![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2008
|
selahattin bey ve pdabirol resmini gönderdiğim domatesim hakkında görüşlerinizi bekliyorum... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Cevabiniz icin tesekkür ederim kuzen38. Birazda olsa icimi rahatlattiniz, bende üzülüyordum benimkiler cok gec olgunlasacak diye. Gerci ben havalara bagliyorum domatesler dogru düzgün günes göremez oldular bugünlerde. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Kuruyan domates fidemden arta kalan yeşil domateslerim güneşte kızardılar ve afiyetle yedim darısı başınıza! şimdi yeniden bir fide aldım ve bu kez kurutmadan onu yetiştirmek için inat ettim. gerekirse buzla serinletecem ve köklerin ısınmasını önleyecem. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Benimde çok sayıda saksıda domateslerim var.Domatesler oldukça irileşti ama bazıları kızarma aşamasına gelirken alttan çürümeye başlıyor.Acaba fazla sulamadanmı kaynaklanıyor? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar; benimde balkondaki bahçemde saksı içinde domateslerim var Allaha şükür şu anda çok sağlıklılar. Başlarda meyva bağlama aşamasında bayağı sorunlar yaşadım ama sağolsun Sn SELAHATTİN YILMAZ beyefendi imdadıma yetiştide kurtardık Gerçekten büyük bir mutluluk ben çoçuklarım dalında görsün tecrübe etsinler diye girişmiştim bu işe ama çok zevkliymiş. Hele birde o domatesi sabah dalından koparıpta o mis gibi kokusuyla kahvaltı masasında en baş köşeye yerleştirmek, en büyük keyif ve ****** o nefis lezzet anlatılmaz, bizzat yaşanır Evet henüz bunu yaşamamış olan arkadaşlar darısı başınıza ve benim gibi yaşayan arkadaşlarıma da afiyet olsun |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın hocalarım ve arkadaşlarım, bir kaç sorum olacak. Öncelikle fotoğraftaki domatesim in diğer dallardakşi yaprakları dipdiri dururken, bu dalın yaprakları kendini saldı ve bayıldı. Bunun nedeni nedir acaba? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
İlk görüntü domates bakteriyel solgunluk hastalığı olabileceği anlaşılıyor. Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis ( E.F. Smith) Jensen Şu anki durumu nedir? |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın izzeterişen, maalesef sizden başka ilgilenen olmamıştı sorumla. Ama iki gün sonra domatesim eski sağlıklı haline döndü. Şu anda da son derece sağlıklı ve çıkardığı ilk salkımdaki sekiz adet domatesi ve açmaya başlayan diğer çiçeklerini büyütmekle meşgul. İlginiz için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Sizdeki görüntü bu idi. Bitkiyi takip edin derim. İyi günler |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir de bu fotoğrafta da görüldüğü gibi hepsi aynı gün ekilmiş olan tohumlardan elde ettiğim domateslerin bir tanesi (sağdaki) neredeyse dev gibiyken soldaki garibim pişik kalmış. Bu neden olur acaba? Hepsi aynı besini, aynı miktarda alıyor. Güneş deseniz ha keza, hepsi aynı oranda güneşte kalıyor. Ama biri küçücük, diğeri ise dev gibi. Toplam on tane fideden dördü böyle küçük kaldı, geri kalan altı tane ise dev gibi oldu. Anlamadım gitti nedendir ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Domateslerimin nesi var?
Domateslerimin başına ne gelmiş sizce bilgisi olanlar benimle paylaşır ise sevinirim, çaresi varmıdır? Domateslerimi anadolu tohumculuk firmasından almış ve tohumdan kendim yetiştirmiştim ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili özhan sanırım bu blossom end root denilen çiçek ucu çürüklüğü hastalığı. Forumda, adını yanlış hatırlamıyorsam "domates hastalık ve zararlıları" diye bir başlık olacaktı. Orada seninkilere benzer domates resimleri gördüğümü hatırlıyorum. Oraya bir göz atarsan daha detaylı bilgi edinebilirsin ama bu domatesler için yapacak bir şey kalmamış sanırım. Geçmiş olsun. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Gökhan Hamat
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Benimde cherry lerin başına geldi...basra hastalığı deniyormuş sanırım...bugün ilaç ve pompa aldım...yarın ilaçlayacağım...umarım diğerlerini kurtarırım... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
yazık olmuş emeklerinize, malasef banada bir kez olmuştu. özellikle istanbulda cok sık karsılasılan bir durum olmaya basladı. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
|
Aynısı bu sene benim domateslerin bazılarına olmuş. Bende çok şaşırdım görünce. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Domateste Hastalık ve Zararlılar Bu başlığa bakabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben henüz bu hastalıkla karşılasmadım, karşılaşmamak icinde meyva tutmaya basladıkları andan sonra bir bardak sütü fısfısa koyup üzerine su ekleyip domateslere verdim. yapraklarına, domateslerin üstüne, köklerine fısfısladım. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acaba kullanmış olduğumuz yumurta kabuklarını iyice ezip domateslerin ekili olduğu toprakla karıştırmak azalan kalsiyum ihtiyacını karşılamaz mı? Ben bunu yapıyorum yanlış mı yapıyorum ne dersiniz, bir fikriniz var mı? kuzen38 |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
Sayın Mermaid,yukarıdaki linkte yumurta kabuğu ile ilgili bir çalışma yapılmış,bitkiler üzerindeki etkilerinden bahsediyor.İncelerseniz işinize yarayabilir. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim şahsi fikrim işe yarayacagı yönünde. ayrıca bunu daha öncede duymuştum. süt ise daha kolay kullanılabilecegi icin ilk akla gelen yöntem bence. Yoksa topraga yogurt bile döksek neden işe yaramasın ki? ![]() laf lafı açıyor soru soruyu getiriyor: ekşimiş yogurtları peynir yapamıyorsak topraga dökelim mi? Düzenleyen kuzen38 : 03-08-2008 saat 00:36 |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende hic olmadı. Allah muhafaza umarımda olmaz.Belkide sıvı organik gübrenin marifetidir bu durum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim de bir sorum var, domates neden acılaşır? O kadar suluyorum ama gergin pürüzsüz bir yüzeyi olmayıp,kurumak üzere gibi büzüşmüş duruyor ve tadı da acımsı olmuş. Bodrum sıcağından olabilir mi? Maalesef gölgelik yapamadım, direkt güneş altındalar. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-07-2008
|
Sn Todor , okuldayken domates hastalıklarında TMV için ,domatesten koltuk alırken arada bir elleri süt dolu bir kaba sokmaktan da bahsetmişlerdi...Enfekteli bitki olma ve işlem sırasında bulaştırma riskine karşın... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
Merhabalar, Yeni domates yetiştirmeye başladım. Domatesler pencerenin önünde güney cephede. İlk fotoğrafa bakıp domatesin durumu hakkında (su, güneş, v.s) bilgi verebilirseniz sevinirim. İkinci ve üçüncü fotoğraflarda görülen hastalığı temmuz dergisindeki mildiyöye benzettim. (http://www.agaclar.net/dergi/temmuz07.html) Acaba resimde görülen hastalığa karşı ne yapabilirim? Bir de üçüncü fotoğrafta görüldüğü üzere sağlıksız yaprakları kestim. Budama konusunda da yardımcı olabilirseniz memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|