agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Mini (Cherry) Domates, Kiraz Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/2737.htm)

Selahattin Yılmaz 22-06-2008 09:58

Sevgili lizard, neden ilaç kullanıyosunuz ki ilaca vereceğiniz para ile gür bir makyaj fırçası alın ve süresi 15-20 dakikayı geçmeyecek bir fırçalama operasyonu ile temizleyin ve sonrasında bitkiyi güzelce yıkayın.

lizard 22-06-2008 16:02

Ben ilaç kullanmıyorum Selahattin bey. Yan komşum kendi bahçesini ilaçlayacağı için eve aldım benim fidelere de ilaç vs.. gelmesinler diye :)
Önerinizi dikkate alacağım. Dün yaptığım bir araştırma sonucunda bunların kırmızı örümcek olabileceğini düşünmekteyim :)

Rapator 23-06-2008 21:15

Yurt dışından aldığım domateslerimin 2. ayındaki halleri...Daha çiçekler yeni açtı...Diğeride bir arkadaşımın verdiği domates fidesi...Sanırım sırık tabir edilen cinsten...

http://img108.imageshack.us/img108/9...0mediumjm9.jpg

http://img108.imageshack.us/img108/1...9mediumhu8.jpg

http://img108.imageshack.us/img108/7...6mediumtr8.jpg

muhikan 24-06-2008 07:54

Rapator, yurt dışından aldığınız domatesleriniz oldukça sağlıklı görünüyorlar. acaba türü nedir?

Rapator 24-06-2008 09:29

Teşekkürler muhikan, paketinde yazanları aynen aktarıyorum;

BONSAI TOMATO
LYCOPERSICON LYCOPERSICUM

shaman_tr 27-06-2008 14:17

Merhaba, foruma yeni katıldım, yaklaşık 1 hafta önce koçtaştan saksıda bir mini domates aldım. Sanırım cherry domates cindinden. Bu ilk denemem olduğu için çok tecrübesizim bu konuda, acaba bu domates tam olarak hangi cins? Mesela sırık cins mi, bodur cins mi? Bunu anlayamıyorum. Ayrıca aldıktan birkaç gün sonra yine koçtaştan aldığım bir torf ilave ederek saksısını büyüttüm, umarım yanlış bir şey yapmamışımdır. Ayrıca bu domatese sırık dikmeme gerek varmı? Bu arda balkonum günde sadece 1 - 2 saat kadar güneş alıyor! Bu iyi mi kötü mü anlayamadım. Toprağını değitirirken saksıdan sert kahverengi kabuklu bir kırkayak çıktı! Bu zararlı bir hayvan mı? Önlem almam gerekiyor mu? Konu biraz dağıldı ama kusura bakmayın. Şimdiden ilginizden dolayı teşekkür ederim.

shaman_tr 27-06-2008 14:26

2 Eklenti(ler)
Merhaba, foruma yeni katıldım, yaklaşık 1 hafta önce koçtaştan saksıda bir mini domates aldım. Sanırım cherry domates cindinden. Bu ilk denemem olduğu için çok tecrübesizim bu konuda, acaba bu domates tam olarak hangi cins? Mesela sırık cins mi, bodur cins mi? Bunu anlayamıyorum. Ayrıca aldıktan birkaç gün sonra yine koçtaştan aldığım bir torf ilave ederek saksısını büyüttüm, umarım yanlış bir şey yapmamışımdır. Ayrıca bu domatese sırık dikmeme gerek varmı? Bu arda balkonum günde sadece 1 - 2 saat kadar güneş alıyor! Bu iyi mi kötü mü anlayamadım. Toprağını değitirirken saksıdan sert kahverengi kabuklu bir kırkayak çıktı! Bu zararlı bir hayvan mı? Önlem almam gerekiyor mu? Konu biraz dağıldı ama kusura bakmayın. Şimdiden ilginizden dolayı teşekkür ederim.

bilgeal 27-06-2008 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shaman_tr (Mesaj 253549)

Bu mesajla aynı anda cevap alabilmek adına, ben de bir soru eklemek istiyorum.Benim de butun gun gunes alıyor ama kapalı balkon ve ciceklerin arkasına saklamaya calıstım yanmasın diye... Bu domates tam olarak nasıl gunes ve nasıl su ister,kafamda bi turlu aydınlanmadı

radem63 01-07-2008 11:02

Cherry

1 Eklenti(ler)
Sayın Turco'nun göderdiği tohumdan çimlenen
cherry domatesim.Daha domates olmasına çok var.
Çok teşekkür ederim Turco.:D

Süha Şendoğan 02-07-2008 14:27

Bravo Demir demir,
Yılmadan usanmadan cherry'leride çimlendirdin geç oldu ama olsun seneye bu işi daha profesyonelce yapacağından eminim seneye sana 10 çeşit domates tohumu sözü veriyorum.

radem63 02-07-2008 18:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 254970)
Bravo Demir demir,
Yılmadan usanmadan cherry'leride çimlendirdin geç oldu ama olsun seneye bu işi daha profesyonelce yapacağından eminim seneye sana 10 çeşit domates tohumu sözü veriyorum.

Sayın Turco;
çok teşekkür ederim.
10 çeşit domates tohumunun yanında bir bahçede rica edeyim.:D
çok teşekkürler.:D
Sağlıklı fideler dilerim.

shaman_tr 03-07-2008 08:47

Tebrik ederim demir demir,
Bizim mesaj aradan kaynadı sanırım. Sizin bu yetiştirdiğiniz domatesin tam olarak cinsi ne? Yani aynısından istesem ne olarak aramam gerekiyor?

Teşekkürler,

radem63 03-07-2008 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shaman_tr (Mesaj 255176)
Tebrik ederim demir demir,
Bizim mesaj aradan kaynadı sanırım. Sizin bu yetiştirdiğiniz domatesin tam olarak cinsi ne? Yani aynısından istesem ne olarak aramam gerekiyor?

Teşekkürler,

Teşekkür ederim.Çimlendirmeyi başardığım cherry domates .
Cherry domates diye arayabilirsiniz.Ayrıca E-dergiyide okumanızı tavsiye ederim.;)

shaman_tr 05-07-2008 12:32

Derginin bazı sayılarını sanırım nisan ve mayıs sayılarında domateslerle ilgili bilgi vardı. Ama acemi olunca okumak yetmiyor sanırım, bende kendim çimlendirmek yerine koçtaştan bir saksı "mini domates" aldım, sanırım bunlar chery domates cinsi, ancak neredeyse 3 haftadır bende hala domatesler kızarmadı, ayrıca çiçekleri solmuş durumda, aldığımdada soluktu zaten ama bazıları canlıydı, nedenini anlayamıyorum... Ayrıca bu chery domateslerin sanırım iki çeşidi var, sırık olan birde bodur olan! bendeki hangi cins bilmiyorum. üstteki 332 ve 333. mesajlarda resimleri var, sizinkilerle aynımı bu domatesler, aynı ise bana verebileceğiniz tavsiyer varmı? domatesi balkonda tutuyorum, kapalı bir balkon ve günde 1-2 saatten fazla güneş almıyor!

egome 11-07-2008 19:28

2 Eklenti(ler)
Emeğimin mutlu sonu:p Hasadını 2 ve 6 yaşındaki çocuklarım yapıyor.

kuzen38 12-07-2008 02:29

Sayın Egome, bugune kadar kendi yaptıklarım dahil birçok cherry domates fidesi gördüm ama hakikaten böylesini görmedim. Yürek dolusu tebrikler.

eylems 12-07-2008 05:57

Sayın Egome, ben böyle salkım yapan cherry görmedim. Önümüzdeki yıl için tohumlarını şimdiden istesek mümkünmüdür?

egome 12-07-2008 20:32

Sağolun arkadaşlar. Tohum alıp yollamak isterdim ama malesef hibrit tohum kullandım. Yani tohumlar işe yaramayacak.

Selahattin Yılmaz 12-07-2008 23:43

Chery domateslerde hibrit tohumdan tohum aldığınızda meyve elde edebilirsiniz meyveler belki biraz daha küçük olacaktır ama mutlaka verim alırsınız.

egome 14-07-2008 15:29

Sağolun hocam o halde seneye deneyeyim. Bu arada tohumu şu isimle almıştım, sweet 100 f1 cheryy domates.

malbman 14-07-2008 15:36

Aman tanrım bu canavarları nasıl olmuş da görmemişim.Muhteşem olmuş sevgili egome. Ellerine, emeğine sağlık ve darısı başımıza. Sen iyisi mi şu salkıma bir nazarlık falan tak.:p:p

eylems 14-07-2008 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egome (Mesaj 258826)
Sağolun hocam o halde seneye deneyeyim. Bu arada tohumu şu isimle almıştım, sweet 100 f1 cheryy domates.

Sayın Egome, tohum sırasında ilk benmi varım?;)

egome 15-07-2008 14:39

İnşallah sayın eylems, seneye ilk size gönderirim.

eylems 15-07-2008 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egome (Mesaj 259184)
İnşallah sayın eylems, seneye ilk size gönderirim.

Teşekkür ederim.

muhikan 16-07-2008 17:15

5 Eklenti(ler)
egome maşallahı var domateslerinizin:)
sizinkilerle yarışamasa da ben de mahon67 den alıp tohumdan yetiştirdiğim domatesleri ekliyorum.

denizakvaryumu 16-07-2008 19:17

Mahon67 nin tohumları kendini göstermeye başladı :) Resimlerdekinden biri mini blanj sanırım, diğeri tumbler mi, tumbling tom mu?

muhikan 16-07-2008 19:28

sipariş verirken mini blance, sarı salkım ve tigerette cherry verdim. tohumları dikerken sıraları bozduğum için hangisi olduğunu bilemiyorum:( ama tohumlardan fire veren olmadı neredeyse, o da mahon67 sayesinde oldu sanırım;)

denizakvaryumu 16-07-2008 20:17

Bu domates çeşitleri hibrit değil, bu nedenle gelecek sene için tohum almayı unutmayın derim, tohum alırken en gösterişli olan domatesleri seçin.

muhikan 16-07-2008 20:50

birkaç çeşit domates yan yana olması durumunda tohumlar saflığını yitiriyor sanırım. yanlış mı biliyorum?

üzüm 16-07-2008 22:45

Arı döllemesi gereken türlerde bozulma oluyor. Yeni tip -kendi kendine döllenen türlerde bozulma ihtimali var mı bilmiyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025