![]() |
Teşekkürler.
|
Hasat devam ediyor
2 Eklenti(ler)
|
Harika bilgiler bunlar.Annemle bizde domates yetiştiricektir ama bahcemiz olmadığından balkonda yetiştirmeye karaverdik onlarla çok ilgilendik ama maalesef domatesler hiç olmadılar:( dalga konusu olduk.Artık seneye yukarıdaki bilgilerin ışığında hareket ederim.Teşekkürler.
|
Benim domateslerim kurudu gitti. Galiba hibrit tohumdu. çiçek açtı açtı döküldü. Acayip moralim bozuldu ve şevkim kırıldı.
|
Artık ilkbahara yeniden heveslenirsem bu sefer tam zamanında başlıyacağım.
|
3 Eklenti(ler)
sn selim
Bu yaz oldukça çok domates fidesi ektim. Bundan kısaca bahsetmek istiyorum. Hatam olabilir hiç olmazsa gelecek dönemde usulüne uygun dikim yapayım. Toprağı gerektiği kadar gübre ile karıştırdım , farklı olarak yaklaşık 30 cm yüksekliğinde 10 mt uzunlığında, sanırım yastık tabir edilen tümsek oluşturdum. Bu tümseklerin üzerine u şeklinde galvaniz tel ile sabitlediğim damla sulama (ru 40) borularını yerleştirdim. Bunun üzeine de, siyah ve kalın naylon örtü serdim ve uygun yerlerinden toprağa sabitledim. Fotoğrafları ekledim. Bu yaz, bu teknikle, domates toplamaya yetişemedik. (biraz abartı yaptım) Koltuk almayı bilmediğimden **** yanlış bildiğimden gelişen alt dallarını çıkardım. Gerçekten çok verim aldık. Ancak, fidelerin sırık cinsi olmasına rağmen boylerı 1 mt den fazla uzamadı. Sorularım : -Gelecek sezon ayni yere bu şekilde dikim yapmam doğrumudur? -Her gün saat 20.00 de düzenli olarak sulama yaptık. bu uygulamaya devam etmelimiyizr? (çiçek döneminde de) -Toprağı naylon ile kaplamak uygun bir yöntemmidir? teşekkürler. |
Alıntı:
1. Gelecek sezon bahçenizde başka bir bölgede bu sistemi kurmanız daha iyi olacaktır. Devamlı aynı yere aynı ürünü diker/ekerseniz toprak fakirleşiyor. Ama bu sene domates fidelediğiniz yere başak bir sebze fideleyebilirsiniz. Organik tarımda buna dikkat edilmektedir. 2. Çiçeğe kadar olan dönemde ve çiçekler meyveye dönüştükten sonra düzenli ve yeterli sulama iyi olur. Ama çiçeklenme döneminde çok su verirseniz (hergün çok olabilir.) çiçekler meyveye dönmeden dökülebilir. 3. Toprağı naylonla kaplamanız iyi olmuş. Hem yabancı otlardan kurtulursunuz hem de topragı sıcak tutarsınız ki domates kökleri bundan hoşlanacaktır. Zaten aldığınız verimden belli. Bol hasatlar |
Alıntı:
arkadaşımıza verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum, |
sn. douglas benim için ilginç ve şaşırtıcı bir konuyu daha iletmek istiyorum. Domates hasatından yaklaşık bir ay kadar sonra toprak üstünde kalan bitkinin sapları hiç müdehale olmadan hüdainabit şekilde tekrar yeşermeye başladı ve neredeyse çiçeğe durmak üzere.
|
sn selim
İlgi ve alakanıza tekrar teşekkür ediyorum. |
Alıntı:
toprak üstünde kalan bitki sapları uygun ortamı bulduğu için yeni bir fide gibi köklenerek gelişmiştir. görüşmek dileğiyle |
Çok teşekkürler. Eğer meşgul etmeyeceksem diğer bir sorum daha var. Aslında bu soruyu forumda aylar önce sormuştum ama cevap alamamıştım.
Geçen kış 4 adet büyük saksılarda getirilen meyva ağacı diktik. Pek ümitli değildik. Ancak, bu yaz hepsi sanırım yerlerini beğendikleri için olacak, meyva verdi hatta dallarını desteklemek zorunda kaldık. Soru şu ; bunlardan erik ağacının gövde çapı yaklaşık 10 cm. Fakat, bu ağacın gövdesinin topraktan itibaren 1.80 mt kadar olan yerinde hiç yan dalı yok. Bu uzunluktan sonra sonra cılız dallanma olmuş ve toplam boyu ise, 3.5 mt kadar . Önümüzdeki budama mevsiminde 2 mt den kesip macunla kapatsam ve uygun bir yerinden de yarma aşı uygulasam ( bu arada henüz tuturduğum aşı yok) bu işlem yan dalların çoğalmasına fayda sağlar mı? |
Önümüzdeki budama mevsiminde 2 mt den kesip macunla kapatsam ve uygun bir yerinden de yarma aşı uygulasam ( bu arada henüz tuturduğum aşı yok) bu işlem yan dalların çoğalmasına fayda sağlar mı?
merhaba, söylediğin gibi ağacın tepesini tamamen kesip, birden fazla aşı kalemi ile yan dallanma veya kalın bir budağı kesip yine birden fazla aşı kalemi ile yan dallanma sağlayabilirsin, ama yarma aşının riski eğer aşı tutmazsa ağacı tamamen kaybetmesen dahi tekrar mevye verecek dalları oluştrması uzun süreceği için bence bu işi bilen birine yaptırırsan en azından ağacını riske atmamış olursun. iyi akşamlar |
bilgiler için *** ederim
|
Alıntı:
pembe domates tohumu sorun değil, ama saksıda yetişen sebzeler bahçe tadı vermiyor, eğer önümüzdeki yıl mart veya nisan gibi irtibatımız olursa istediğin kadar tohum gönderebilirim. kolay gelsin; |
Merhaba arkadaşlar,
Açıkcası domatesler hakkında pek birşey bilmiyorum fakat bu başlık altında 8-9 sayfa okuyarak az çok bilgi edindim herkese teşekkür ederim. Benim arkadaşımla amacım üniversitenin kampüsünde "saksıda" domates yetiştirmeye çalışarak kahvaltılık domates elde edebilmek =) Üniversitemiz zaten haziran sonunda kapanıyor, okuduklarımdan anladığım kadarıyla domatesler Nisan'ın başlangıcında ekiliyor, yanılıyorsam düzeltin. Benim sormak istediğim soru haziranın sonuna kadar bir defa bile olsa ben "saksıdaki" domatesimden mahsül alabilir miyim? Tohumdan yetiştirmeyi tercih ederim ama fide almaya da razıyım. Teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Domates yetiştirmek isteyip yeri dar olanlar için güzel bir alternatif diye düşündüğüm bir konuyu paylaşmak istiyorum domtesi kovada bir yere asarak yetiştirebilirsiniz
Bu domatesin nasıl dikildiğine dair videoda var ilgilenirseniz eklemeğe çalışacağım |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama bu sene mutlaka deneyeceğim Yeni üyeyim ve siteye nasıl video eklenir bilmiyorum Yardımcı olursanız eklerim |
Arkadaşlar konu burada tartışılmış.
Bilginize. |
Sn. Bonsaiforever, haziran sonunda domatesinizin meyvası yetişir ama kızarması bazı durumlarda temmuz ayına sarkabiliyor (örneğin iyice yetişkin, büyük bir fide ekerseniz ve istanbul'da hava şartları'da, nisan-mayıs arası uygun sıcaklıkta olursa alabilirsiniz).
Tohumdan yetiştirmek için en az mart başında çimlendirmeniz gerekir ama o zamanlar istanbul bir hayli soğuk geçtiği için, çimlendirmek için ektiğiniz tohumları çok iyi korumanız gerekir. |
arkadaşlar sırık domates yetiştirdim inanılmaz çiçek açtı ve oldukçada büyüdü fakat çiçeklerin büyük çoğunluğu döküldü yani meyve vermedi açıkcası canım bu duruma oldukça sıkıldı tozlaşmanın olmasına engel olan şey ne anlayamadım **** nasıl tozlaşma sağlayabilir yardımcı olursanız sevinirim
|
Sn. Ersinsen,
Tozlaşma için yardımcı olman lazım, ya çiçeklerin olduğu dallara küçük fiskeler vurarak çiçeklerin titreşmesini ve tozlarını dökmesini sağlayacaksın ya da hiç üşenmeden pamuklu kulak çöpü ve küçük bir fırça yardımı ile çiçeklerin göbeğine zarar vermeden gıdıklama yapacaksın ve bütün çiçekleri tek tek gıdıklayacaksın.:D:D:D |
Dometes yetiştirmesi ve sulanması hakkında bende ,okudugum bir şeyleri belitmek istiyorum .Fakat ben Bursaya geldim.İnşallah cumartesiye yazacagım Yalnız aklımda kalan .Ayni yere 5 sene ekilirse randımanın duşdugu .Selamlar
|
dün f1 olarak 30 tane cherry domates tohumunu plastik bardaklara ektim. bu gün yarın bir 20 tanede normal domates tohumu ekeceğim üzerinde f1 yazmıyor ama sanırım onlardan hibrittir. sanırım hepsi tutar:)
|
geçen yıl ki domateslerinde hiç tozlaşma problemi falan olmadı kendi kendilerine çiçek açıp tozlaşıp meyve verdiler. sadece pembe domateslerimden verim alamadım oda sanırım fazla sıcaktan(saksı zemindeydi) kökler pişti. kısaca ekin gitsin meyve peşinden gelir
|
Arkadaşlar Sayın Sarıcan anlatmış, tozlaşma olmazsa meyve olmaz. Hani çarşıda bazı domateslerde 'Arılı' diye ibare görürüz. İşte o etiket tozlaşmanın arılar tarafından yapıldığını anlatır. O yüzden tozlaşma şart. Arı yoksa elle yapılır. Doğru bir söz var. Einstein'in sözü diye biliyorum. Arılar yok olursa insanlıkta yok olur.
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar çiçeklerim bu resimde oldugu gibi resim alıntıdır çiçeklerini döktüler ve sadece koca domates fidesi 2 adet domates verdi ama çok sayıda çiçek açtığını söleyebilirim bunun nedeni ne olabilir neden çiçekler dökülüyor acaba fikri olan varsa cevp verirse sevinirim
|
sırık domatesti cinsi ve sırık gibi de oldu neden bu kadar az 2 adet çiçek domatese dönüştü çözüm üretemdiğim tek soru bu yanıtlarsanız ve ilgilenirseniz çok sevinirim
|
evet videoyu izlemek isteriz **** adresi eklerseniz de olur.....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025