![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2010
|
Geçen hafta pazardan aldığım fideleri bahçeye ektim, diplerine de hayvan gübresi döktüm, bundan sonraki aşama nedir acaba? sulama işlemi nasıl olmalı, gerçi burada hava yağışlı 2 gündür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2011
|
Merhabalar: Benim birde tohumdan yetiştirdiğim var oturak domates (resimdeki küçük) şuan durduğu saksı 2. şaşırtıldığı yer bir sonraki şaşırtmada asıl yerine şaşırtacağım sorum şu: ben buna npk verebilirmiyim sanırım bir tane buna yeter değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Selam bunlarda benim domatesler. Tinny Tim ![]() ILDI Domates ![]() Purple Calabash ![]() Dev Domates (Delicous) ![]() Sarı Ampul domates ![]() İtalyan Domates ![]() Ortaya karışık oldu benim domatesler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, domates fidelerine ya da yapraklarına bakarak türlerini belirleme gibi bir yöntem var mı? Tinny-Tim, Red robin, Red befsteak, erkenci domates, armut domates ... vs türlerini belirleyebilirmiyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaçsever
|
Aralarında az da olsa hem renk hemde şekil olarak farklılıklar var.Fakat bu dediğinizi yapmak için türler üzerinde uzman olmak gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2011
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
Benim cıcekler acıyor olgunlasma olusumu gerceklesıyor ama yerden dokumalesef tomurcukların oldugu yerden dokuluyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaçsever
|
Bunun birçok nedeni olabilir ama bence düzensiz giden hava koşullarından kaynaklanıyordur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
|
sayın domatesci , forumu biraz araştırsanız çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Buradan gübreleme hakkında bilgi edinebilirsiniz. Buradan da tohumdan üretim hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
|
Bu yazdıklarınızdan uzman olan kişiler bile tüm fideler aynı resimde olmadıkca biraz zorlanır gibi geldi. Şekil neyse de aynı resimde olmadıkca ton farkını ayırmak epey güç olur. Ortam aynı olsa bile farklı fotoğraflarda farklı ton farkı olur gibime geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
[QUOTE=TUĞCU;806262]Bunun birçok nedeni olabilir ama bence düzensiz giden hava koşullarından kaynaklanıyordur.[/QİNı İnşallah ondandır yoksa bır suru domatesım aynı kaderı paylasabılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
Yaklaşık 50 gün önce ektiğim sırık domates tohumlarının son hali. Birçoğunu kaybettim. Sadece 3 tane kaldı. Artık fide alıp dikmek gerekiyor. Birde tohum ekimine Şubat ayı gibi başlamak gerekiyor sanırım. Fiderlerin dikim zamanları geldi ama hala küçücükler. Pazar günü dikeceğim inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2010
|
Merhabalar Sevgili doğa seven dostlar
Bende yaklaşık iki yıldır 4 katlı apartmanın terasında birşeyler yapmaya çalışıyorum ama önüme çıkan orjinallikleri de resmetmeyi seviyorum. Bizlerin büyük emeklerle yetiştirmeye çalıştığımız bir kök gerek domates gerekse diğer sebzelere nisbet edercesine yetişmeye çalışan bir fide resmi gönderiyorum. Bunu sanayii sitesinde dolaşırken gördüm etrafını temizlemeden çektim asfalt yol ve bina duvarının arasında çıkmış.Düşünmeye değer bence sizler ne dersiniz? Rabbim sen nelere Kadirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Merhabalar, Uzun zamandır balkonumda domates yetiştirme isteğim vardı ancak evim iyi güneş almadığı için maalesef bu güne kadar cesaret edip bu işe başlayamamıştım. Şu anda teraslı bir ev aldım ve daha taşınmadan hemen terasıma 3 kök normal domates (cinsini bilmiyorum), 3 kök de cherry cinsi ancak türünü yine bilmediğim domates fidesi alıp forumlardan öğrendiğim kadarıyla saksılara diktim. cherry domatesleri 6L'lik saksılara normal domatesleri de 14L'lik saksılara diktim. Ancak elimde bahçe toprağı ve koyun gübresi olmadığı için sadece torf kullandım. Sonradan torfun yeterli olmadığını yine formlardan öğrenerek bir fidancıdan bahçe toprağı bularak saksıların üzerine 2cm kadar ilave ettim. Fidancı toprağın gübreyle karıştırılmış olduğunu söyledi. Ayrıca fidancıda koyun gübresi de vardı ama cuvvalıydı miktar olarak 40kg'dı. çuvalları açamayacağını söylediği için onu almak istemedim. Domateslerim den normal olanların 2 fidesini koçtaş'tan almıştım ve 1 ay içinde soldular, bir tanesi tamamen kurudu, diğeri ise hala 1 -2 yaprağı duruyor ancak 1 haftadır bir gelişme göstermedi. Fideleri yaklaşık 45 gün önce aldım ve ilk etapta güneş gören kapalı bir balkonda 1 ay kadar yeni saksılarına alarak 1 ay kadar haftada bir kez suladım. son 15 gündür de (fidelerden 2 ikisi solunca) havalar ısındığı için terasa aldım. Bu gün üzerlerine 2cm kadar da bahçe toprağı ekledim ama saat geç olduğu için sulamadım. Fotoğraflarını ekliyorum. Yanlış bir uygulamam varsa ve beni uyarırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaçsever
|
resimlerin devamı... Normal domatesim de gelişme gayet iyi gitti diye düşünüyorum ancak bu gün en üstteki yapraklardan birinde bir sararma olduğunu fark ettim! Bunun sebebi ne olabilir? Bu sorunu halletmenin bir yolu var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-04-2011
|
merhabalar.çok bir bilgim yok ama kendi minik fidelerimden yola çıkarak tiny timlerin yaprakları bendeki diğer sırıklara göre daha yuvarlak kıvrımlı,daha geniş ,diğerleri daha keskin kıvrımlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Alttaki linkte , domates hastalıkları ve zararları ile ilgili nir konu var göz atmanızda fayda var. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8767 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaçsever
|
Sn. TUĞCU, Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Şu anki durumda bana önerebileceğiniz bir şey var mı? Yani topraklarını yenilesem domatesleri mi kurtarabilir miyim? Gübre şerbeti gibi birşeyler hazırlayıp kullansam işe yarar mı? Çiçekleri açmışken toprak değişimi doğru olur mu? İnanın bu konuda çok acemiyim... verebileceğiniz her türlü bilgi benim için çok değerli. Saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Toprağı yenilemenizde fayda var,ama belli bir boya erişmiş domateslerinizde bu nasıl olur bilemiyorum.Kökler saksıya yayılmıştır.Köklere zarar vermeden toprağı nasıl değiştireceksiniz orası soru işareti.Bu konuda deneyimi olan bir arkadaş yardımcı olursa iyi olur.Belkide size sıvı besin vermenizide önerebilirler. Ben kum,torf,koyun gübresi,toprak karışımı kullanıyorum ve gayette memnunum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaçsever
|
Sn. TUĞCu, Ben 19 Mayısta bir fidanlıktan gübreli bir bahçe toprağı temin ettim ancak domatesleri çoktan saksılara ekmiştim, bu nedenle yerlerinden çıkarıp topraklarını değiştirmeye cesaret edemedim. Bu gün pazardan 1 - 2 kök cherry alıp bahçe toprağına dikmeyi düşünüyorum, ancak eski diktiklerim için eğer toprağını değiştirmeden yapabileceğim seçenek varsa tercih ederim. Umarım konuyla ilgili bilgisi olan birisi yardımcı olur. tekrar teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
|
hiç değiştirmeye kalkma hepsi kurur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaçsever
|
Uyarınız için teşekkürler, dikkate aldım. bu şekilde gittiği yere kadar gitsin o zaman... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
Balkonda Çeri Domatesler
Merhaba, Balkonum sabahtan öğlene kadar güzel güneş alıyor. Geçen sene çeri domates fideleri alıp dikmiştim balkonumda saksılara. Çocuklar 1-2 koparıp yediler eğlence oldu onlara. Bu sene de dikelim dedik, 3 kök aldık, ancak havalardan mı bilmiyorum kendine gelemedi bir türlü. Aldığımızda üzerinde çiçekleri ve meyvesi vardı. Hemen diktik eve gelince. Ancak sürekli çiçek açmasına rağmen meyve vermiyor. Çiçekler de kuruyup gidiyor. Olan domatesler de kızarmıyor. Ayrıca bir de böceklendi. Yaprakları sapları her yeri küçük böceklerle dolu. Bunlar sinek oluyor sanırım. (Fotoğrafta sineğin birini kare içine aldım ama rüzgar olduğu için fotoğraf net çıkmadı.) Arap sabunlu sarımsaklı karışımı uyguladım. Köke yakın yaprakları da seyreltmek amacıyla kestim. Fotoğraflarını ekliyorum. - Yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? - Bu domatesler adam olur mu yoksa vaz geçeyim mi? - Arap sabunu daha sonra yerken sorun yaratırmı acaba? Kalıntısı kalır mı meyve de veya toprakta? ATTACH]214701[/ATTACH] ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2011
|
benim domateslerim...
benim dometeslerim ve son durumları ... ekeli uzun olanlarda 2 hafta oldu,çerry cinsi olanlar yani bodurlar henüz 1 haftalık fakat ektiğimde beri hiç bir gelişme yok hatta kuruyor gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
Hayırlı akşamlar herkese. benim iki sorum olacak.yardımcı olursanız çok sevinirim. sırık çery domateslerimin tohumları çimlendi.şaşırttım. gelecek hafta en son büyük saksılarına geçireceğim. evim muğla ortacada, ve güney cephe. saat 11.30 dan sonra sürekli güneş alıyor.maksimum kaç saat üneş altında kalırsa birşey olmaz domateslerime. diğer sorum ise balkonda kendi kendine döllenirmi yoksa bir arkadaşımızın yaptığı gibi titreşimli diş fırçasıyla falan mı yapayım. teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
|
Yaz sebzeleri güneşi sever,merak etmeyin suyunu ihmal etmedikçe domatesleriniz bu şartlarda gayet güzel gelişir.Geçen yıl yetiştirdiğim domateslere hiç bir müdahale de bulunmadığım halde meyve verdiklerine göre kendi kendilerine (dış ortamda)döllenirler diyebilirim.Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın engin1981 saksılarınız şayet balkonda ise, altlarına mutlaka tahta koyarak yükseltme sağlayın. diğer türlü hem aşırı güneş ve hem de alttan betonun güneşi mahvediyor. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2011
|
ben domatese güvercin gübresi attım kaç günde büyür |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |