![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
çözüm
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Alıntı:
Alıntı:
Bir sorum olacakti, acaba bordo bulamaci dedigimiz urunun organik yapimi mumkun mu? Yasadigim ulkede, organik uretim icin uyumlu bordo bulamaci satiliyor, acaba onu kullansam, tum dertlere care olur mu? |
||
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
pratik çözüm
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
kalsiyum eksikliği
Alıntı:
ziraai danışman Fatih SOLAK |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Bu sabah benim kalp şekilli domateslerde de burun çürümesi başladığını farkettim.. Hemen deneyeceğim, teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
uzmanlar bizi terketti galiba ... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Yabanci forumdan aldim cevabi, yaprak bitiymis. Burada arapsabunu bulunmuyor ama siyah sabun diye satilan urunler var, onlari tavsiye ettiler. Herhalde onumuzdeki gunler cetin gececek . |
|
|
|
|
|
#9 |
|
agaclar.net
|
Yaprak bitlerine karşı en pratik yol azadirachtin içerikli organik bir ilaç kullanmak. Böyle bir ilaç satın almak istmezseniz çeşitli ev yapımı ilaçlar da kullanılabilir. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Bu zararlı bir tırtıl mı ya da faydalı bir larva mı?
Öyle görünüyor Sayın antihistaminik. ben de bu sabah ekli fotodaki arkadaştan buldum biber fidelerimin üzerinde.. Ortamdan uzaklaştırdıktan sonra yapraklarda delik olmadığından tırtıl olmayacağını düşündüm, sonra yaprak altlarındaki yeşil yaprak bitlerini görünce aklıma acaba bu faydalı bir böcek larvası mıydı diye takıldı (uğur böceği gibi).. Pek net değil ama belki anlayan çıkar. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
zararlı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
sn danışman_32 rüzgar gibi esmişsiniz.. kendim ve herkes adına teşekkür ederim..tariflerinizden bendekinin tuta degil de yeşil kurt olduğunu düsünür oldum.. tekrar yakalarsam fotoğraflayacağım..yesil kurt ise şu link te bahsi geçen organik tarıma uygun olduğu söylenen Delfin Wg kullansam olmaz mı? bir de şu sorumu tekrarlamak isterim izninizle; bir kökte 3-4 adet ceviz buyuklugunde ya da daha büyük meyve var ise ama yeterince cicek yok ise sulama nasil olmali? daha doğrusu bitkide 1-2 adet bile olsa meyvelenme başlayınca bol sulamaya geçilmeli mi? ve sanıyorum burada birçok kişinin ortak sorusu olacaktır.. bu bahsettiginiz gübre ve ilaçları nerelerden temin edebiliriz ? tekrar tesekkürler.. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
cevap
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
dınışmanımızdan çok faydalandık gerçekten elinize sağlık |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
danışman Fatih bey gerçekten her eve lazım, bu konuyu canlı tutuyor, keşke birileri daha destek olsa, mesela Halil bey ![]() bu arada organik tarıma uygunlugundan Delfin WG yi araştırdım. istanbulda bayileri yok. en yakın yalova, izmit, adapazarı.. yalova'yı aradım 500gr lık 35 tl. kargoyla 40 küsura gelecek.. Tuta'ya da ruhsatlı olduğunu söylediler...Fatih beyden gelecek cevaba göre alacağım .. ekleme: benim yapraklarda dallarda hiç tuta etkisi görmüyorum.. yesil kurt olsa gerek.. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
cevap
Alıntı:
domatestede Domates Yeşilkurt (Heliothis armigera) 100 g/100 lt su şeklinde ruhsatlandırılmış organik bir tarım yapacaksınız bu ilacı temin edip uygulayın |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
valla benim bildiğim bu tutayı tutmak pek kolay olmuyor |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Fatih bey çok teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Selamlar arkadaşlar bu sene seraya ekmiş olduğum sırık domateslerinden ikisi meyve vermedi yaklaşık olarak boyu 3 metreye yaklaştı ama meyve bağlamıyor diğer domatesler çok yoğun şekilde meyve yüklü olmasına rağmen bunun kısır olmasına anlam veremedim domatesi söküp atayımmı sorun nedir acaba . |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sabredin biraz muhtemelen küçük meyveli çeşittir onlar biraz geç verebilir üzerinde hiç çiçektemi yok... |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
sn Meyvelitepe sulama gün aşırı gölge yarı gölge ikindi vakti gölgede ama hemen aynı sıradakilerde bu sorun yok. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
bitki
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Arkadaslar bahçede zararlı olup olmadığını bilmediğim bir böcek türüyle karşılaştım birkaçına topladım ve biber de gördüğüm yaprak bitini yanına bıraktım afiyetle yedi merak ettiğim acaba bu böcek domatesler zarar verirmi.? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
agaclar.net
|
Bunlar uğur böceği larvaları. Faydalılar. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
faydalı canlı
Alıntı:
kendi arşivimden bu canlının saldırdığı zararlılarıda fotoğrafını ekliyorum |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2009
|
Alıntı:
Uzun süredir foruma girmemişsiniz ama belki bir gün girer de bu mesajı okursunuz. Sitemim kesinlikle şahsınıza değil, ülkemizdeki kontrolsüz tarım politikalarınadır. Domates hastalık ve zararlılarını iyice anlayabilmek ve özellikle doğal tarıma uygun çözümleri bulabilmek için bu başlığı baştan itibaren taramaya başladım. Bir yandan bir kaç üye canla başla doğal ve organik ilaçlar ve çözümler önermeye çalışırken, bir anda bir üye (değişik zamanlarda değişik kişiler) çoğunlukla da üst üste sorulara cevap vermeye başlıyor ve bir bakıyorsunuz doğal tarımdan tamamen uzak, bazen insan sağlığı için de çok tehlikeli olduğu kanıtlanmış veya düşünülen ilaçları öneriyor. (Agaclar.net'in doğal tarım vb amaca adanmamış olduğunu genel durumdan fark ediyorum... Böyle bir iddiam yok.) Çoğu amatör balkon veya küçük bahçe sahibi insanın amacı, zevki, uğraşısı, heyecanı evinde sağlıklı 1-2 şey yetiştirip yemek. Mesajları, yakınmaları, yardım isteklerini okurken 10 sene önceki halimi görüyorum. Birden bir bakıyoruz. Öneri geliyor. Şu şu ilacı atın, şunu da ekleyin. Bunu yapraktan verin, onu sulamayla verin. Amatör yetiştiricinin cevabı. Çok teşekkür ederim. Yarın hemen bu ilaçları temin edip bitkilerime vereceğim. Muhtemelen o kişi attığının çok tehlikeli bir zehir olduğundan bile bihaber. Belki ertesi gün de domatesi koparıp yiyecek, çocuğuna evde yetiştirdim, sağlıklı domates diye yedirecek. 2 konuya dikkat çekmek istiyorum. -Çok sevdiğim, çok bilgilendiğim bu sitede doğal ve organik tarım yöntemlerini ayırmak mümkün olamaz mı? -Agaclar.net yöneticileri iyi bir şey yapmak isterken bir yandan da farkında olmadan amatörlerin zararlı ilaçlara yönlendirilmesine aracı olduklarının farkındalar mı? Not: Amacım kesinlikle kimseyi kırmak, yermek değil. Yanlış anlaşılmamayı dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
cok teşekkür ederim meyvelitepe artık buldugumda atmıycam bu canlıları madem faydalıymıs ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
|
|