![]() |
4 Eklenti(ler)
Bu sene sebzeye ayrılan alan ve domates çeşidi artınca şaşırttığım fideler için küçük bir sera yaparak onları dışarı aldım. Seranın tabanı ve çevresi 2 cm yalıtım köpüğünden, üstü ise çıta destekli naylondan yapıldı. Özellikle gece ısıları biraz daha yükselirse daha iyi gelişeceklerini düşünüyorum. Bir kasa pembe domates fidesi ve iki kasa sub arctic plenty fidesi serada yaşamını sürdürüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim dometescik fidelerim.
|
1 Eklenti(ler)
Devamı
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda diğerleri artık bahçeye dikilme zamanları geldi havaların biraz daha ısınmasını bekleyecğiz.
|
Masallah Vehbi bey, fideleriniz cok saglikli gorunuyor. Meyvesinide gorursunuz insallah. Darisi basimiza :)
|
Alıntı:
Yapraklar cok kivrilirsa bu kotu habercisi mi oluyor? Bazen benim salataliklarda da oyle oluyor ama son cikan yaprak genelde daha canli daha yesil vede kivrimsiz oluyor. Bahcenize daha bakmadim bi ara ugrar bi cayinizi icerim :) tekxas'i bilmiyorum ama chicago'da annem yasiyor onunla havalar hakkinda konustugumuzda ya ordan buraya kar ve ya yagmur geliyor ya da burdan oraya gidiyor. Burda kar ve ya yagmur yagmissa 7-8 saat sonra orda devam ediyor. Sanirim sizin bulundugunuz yerde col iklimi mevcut. Burasida cok sicak oluyor ama gecen yaz hemen hemen bahceli olan evlerin cogunda sebze dikiliydi. Ve cok verimliydi bahceler dediginiz gibi iklimi uygun. Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Umarim sizde istediginiz verimi yakalarsiniz |
Masallah Vehbi bey, fideleriniz cok saglikli gorunuyor. Meyvesinide gorursunuz insallah. Darisi basimiza
İnşallah sizin fidelerinizde büyür gelişir bol ve bereketli ürünler yetiştirirsiniz. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
sayın the mic
benim de domateslerim, sizinki gibi çiçekli olur inşallah |
Bu gorunen cicekler domates oluyor degil mi?
|
Alıntı:
Alıntı:
----------------------------------------- benim domatese hümik asit veriyorum.o da 3-4 günde bir çok az miktarda.gecen yıl ki deneklerdeki gibi hormonlar kadar bi ekstrasını görmedim ama belki de çiçekleri bu sebepten fazlalaşıyor resimi dün çektim bu gün yeni çiçek tomurcuklarıda çıkmış 3-5 tane. |
1 Eklenti(ler)
|
Gorsel bir solen. Tek kelimeyle harika.
|
Çok güzel resim. ancak c yi çözemedim sanırım.
|
Siralamanin yanlis yazildigini dusunuyorum. Ben o sekil inceledim :)
|
Domates fideciklerim
2 Eklenti(ler)
Merhaba, 2 tür domates fideciğimin son durumu linkteki gibidir.
nasıl olduğunu bilmiyorum ancak Tinny Tim domatesin kotiledon yapraklarından biri düşmüş. Afrika togo domatesi ise gelişmede biriciliği kimseye kaptırmıyor. Yorumlarınızı bekliyorum. |
Alıntı:
|
Tam ters istikamet. Ben hic domates olusumunu gormedim ama ilk cikanin cicek oldugunu son evreninde domates oldugunu dusunerek 8 den baslayip geri gittim ama genede arada resimlerde karismis gibi geldi.
|
Sizin ekim tarihi nedir?
|
Alıntı:
Domates oluşumunu görmedim ancak mantiken, ilk olarak bir çiçek tomurcuğu oluşmalı, o çiçeğe dönüşmeli, çiçek büyümeli-açılmalı, döllendikten sonra çiçek kapanıp kurumalı, kuruyan yerde de küçük nohut kadar domates olmalı. benim mantığım bunu söylüyor. Yanlışım varsa affola. |
Tarihini not almamıştım. Tahminen 20 mart ya da 2 nisan da ekmiş olabilirim. Daha sonra ektiklerimde ekim tarihini de yazmaya başladım. Bu "tarih dersi" oldu bana.
|
Bilmeyince siralama yapmak kolay oluyo :)) Ama olsun genede guzel olan tabiatin mucizesi
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kocaeli şartlarında domates fideleri ne zaman bahçeye ekilmeli acaba.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
karagölge teşekkürler.o zaman benim şaşıracak 7 tane çimlenmiş domatesim var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Domateslere vitamin veriyormusunuz? Veriyorsaniz hangi vitamini veriyorsunuz? Anket sorusu gibi oldu :))
|
Alıntı:
|
Bende organik taraftariyim lakin dun salatalik tohumunun ustunde yeni gordum vitamin (hangisiydi unuttum) vermeyi tavsiye ediyordu. Domatestede yaziyordu onun icin sordum. Vermemek buyuk kayip degilse sorun degil. dogal dogal gubreli toprakla buyusunler :)
|
Sebzeleri kompost çukuruna dikmek.
Alıntı:
Örnekleri buradan 1 ve 2 izleyebilirsiniz. |
Sayın epsody, işleyecek o kadar bahçe yok malesef, balkonda yetiştirmeye çalışıyoruz, bir de balkona kompost çukuru oluşturursak vay halimize.
|
Organik üstü domates'te tat ve aroma sağlamak.
Alıntı:
Arkadaşım h.ışık, endişeye mahal vermeden. Siz de böyle preparatlar hazırlıyarak kompost kadar değerli organik değerli besin elementleri sağlıyabilirsiniz, sizlere kolaylıklar dilerken en güzel domatesleri yetiştirmenin mutluluğu içinde olasınız. |
Sevgili epsody yazdiklarinizin hic birni anlamasamda organik yazmaniz bana yeter. Biraz daha anlayacagimiz bir sekilde yazarsaniz biz(sahsim) acemiler memnun oluruz. Ve tecrubelerinizden seve seve faydalanmaktan mutluluk duyarim
|
Paylaşımlar benim için mutluluk kaynağı.
Alıntı:
Organikten söz ediyorsak yapayı terk edip bitkinin üzüne uyan besin maddelerini sağlamamız gerekmekte bu mesajın içinde verilen linkteki görüntüleri izlediyseyiz kimyasal kulanılmadan üretilmiş bitkiler gürülüyor. organik atıkların toprağa kazandırılması ile yetiştirilmiş sebze ve meyveler. |
Kimyasal kullanilmadan urettiginiz sebzelere hayranlikla baktim. Muhtesemler imrenmemek elde degil. Bu isin sirri yolu yordami nedir? Bizimle paylasirsaniz cok memnun olurum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025