00:14

Arkadaşlar; ben de cherry domates konusunda bir deneme yaptım. Buradan sizlerle paylaşıp, fikir almak istedim. Uzmanlar belki de bana gülecektir ama yazmadan geçemeyeceğim. Geçen hafta marketten yemek için aldığım cherry domateslerin içerisinde erimiş olanları atmayıp içerisinde çiçek aldığım boş viyollere torf koyarak her viyol boşluğuna bir erimiş domates yerleştirerek ektim. Bugün fırça gibi küçük çimlenmeler başladı. Bu aşamadan sonra neler olacak? Anladığım kadarı ile her viyolde bir çok çimlenmiş domates var. (yarına fotoğraf eklemeye çalışacağım) Önerilerinizi bekliyorum. Bu çimlenenler domates olabilecek mi? Onları nasıl ayırabileceğim? Yoksa tamamen boşuna bir gayret mi?

Arzu Kasapoğlu 20-07-2008 00:25

Ben de geçen sene yediğimiz çeri domateslerin tohumunu, sardunyaların dibine ekmiştim.

Aralık ayına kadar çeri domates yedik.

Üstelik hiç bir bakım yapmadan :)

kuzen38 20-07-2008 05:48

Sayın Buket Aknar sanırım hepsi dip dibe çıktılar onları nasıl seyrelteceksiniz? genelde benim bildigim cherryler kendi tohumlarından üretiliyor ama genede sizin aldıgınız cins nasıl bilemiyoruz. ama bekleyin derim, meyvalanırlarsa artık sürekli aynı şekilde üretirsiniz. Kısacası sizinki deneme yanılma yöntemi ile çözülebilir.

Buket Aknar 20-07-2008 10:37

2 Eklenti(ler)
Denemek üzere ektiğim cherry domateslerimin bugünkü durumları. Ben bu aşamadan sonra ne yapmalıyım? Bunları nasıl şaşırtacağım? O kadar sık sık çimlendiler ki! Şimdiden çare bulup, bazılarını feda etmeliyim diye düşünüyorum.

Ne dersiniz? Önerileri bekliyorum.

eylems 20-07-2008 10:52

Sayın Buket Aknar, geçenlerde marketten aldığımız çerilerin içinde olgunlaşıp patlayan bir çeriyi çöpe atarken elime çekirdekleri bulaşmıştı. Bende gayri ihtiyari elimdekileri bakalım ne olacak hesabı saksının kenarına sürüvermiştim. Çimlenmişler. Tahminimce ürün verene kadar mevsim bitecek veya verse de tam verim olmaz sanıyorum.

limon 21-07-2008 15:52

2 Eklenti(ler)
Bu sene çerilerim çok bol ürün verdiler. Kokuları çok güzel, kabukları incecik, şahaneler...
Eklenti 43539
Eklenti 43540

Müjgan Yılmaz 21-07-2008 18:29

[QUOTE=limon;260964]Bu sene çerilerim çok bol ürün verdiler. Kokuları çok güzel, kabukları incecik, şahaneler...
Sevgili Limon
Sizi yurekten kutlarim,muhtesem gozukuyorlar.Tohumlarini nereden temin etmistiniz?

izzeterisen 21-07-2008 19:41

1 Eklenti(ler)
Bunlar de benim bahçedeki cherry domateslerim. Ama ne yazık ki yüksek derecedeki, sıcaklığa dayanamıyorlar. Renk bile almıyorlar doğru dürüst. Oysa geçen ayki meyveleri ne kadar güzeldi.

Eklenti 43550

limon 21-07-2008 21:55

müjgany, tohumdan yetiştirmedim bu sene. Tekin Bey sağolsun tüm sebze fidelerim ondan.

izzeterisen, İstanbul bu yıl güzel bir yaz geçiriyor. Bir iki gün 30-32 derece olsa da hemen ertesi gün kapıyor hava. Yağmur da yağıyor bu yaz. Geçen yıl Muğla gibi, çok sıcak ve kurak geçmişti, hiç sebze meyve olmamıştı.

Çok güneşte fidanlıklar yeşil bir file geriyorlar bitkilerin üzerine. Yarı gölge oluyor. Ucuz bir malzeme olduğunu sanıyorum ama yeriniz müsait midir bilmiyorum.

Rapator 25-07-2008 11:50

Görünüşte çok sağlıklı olan domateslerimi incelerken iki domatesin altlarından çürüdüğünü gördüm...Koparıp kestikten sonraki fotoğraflarını ekliyorum...

http://img78.imageshack.us/img78/3128/grnt009it4.jpg

http://img246.imageshack.us/img246/3599/grnt010jm0.jpg

izzeterisen 25-07-2008 13:05

http://www.agaclar.net/forum/showthr...domates&page=7
Cevap burda
çiçek burnu çürüklüğü

Rapator 25-07-2008 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen (Mesaj 262086)
http://www.agaclar.net/forum/showthr...domates&page=7
Cevap burda
çiçek burnu çürüklüğü

teşekkürler...peki şimdi yumurta kabuğu ile kalsiyum takviyesi yapsam olurmu acaba...ya da hazır böyle çözeltiler varmıdır?...

izzeterisen 25-07-2008 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rapator (Mesaj 262089)
teşekkürler...peki şimdi yumurta kabuğu ile kalsiyum takviyesi yapsam olurmu acaba...ya da hazır böyle çözeltiler varmıdır?...

Bu şekildeki meyvelere hiç bir şey yapamazsınız. Bitkiler çiçek açıp meyve tuttuğu zaman, meyveler nohut iriliğinde iken meyvelere Kalsiyumlu gübrelerden püskürtmeniz gerekir. Tabii noksanlık var ise. Önemli olan bitkiyi düzenli büyütmek, beslemek, sulamaktır. Bu araz ortaya çıktıktan sonra bir şey yapamazsınız, domates meyve veriyorsa yeni oluşan meyveleri kalsiyumca beslemeniz gerekir.

Koyu yeşil 26-07-2008 20:19

Hastalıklı meyveleri uzaklaştırdıktan sonra, 15 günde bir, yağsız sütü eş miktarda su ile seyrelterek domateslerinize verebilirsiniz.

izzeterisen 26-07-2008 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil (Mesaj 262500)
Hastalıklı meyveleri uzaklaştırdıktan sonra, 15 günde bir, yağsız sütü eş miktarda su ile seyrelterek domateslerinize verebilirsiniz.

Bu öneriniz konusunda detaylı açıklama getirebilir misiniz?

Acemiwebci 07-08-2008 13:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 260964)
Bu sene çerilerim çok bol ürün verdiler. Kokuları çok güzel, kabukları incecik, şahaneler...
Eklenti 43539
Eklenti 43540

Limon, bana tohumlarını gönderebilir misin ? (Tüm kargo masrafı bana ait.) Anlaşılan benim çeriler hibritmiş ya da çok kalitesizmiş; doğru dürüst meyve vermediği gibi olabilen meyvelerin kabuğu kalın, tadı ise çiğ gibi ve hiç iyi değildi.

tulosh 20-08-2008 11:37

Bunlarda benim cherry domateslerim. Aynı tohumdan yetiştirdiğim fideleri hem bahçeye hem bu sahsılara diktim saksıdakiler böyle minik şirin güzel oldular fakat bahçedekiler hem daha bol meyveli hem daha irice hemde daha lezzetli oldular. Saksı toprağı hem yeterli gelmiyor hemde saksının dışarıdan ısınması bitkiyi olumsuz etkiliyor. Keşke küçükde olsa kendime ait bir bahçem olsa :(
http://photos-002.ll.facebook.com/ph...74024_2545.jpg

irism 20-08-2008 14:03

tohumdan üretime göre çok başarılı bence tulosh,ama ****** bahçeyle saksı asla bir olmuyor,bende senin gibi,küçük olsun benim olsun diye hep bahçe istiyorum ama bu isteğim bakii,hep içimde...neden olmasın.. daha çok vakit var yani ;)

ayax 20-08-2008 22:19

maşallah, dostum bunlar sana kışa kadar yeter. benim cerry ler kurudu.

eakkaya_68 20-08-2008 22:56

arkadaşlar benim domateslerim cerry tahumdan büyyütüm saksıda sıkıntım yaklaşık 20 cm oldu şimdi son çıkan yapraklar dışa doğru bükülüyor toprakta birşeymi eksik ne yapmam lazım

Amistad 05-09-2008 17:29

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar kolay gelsin ben bayagdır forumunuzu takip ediyorum fazla bilgili değilim bu konularda. Cherry domates fidemin ana gövdesinde bi sorun var sanırım beyazlaşma oldu.
Tahminim yanına caktıgım tahta kazıktan ötürü oldu ama dediğim gibi tam emin değilim belkide normal bişey.

resimleri yükledim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

kuzen38 05-09-2008 20:50

1 Eklenti(ler)
çok takdire şayan bir tohum ve ürünlerini görüyorsunuz. epey geç ektim bunları, amacım gelecek seneye hazırlıktı. epey iri cherrylerle karşılastım. balkonstar domates.

kuzen38 10-09-2008 22:56

1 Eklenti(ler)
bunlarda black zebra domatesler. bunları da gec ekmiştim ama meyvaya tuttular. umarım 15 gün havalar iyi giderde tadlarına bakabilirim.

kahyanur 04-11-2008 12:04

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enginnaz (Mesaj 287578)
aşağıdaki linkte cherry domates ile ilgili ilanım var ilginizi çekerse bakabilirsiniz. enginnaz

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10362

Sevgili enginnaz;
Sizden aldığım cherry domates tohumları 5 günde çimlendi. Torfa ektim. Yanmış gübre şerbeti yaptım. Azar azar akşamları suluyorum. Şimdilik gayet sağlıklı görünüyorlar. İnşallah onlara iyi bakmayı beceririm. İlk deneyimim o bakımdan pek güven duymuyorum kendime. Sadece 10 tanesini ektim. Hepsi çimlendi. Eğer başaramazsam baharda diğerlerini ekmeyi düşünüyorum.
Sevgi ve Saygılarımla.

enginnaz 06-11-2008 19:24

merhaba kahyanur,

umarım işinize yaramıştır.bu bitki işi hastalık gibi.acaba yarın ne olacak diye hergün bekliyorsunuz.oda sıcaklığında bakarsanız ürün alma ihtimaliniz çok fazla.birde domatesin istediği su ve güneşi verirseniz o zaman daha iyi olur.çiçeklenme döneminden ürüne geçişi biraz uzun gelebilir.30 gün civarı diye hatırlıyorum.sabırlı olun.inşaallah başarırsınız.bana sorarsanız bu işin altından kalkacak gibi gözüküyorsunuz.bu bir başlangıçsa çok iyisiniz.saygılar...

by_kiki 08-11-2008 23:33

profesyonel olarak chery ve kokteyl tip domates yetiştirmekteyim her konuda yardımcı olabilirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025