![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2014
|
yapraklarda beyaz lekeler
Arkadaşlar resimlerde görülen, saksıda balkonda yetiştirmeye çalıştığım domates yapraklarındaki beyaz lekeler hakkında bilgi verebilecek olan varmı acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Tuta absoluta zarari gibi duruyor. Siyah noktalar da diskisi olabilir mi acaba... En ustteki resimde, noktalar 3 boyutlu gibi duruyor; alttakilerde ise daha cok leke gibi gozukuyor, tam secilmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Bu linkteki yazı ve resimler incelenir ise başka deliller tesbit edilebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2014
|
Yanıtlarınız için teşekkürler. Herhangi bir canlı tespit edemedim yapraklarda. Toz kükürt uyguladım belki onun bir faydası olmuştur. Başka bir tavsiyeniz varmı acaba. Bu arada alt yapraklarda içe doğru kıvrılmalar başladı. Bu sene domateslerime ne oluyor anlamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Stres kaynakli gibi gozukuyor. Cok su aldilarsa veya susuzluktan kaynaklanmis olabilir. Havalar su anda nasil bilemiyorum ama normalde, sicak havalar da yapar bunu. Bana gore endise etmenizi gerektirecek birsey yok. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
yaprak kıvrılması
sayın serkaf sorunun aynısı bendede var yaprakların kıvrılması ben hava soğukluğuna bağlıyorum resimler linkte http://www.agaclar.net/forum/topraks...im/7413-68.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Diğer domatesler de bir şey yokken sadece 5 fide olan san marzanolarda böyle. Yumurta kabuğu ve suyu vermeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
|
|