![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
zararlı
sn mavisedir eğer küçük beyaz renkte ise muhtemelen beyaz sinektir halihazırda beyaz sinekler sulama ve ilaçlama esnasında kaçışırlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Sebze adalarındaki domateslerden bir kök hastalandı. Bakteriyal Yaprak lekesi gibi geldi bize ama farklı bir hastalıkta olabilir. Fotoğraf linki burada Hastalık tanımı ve Organik yollu bir çözüm önerisi olan var mı ? yoksa hasta kökü söküp uzaklaştıracağız. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Beyaz sinek degil, ince siyah sinek. Eğer zararı varsa ilaçlama yapacağım. İnsektisit olarak decis var elimde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
yapraktan 2 litreye 30cc yani 1 litreye 15 cc .. emin misiniz ? çok olmasın .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
![]() Resimlerden anladığım kadarıyla yapraklarda birçok kahverengi leke var, lekelerin etraflarında sarı halka yok. Buna göre septoria lycopersici kaynaklı tomato leaf spot (domates yaprak lekesi) olması olasılığı yüksek. Yukarıda resimde organik tedavi olarak enfekte yaprakların temizlenmesi ve hijyene dikkat edilmesi önerilmiş. Aynı bizim bahçede olsaydı %0,5 potasyum bikarbonat çözeltisi denerdim. Not: Burada biraz daha detaylı bilgi mevcut. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
|
uygulama
hemen uygulayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
|
gübreleme
sıvı formdaki gübreler sıvı formülasyonda olduğu için herhangibi bir sıkıntıya sebebiyet vermemektedir güvenle uygulayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Toprağa uygulamamın bi zararı olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler Fatih bey.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Ağaç Dostu
|
çözüm
Alıntı:
1. Yüksek pH’lı topraklarda pH’ı düşürmek için kullanılır. 2. Kendisi tek başına bile iyi bir antiseptik (mikrop öldürücü) ve antifungal (mantar yok edici) etki gösterir. 3. Kireci kırar. 4. Tuzluluğu önler. 5. Besin elementidir. 6. Protein sentezi için gerekli bazı aminoasitlerin yapısında bulunur. 7. Bitkinin hastalıklara karşı direncini artırır. 8. Enerji, hormon ve bazı enzimlerin sentezinde yer alır. ben üreticilerime özellikle 2. maddeden haberdar olduğum için bu gibi sorunlarda kükürdü sulandırıp yapraklara püskürtülmesini öneriyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
|
uygulama
damlamadan mı? yoksa toprağamı püskürtüceksiniz toprağa püskürtebilirsiniz ama damlamadan genelde yer altındaki zararlılar için insektisit uygulaması uygulanır örneğin bozkurt korban 25 uygulaması |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-12-2006
|
Yabancı sitelerde domates için epsom salt (ingiliz tuzu) uygulaması sıkça tavsiye ediliyor. Magnezyum ihtiyacının karşılanmasıyla beraber bitkinin hastalıklara karşı direncini artırdığı belirtiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
|
ben de 2 gün önce epsom salt mi alsam diye düşündüm..şunu buldum çam tuzu 5kg.. da ! sıkıldım ben kalsiyum eksik onu ekle çiçeklenme sorunu var fosfor ekle, yapraklar kıvrılıyor mg ekle epsom ekle.. yok mu yahu bunun ortaya karışık organik çözümü ?? koyun keçi solucan tavuk yarasa arkadaşların gübresinden şerbet tüm bunları hızlı şekilde çözmez mi? geç mi kaldık yoksa? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
|
saksıdaki domateslerde yaprak delinmeleri gözlemliyor fakat çıplak gözle herhangi bir zararlı goremiyordum... bugün dikkatle ve büyütecle baktigimda çok küçük tırtıllar oldugunu tespit ettim ve fotografladım. 3-4 mm boyundalar. 2 yaprağı koparıp iki tanesinin üzerine sıvı sabun-aycicek yağı-su karışımı döktüm (çay kaşığıyla) ve 3-4 saniye icinde hareketsiz kaldıklarını öldüklerini gözlemledim.. (resim 4). ![]() ![]() bu zararlı nedir? sıvı sabun-yağ-su karışımı bu arkadaşlara püskürtme yöntemiyle de etkili olur mu? çünkü yaprakları tek tek bu kadar yoğun ıslatabilecek miyim emin değilim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
agaclar.net
|
tuta absoluta Test ettiğiniz preperata bacillus thuringiensis de ekleme şansınız varsa spray ile olumlu sonuç alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
Tespitiniz çok yerinde olmuş, bahçe sayfamızda sn. birnefestoprak ta benzer bir tespitte bulunmuştu. Sn h_dogan Alternaria olabilir demişti. Bir mantar olduğu kesin ama biz de biraz araştırıp fotoğraflar dışındaki görüntülerine de bakarak karşılaştırınca tomato leaf spot (domates yaprak lekesi) olduğuna karar verdik. Adadaki diğer bitkileri korumak adına hastalıklı kökü söküp yok ettik. Dün akşam, diğer adalardaki bitkilere de koyun gübresi çayını ( pekmez ekleyerek ve en az 12 saat akvaryum hava pompası ile havalandırarak elde ettik ) %50 sulandırarak yapraklardan ve topraktan takviye yaptık. Yarın akşam, "neem tonic" uygulamayı düşünüyoruz. Potasyum bikarbonat siparişini de vermeyi düşünüyoruz. En önemlisi, sulama düzenimizi akşam saatlerinden çok sabah erken saatlere çekmeyi planlıyoruz. Sn. danışman_32, Kükürt uygulamasını hangi oranlarda ve hangi hastalıklara karşı denediniz /denettiniz bilgilendirebilirseniz çok seviniriz. Herkese İlgi ve önerileri için ayrı ayrı teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bana ise delfin wg işe yarayabilir, doğru mudur? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
agaclar.net
|
Evet, fotoğrafını koyduğunuz zararlı için yanıt size. Tuta absoluta yaşam döngüsünde her zaman yaprak üzerinde serbestçe dolaşmıyor, bu yüzden temas etkili preperat yaprak dokusu içinde gizli larvaları etkilemez. Delfin içeriğinde bulunan bakterinin bitki yüzeyinde 1-2 gün de olsa canlı kalması zararlının yer değiştirmesi esnasında zararlıyı enfekte edebilmesini sağlar. Bu zararlının az sayıda ve saksıda büyütülen bitkilere gelmiş olması da ilginç. Genelde bitki sayısının çok olduğu ortamda görülmesi beklenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
geçen sene hemen hemen tüm domates biberlerde bu sorun olmustu (25-30) saksı). domates meyvelerinin %70 i çöptü. bakalım bu sene kurtarabilecek miyim. neyse tuta olduğu kesinleşti. ilacı hemen sipariş edeceğim. ilaç gelinceye kadar sabun-yağ-su karışımını sıkacağım. hiç yoktan iyidir mantığıyla. siz preperata bacillus thuringiensis ekleyin demistiniz. delfin'i bu preparata ekleyerek mi yoksa yalın olarak mı püskürtmek daha doğru olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
agaclar.net
|
Preperata ekleyip bekletmeden hepsini tüketin. Beklerse bakteri ölür. Kullandığınız sıvı sabunun anti-bakteriyel özelliği olmasın. Esasında biraz uğraşıp bahçede kullanılacak sabunu kendimiz yapsak daha iyi ama zaman alan bir iş ![]() Delfin alacaksanız bir arkadaş almış, "bu fazla isteyenle paylaşırım" diyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Domateslerimde neemazaldan hic etkilenmemis yesil minik sinekler var. Bunlar da yaprak ozsuyu ile mi beslenir? mucadele gerekir mi? organik mucadele yontemi olarak ne onerirsiniz? tesekkurler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
agaclar.net
|
Bit değil sinek öyle mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Benim toprakta yetiştirdiğim domates yapraklarında alttan başlayarak yukarıya doğru sararma ve sonunda kuruma oluyor. Meyvalarında hastalık belirtisi yok. http://img836.imageshack.us/img836/5752/ef2u.jpg http://img33.imageshack.us/img33/9584/3k7q.jpg http://img29.imageshack.us/img29/3347/j6mj.jpg http://img845.imageshack.us/img845/9186/rzux.jpg Her sene aynı hastalık, ilaç serpmedim. Tüm domateslerde bu oluyor. Hazır aldığım ve kendi fidelerimde. Erken yaprak yanıklığı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
|
Bende ne arasaniz var sn.meyvelitepe. Bit dedigim minikler (max.1mm boylarinda) neemazaldan sonra belirgin sekilde azaldi. Her yaprakta 2-3 adet varken simdi bazi (yuzde 20 gibi) yapraklarda 1-2 tane gorebildim. Ayrica 1-3 mm boylarinda yine ayni renkte yesil minik sinekler var. Dun aksam uzeri bayagi gormustum. Simdi ogle vakti oldugundan midir bilmem goremedim. Bu arada bir adet de miniminnacik beyaz sinek gordum. Kadro tamamlandi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
agaclar.net
|
2-3 günde bir neemazal uygulamaya devam etmekte fayda var ki, popülasyon yok olsun. Kalan bir kaç tane çok hızlı tekrar üreyebiliyor. Sinek dedikleriniz de bunların erkeği olabilir. Daha iri ve kanatlı oluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkur ederim. Bugun de uygulayacagim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Ağaç Dostu
|
deneme
Alıntı:
yaprak lekesi 100 lt suya 200 gr burdur / gölhisar 2010 külleme 100 lt suya 200 gr ısparta / deregümü 2011 mildiyö 100 lt suya 250 gr ısparta / deregümü 2013 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Ağaç Dostu
|
çözüm
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Ağaç Dostu
|
tuta absoluta
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-12-2006
|
Forumda bir arkadaş sormuş ama cevap göremedim; Olgunlaşmaya başlayan domateslerin alt tarafı kararmaya başlıyor. Sap bölümlerinde problem yok. Haftada iki gün sulama yapıyorum, herhalde çok sayılmaz. Görüşleriniz rica. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
|
|