![]() |
Alıntı:
|
merhabalar benimde 1 hafta once ektigim domateslerim cimlendiler boylari uzun gibi geldi bana normalmi acaba?guneste goruyor gunes oldugu zamanlar.bu hafta likit besin alicam domateslerime uygunmudur sizce?tohum paketinin uzerinde 2-3 haftada bir likit besin takviye edin yaziyordu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bende 1 hafta önce domatesleri uzun saksıya ektim üzerini naylon poşetle sardım. Fakat henüz çimlenme belirtisi yok balkonda soğuk olduğu için mi olmadı anlayamadım içeri alsam sakıncası olurmu |
Alıntı:
Tohumları 25 aralık' da diktiğim washington cherry ve gold nuggetlar da ilk çiçeklenmeler başladı.Tohumlar için Douglas Fir' e teşekkürler. |
Eda123, benimkiler sıcak odada 10 günde filizlendi.
|
Alıntı:
|
Bu yil ucuncu yil olacak, amator olarak domates yetistiriyorum. Ilginizi cekebilecegini dusundugum deneyimlerimi anlattigim blogum http://besikduzupembeleri.blogspot.com/ . Ozellikle uzayip giden ciliz fidelerden sikayetci olanlar faydalanabilirler.
|
Alıntı:
Evet normal. Patates yaprakli turden bir pembe. Buyuk ihtimal oldukca iri pembe domatesleriniz olacak. |
sayın envor
sizi dinleyerek içeri alıyorum. ekim sırasında bir sorun olduğunu düşünmüyorum paketteki tarife uygun olarak ektim. bu sitede domatesler dışarıda çimlenirse daha dayanıklı olur diye okumuştum.. bunun bir standartı yokmu ? |
Sayin envor domateslerimden kucuk bir kare ekliyorum ve degerli yorumunuzu bekliyorum.
http://i1003.hizliresim.com/2010/3/29/1882.jpg |
Benim domateslerim evde cam onunde cimlendiler eda123 bilemiyorum sagliklari yerindemi?guneste goruyor arada tabi ingiltere'nin bulutlari musade ettigi surece.
|
arkadaşlar değerli bilgileriniz için teşekkür ederim sizlerin paylaşımları sayesinde domates yetiştiricisi oldum (balkon yetiştiricisi).
|
Alıntı:
|
eda123 inan bende ayni duygular icerisindeyim.
insallah hersey iyi gider ve guzel mahsuller aliriz. |
Sayın eda123,
domates tohumu çimlenme için 18-24 derece aralığını sever. Toprak nemli olmalı. Sera etkisi yaratmak için tohum kasanızı ya da viyolleri naylon poşete almanız ısı ve nemi koruma açısından önemlidir. Bu da çimlenme başarısını arttırır. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Domateslerimden birini 2 gün önce bahçedeki serama yerleştirdim. 2 gündür yağış olmasına ve hava sıcaklığının düşmesine rağmen gayet iyi durumda. Ben de birkaç domates fidemi daha seralarıma yerleştirdim. :D
|
Sayın Sakagun,
Seralar harika olmuş. Güzel ve bol mahsul diliyorum. |
:) Teşekkürler k_donmez. Umarım hepimiz bol ürün alırız bu yaz.
|
Arkadaşlar dün bauhaus dan domates tohumlarını ekmek için hindistan cevizi kabuğu tableti aldım, 20 tablet lik paket, tarifi tabletler ılık su ile ıslatılıyor 10 dk sonra şişmeye başlıyor ve orta yerine tek tohum konuluyor ve burada kökleniyor, fide çıkıyor, her gün sulanarak tablet 10 cm kadar büyüyor ve komple toprağa dikiliyor ve toprakta hindistan cevizi kabuğu talaşı eriyor muş, böyle bir şey kullanan varmı ? varsa bana lütfen yardımcı olsun, sevinirim. Yoksa domates tohumları boşa gider.
|
Bu tur tabletlere yapilan ekimlerde sasirtma imkani olmayacagindan cok uygun oldugunu dusunmuyorum. Domates en az 1 kere, genellikle de 2 kere sasirtma ister. Biber icin kullanilabilir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Herkese merhaba balkonda domates yetiştirmeyi çok seviyorum. Sizce domatesimi ne zaman ekmeliyim.Hava uygunmu? cevabınızı bekliyorum
|
Alıntı:
Fide olarak dikim mevsimine daha 20-25 gün var. Eğer işe tohum ekerek başlayacaksanız geç bile kaldınız diyebilirim.... Kolay gelsin ;) |
Iyı aksamlar.Saksılara dıktıgım tohumlarım nıhayet yeserdı.Bırkac sorum olacak.Fıdeler dort yapraklı hale geldı.Şaşırtma yapmalı mıyım?Fideler camın önünde duruyor.Toprak kuruyup parça parça oluyor.Kaç günde bir sulamam gerekir.Suyu dibinden mi yoksa fısfısla mı vermeliyim.Ayrıca asıl saksılara alırken organik gübre vermek istiyorum.Her fide için ne kadar organik gübre kullanmalıyım.Mesela bir fide için bir yemek kaşığu uygun mu.şimdiden teşekkür ederim.
|
Subat sonu evde ektigim domates tohumlari cimlenmeyince ikinci bir partiyi üzerini strec filmle örterek ve 2-3 günde bir fisfislayarak denedim bir haftada cimlendiler. Bugün boylari uzayanlarin etrafini biraz toprakla destekledim. Umarim yasarlar.
|
04.04.2010
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim domateslerim. Fidelerim Hatay'dan 14 gün önce geldi. Ve geldiklerinde 90 mm boyun daydılar. Kendi yetiştirdiğim fidelerde resimde küçük olanlar. Ama benim şaşırdığım şey 15 günlük fide olmasına rağmen domates çiçekleri çıkmaya başladılar. Çok şaşırdım ! Üstelik her tarafında çiçek tomurcukları çıkmaya başladı. Geldiğinde küçük tüpte idiler ve ben bu sene siteden edindiğim bilgilerle daha çok sayın meyvelitepe'nin bloğundaki (ki üstada teşekkürü bir borç bilirim) kompost hakkında okuduklarımdan sonra kendi yaptığım kompost ve toprak karışımı da çok güzel olmalı ki sonuç beni çok şaşırttı. Sitede hiçbir karşılık beklemeden emek veren , zaman harcayan ve bunun karşılığında hiçbir menfaati olmayan herkese sonsuz teşekkürler.
Bu arada geçen hafta yaşadığım yerdeki bir ziraatçının tavsiyesiyle biofarm NPK gübre çözeltisi 10-8-6 +ME organik gübresini (satan ilgilinin beyanıdır.İnternet üzerinde ürün ile ilgili çok bilgi bulamadım.) 1 defa kullandım. |
Fideleriniz çok güzel. Bu arada, domateslerinizde koltukları almanız lazım gibi gördüm resimlerde. Bir de boylar biraz fazla uzamış, daha fazla ışık istiyorlar. Zaten biliyorsunuzdur, suyu gerekmedikçe vermeyin, verdiğiniz zaman da kökün ulabildiğince uzağından. Kolay gelsin, başarılar.
|
Aslında bugün sabah koltuklarını aldım ve aldığım parçaları da altına malç olarak serdim. Hepsinde de alttan ilk 3 dalı bıçakla temizledim .Böylece salatalıklar biraz daha güneş görebilecekler. Ama malum bandırma koşulları ,Ülkenin en az güneş alan bölgesi üstüne birde karşımıza yeni yapılan apartmandan sonra evimiz sabah 7-12 arası ancak güneş görebiliyor.Bir de akşam arka balkon. Geçen sene bir saksı olduğundan akşamları işten geldiğimde arka balkona alabiliyordum ama bu sene mümkün görülmüyor.
Su neredeyse haftada bir defa veriyorum şu anda.Ama akşamları spreyle yapraklarını ıslatıyorum o kadar. Eşim balkondaki sebzelerden sonra artan böcek ve karınca popülasyonundan şikayet edince bu hafta 6 tane bıldırcın aldım.Kontrollü bir şekilde balkondaki karıncaları yedirmeyi düşünüyorum. Tabi altlarında biriken gübrelerden de minik kompost denemeleri yapmayı düşünüyorum. Bu işin bu kadar zor olduğunu görünce köylü pazarında bunca emekle ürün alıp bunları yok on paraya satmak için getiren emekçi insanları görünce sarılasım geliyor .Haftaya ilk sebzelerimin çiçeklerini paylaşmak ümidiyle... |
2 Eklenti(ler)
Domates bardakları çoğalınca serayı da büyütmek zorunda kaldık. Yeni seramın içi ve dışı.
|
merhaba arkadaslar benim domates fidelerimde 4 yaprak oldular artik sairtmalimiyim yoksa biraz daha buyumelilermi?simdiden tesekkurler
|
Benimkiler dört yaprak oldu, şaşırttım.
|
Benim çeri domateslerden yetişen 10-15 adetini tarladaki bahçeye cumartesi günü ektik.Burada havalar gayet sıcak gidiyor.1,5 aydır tek damla şehir merkezine yağmur düşmedi.İnşallah Nisan ayında yağışlar başlar.
|
Arkadaşlar pazarlarda satılan sarı domateslerden almıştım ve tabikide içindeki tohumunu çıkartıp ayırdım acaba çıkma şansı var mı?
|
Sayın ağaçlarısev, tohumu ektiğiniz zaman mutlaka bitki çıkar ama domatesler hibrit tohumdan üretilmişse, alacağınız meyveler yedikleriniz gibi olmayıp atalarına çekecektir.
|
2 Eklenti(ler)
Boş akvaryum bu sene baya işe yaradı. Domates ve biberlerim mart ayının ortasından beri içinde.
Eklenti 134441 Eklenti 134442 |
Aslında akvaryum dediniz aklıma geldi.Benim evimde 2 tane akvaryumum var.Ve içindede 300 e yakın balık var.Balıkların besinleri yedikten sonra çıkan nitritin bitkiler tarafından nitrata dönüştürüldüğünü okumuştum.Akvaryum suyunun bitkilere olumlu ya da olumsuz etkisi olur mu acaba ?
|
Ben akvaryum suyunu bitkilerimde kullanıyorum. Herhangi bir zararını görmedim. Bir yerlerde yararı olduğunu okumuştum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025