Konu: Domates
View Single Post
Eski 19-05-2011, 23:16   #526
shaman_tr
Ağaçsever

shaman_tr's Avatar

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Merhabalar,
Uzun zamandır balkonumda domates yetiştirme isteğim vardı ancak evim iyi güneş almadığı için maalesef bu güne kadar cesaret edip bu işe başlayamamıştım. Şu anda teraslı bir ev aldım ve daha taşınmadan hemen terasıma 3 kök normal domates (cinsini bilmiyorum), 3 kök de cherry cinsi ancak türünü yine bilmediğim domates fidesi alıp forumlardan öğrendiğim kadarıyla saksılara diktim. cherry domatesleri 6L'lik saksılara normal domatesleri de 14L'lik saksılara diktim. Ancak elimde bahçe toprağı ve koyun gübresi olmadığı için sadece torf kullandım. Sonradan torfun yeterli olmadığını yine formlardan öğrenerek bir fidancıdan bahçe toprağı bularak saksıların üzerine 2cm kadar ilave ettim. Fidancı toprağın gübreyle karıştırılmış olduğunu söyledi. Ayrıca fidancıda koyun gübresi de vardı ama cuvvalıydı miktar olarak 40kg'dı. çuvalları açamayacağını söylediği için onu almak istemedim.
Domateslerim den normal olanların 2 fidesini koçtaş'tan almıştım ve 1 ay içinde soldular, bir tanesi tamamen kurudu, diğeri ise hala 1 -2 yaprağı duruyor ancak 1 haftadır bir gelişme göstermedi.
Fideleri yaklaşık 45 gün önce aldım ve ilk etapta güneş gören kapalı bir balkonda 1 ay kadar yeni saksılarına alarak 1 ay kadar haftada bir kez suladım. son 15 gündür de (fidelerden 2 ikisi solunca) havalar ısındığı için terasa aldım. Bu gün üzerlerine 2cm kadar da bahçe toprağı ekledim ama saat geç olduğu için sulamadım. Fotoğraflarını ekliyorum. Yanlış bir uygulamam varsa ve beni uyarırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

shaman_tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön