![]() |
Bence izmir Bu taraflar kadar sıcak değildir.Oraya rahatlıkla adapte olur. Tohumların türünü ne kadar çok toplarsak o kadar geleceğimize sahip çıkmış oluruz.En azından bu elimizden gelir değilmi.Bence gelir.
Saygılar |
Bahtiyar hocama tamamiyle katılıyorum arada sırada köylere gidip genleriyle oynanmamış saf tohumlardan nesil alıp koruma altına almak lazım diye düşünüyorum.Elimden geldiğincede bu uygulamayı yapmaya çalışıyorum
|
Bahtiyar hocam metern'e verdiğin söz benim için de geçerli olabilir mi acaba?
Listende bana da yer açar mısın lütfen? |
Alıntı:
Allahtan birşey olmazsa ****** neden olmasın. Saygılar |
Bahtiyar Bey, beni de listeye ekleyebilir misiniz:confused: :)
|
geçenlerde yakın bir köyden kabak geldi elime.. kestik yedik.. ama ne tat.. Şekere gerek bile yok. Helva gibi.. Hemen çekirdeklerini aldım.. Köylü kabağı
|
Alıntı:
Saygılar |
3 Eklenti(ler)
|
Maşallah. Çok sevindim.İlk çimletip resimleri ekleyen kişi olduğunuz için çok sevindim.Yanlız ektiğin toprak türünü ve uyguladığın yöntemi paylaşırsan diğer dostlardan en iyi çimlendirme yöntemini bulmuş olacağız.Tebrikler.
Saygılar |
Bahtiyar Bey, deştiler bu sene Konya'ya uğramayacak herhalde. Sağlık olsun, hayırlı çalışmalar ve saygılar.
|
;)Teşekkür ederim Bahtiyar abicim. Ektiğim toprak türü şu; %70 kırmızı iyi vasıflı bahçe toprağına %30 iyi vasıflı, humus açısından zengin torf karışımı. Burada ki eklediğim fotoğrafta da görüldüğü gibi; tohumları asla fazla derine ekmedim. Sadece üzerleri kapanacak şekilde toprağın ince tarafıyla örttüm. Akşama doğru saksıların üzerlerine poşet geçirdim ve bu sayede hem gece-gündüz arası sıcaklık farkını olabildiğince minimum seviyede tuttum hemde nem oranını korudum. Toprağın yüzeyi kurumaya yüz tuttukça el fısfısıyla spreyleyip nemlendirdim. Ve tüm bunları Adana'da açık balkonda yaptım. 7-8 günde çimlenmeye başladılar. Bu arada balkonum Günaybatı cephe. Yani öğlenden saat sabah 11 sularından tutunda gün batımına kadar güneş alıyor. Saksıları koyacak doğrudan güneş görmeyen fakat bol ışıklı bir yer olmadığı için çimlenmeyi doğrudan güneş ışığının olduğu alanda yapmak zorunda kaldım. Güneşin yakıcı sıcağından korumak için de; balkonun demirine büyük bir sofra bezi gerdim ve tohum ekili saksıları gölgeledim. Bu sayede bol ışık aldılar ve doğrudan güneşe çok az maruz kaldılar.:)
|
Sevgili dostum ellerine sağlık çok güzel bir uygulama ve bir o kadarda güzel ayrıntılı anlatım.Çok teşekkür ederim.
Saygılar |
Rica ederim, ne demek Bahtiyar abicim. Arkadaşlara ışık tutabilmişsem ne mutlu bana. Bu arada toprağın içerisine bir miktar da hazır(işlenmiş) organik hayvansal gübre karıştırmıştım geçen sene. Ama pekte yararının olduğunu düşünmüyorum. Zaten toprakta çözünmedi gitti. Hala aynı şekilde duruyorlar.:)
|
iyi bir yıl dilerim insallah bursa'**** tohum düşer.beklememek için deşti domates tohumu satın alabileceğim bir yer var mı??
|
Alıntı:
İlk kez sitede birisinden gördüğüm yöntem çok dikkatimi çekti. Yanmış hayvan gübresi ve bildiğimiz çayın atıklarını karıştırıp bu karışıma sebze tohumları ekmiş çok ilginç geldi bana. Benim deştilerde Torf,dere kumu ve yanmış hayvan gübresine ekildi. Çok güzel çimlendi.Nerde çimlendirdin dersen ****** yine banyoda. Daha sonra balkon serada gayet güzel çinleniyor. Saygılar |
;)Balkonunu ve bahçeni yakından takip ediyorum Bahtiyar abicim. Alttan ısıtma tavaları başarı oranını artırmış olmalı. Hayırlı, uğurlu olsun fidelerin. Umarım bol hasatlı bir sezon olur. Aman ışığa ve sulamaya dikkat, olabildiğince pişkin olmalı fideler. Çay artıkları burada da pek yaygın. Asitik ortamı seven bitkilere çok güzel gübre olduğu söyleniyor. Çay artıkları asitikmiş, bildiğin üzere sebze fideleri biraz asitik ortamlarda daha iyi gelişiyorlar. Birde asmaların kök kısımlarına hep çay posalarını koyuyorlar burada. Gerçektende gelişimi hızlandırıyor. Ama sebze fideleri konusuna hiç gözümle şahit olmadım. Sadece söylenti. Birde zamanla toprağı iyileştiriyor, yumuşatıyor. Tabi ki tüm bu bahsettiklerim bahçe ortamında, şahsen saksıya uygulamaya cesaret edemem.:)
|
Sevgili Emre İlhan;
Çok teşekkür ederim. Balkonda alttan ısıtma sistemi bana göre sadece kapalı ortamın ısısını yükseltiyor.Bunun dışında üzerindeki saksıların nemini kurutuyor. Şayet nemi sürekli sağlıyabilirseniz problem yok ama bu seferde bitkiler zayıf kalıyor.İlaçlarla bir insanı ayakta tutmak gibi. Bence oda sıcaklığını belli bir derecede sabitlerseniz daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Altan ısıtma sistemi olmadan balon seramı yaklaşık 250-300 litrelik akvaryumumla hem ısısını hemde doğal nem ortamını sağlıyordum.Sonuçta çok güzel. Çay tortusunu Ablam saksılarda çoğunlukla çiçeklerde kullanırdı ki halen kullanıyor. Önümüzdeki yıl bu uygulamayı deneyip sonuçlarını hep birlikte görüp değerlendiririz. Saygılar Saygılar |
Çalışmanızı keyifle takip ettim. Güneydoğu sıcaklarında hiç su yüzü görmeden bu kadar iyi bir verim alınması beni oldukça etkiledi.
Elinizde tohum kalırsa, Sicilya' da çiftlikte yaşayan dost bir aile ile paylaşmak amacıyla sizden deşti türünden meyve ve sebze tohumları rica edebilirim. |
Alıntı:
Saygılar |
Herkese Merhaba,
Sayın emre ilhan, Gördüğüm kadarıyla deştileri çimlendirmişsiniz, maşallah diyorum. Bana ulaşan deştileri çimlendirmek için biraz fazla mı temkinli davranyorum? buralarad hava soğuk olduğu için henüz deştileri çimlendirmedim. Hafta sonu çimlendirme işlemlerine başlayıp biran önce fidelemek lazım. Ben bir kaç kökü balkonda yetiştirmeye çalışacğım kalanların ise Kayseri'de büyümelerini izleyeceğiz. Tüm deşti dostlarına selamlar. |
Bence en iyi sınır 20 derece, ortamın ısısı 20 derece ise ve gece gündüz arası sıcaklık farkı azsa, sorun yok. Tohumlar kısa sürede çimlenirler. Çimlenmeden sonra toprağın nemine ve ışığa dikkat ederseniz sorun olmaz. Birde gerek doğal, gerekse yapay olarak rüzgar almalı fideler. Mesela ben arada bir kartonla fideleri yelliyorum ki; gövdeleri kalınlaşsın ve sağlamlaşsınlar diye. Birde suyu olabildiğince az tutup güneşi olabildiğince fazla görmelerini sağlıyorum ki; fidelerin gövdeleri morarsın, pişkinleşsin ve verimli olsunlar.:)
|
Sonunda deşti tohumlar buldum. Domates, kavun, karpuz ve biber. Anneme güzelce tembihledim. Senin bahçeye dikecez. Sakın ha sulama diye..
Hadi hayırlısı.. Bu hafta çimlendirmeye başlıycam. Bu sefer evde yaparım. Malum değerli tohumlar. Okulda kazan dairesinde 4 kez biber ve patlıcan ektim. Her seferinde fareler yedi. Bende yüksek bir yer yaptım tohum tarhlarıma. Artık rahatlar. Sıcaklıklar 20-25 derece civarı gündüzleri Gündüzleri güneş alıyor. Akşamları içerde.. |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ben en son deştileri ektiğim için daha iki yapraklılar.
|
Çok ilginç bir türü tanıdım, merakla takip edeceğim hadi bakalım herkese kolay gelsin.
|
Ellerinize sağlık hepside umarım sağlıklı bir şekilde büyürde domateslerinden yemek nasip olur.
Saygılar |
benim deştiler
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim deşti domatesler;)
|
Maşallah, haydi hayırlı uğurlu olsun.:)
|
Sevgili Emre İlhan;
Sen bizlerden daha çok şanslısın. İklim sayesinde ürünü ilk göreceğimiz seninkiler olacak. Saygılar |
Bu deştilerin arasında bir tane de üzüm asması mı var? Sayın Bahtiyar02
|
Alıntı:
|
Asmanın gözleri uyanıyor. Tutuyor, desenize.:)
|
Evet bugün tam netleşti gözleri. Çok merak ettiğim erkenci bir tür.
Burada http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20737 Adıyaman'da erkenci üzüm Saygılar |
Bahtiyar abi bu sene bir felaket olmazsa ürünler bol olacak heralde :)
|
Alıntı:
Saygılar |
Bahtiyar Bey,
Ben bugün deşti karpuzlarımdan 6 tanesini plastik bardaklara ektim. 2 tane tohumu yedek ayırdım. Bakalım nasıl olacak, kaç günde çimlenecek? Domateslerimi haftasonu ekeceğim. Tadını merak ediyorum. Tekrar teşekkürler. |
Bahçem küçük olduğu için domateslerimin bir kısmını büyük saksılara dikiyordum ama bahçeye diktiklerime göre verimi çok düşük oluyordu, sulasam da çabuk susuz kalıyorlardı. Bu sene İstanbul toplantısında dağıtılan deşti domatesleri saksıda deneyeceğim, çimlenmeye başladılar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
Saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025